7. mai: West Ham – Man Utd

London Stadium 7. mai kl. 20.00 (norsk tid): West Ham United – Manchester United

Søndag kveld kommer Manchester United på besøk til London Stadium i det som er en særdeles viktig kamp for begge lag. Tilsvarende møte på Old Trafford endte 1-0 til hjemmelaget mens det ble 3-1 i FA cup oppgjøret på samme arena i mars. I London har imidlertid West Ham hatt bedre tak på de røde fra Manchester selv om det forrige sesong ble 1-2 tap i kampen hvor West Ham fikk straffe på overtid og Mark Noble ble byttet inn, men dessverre ikke klarte å sette straffesparket i mål.

Manchester United ligger i øyeblikket på den viktige 4. plassen med 63 poeng og hvor de etter lørdagens kamper har Liverpool kun ett poeng bak. Med seier i Ligacupen og finaleplass i FA cupen har Erik Ten Hag ført Manchester United et godt stykke i riktig retning sammenlignet med de siste sesongene.

Begge disse to klubbene er inne i et tøft kampprogram hvor de begge hadde midtukekamper også denne uka. Manchester United møtte Brighton borte onsdag kveld og måtte se seg slått på overtid da Brighton ble tildelt straffespark og scoret kampens eneste mål. Det var definitivt et hardt slag for «de røde djevlene».

Flere nøkkelspillere har vist seg betydningsfulle denne sesongen på Old Trafford. De beste i rød drakt har vært Marcus Rashford, Casemiro og Lissandro Martinez. Rashford har hatt sin beste sesong på lang tid og er klubbens desiderte toppscorer. Casemiro har vist seg som den brikken de har lett etter i flere sesonger på midtbanen mens argentinske Martinez har vist seg som en vanvittig god midtstopper, til tross for at han ikke ruver fysisk.

De siste kampene har den spennende kantspilleren Antony vist hva som gjorde at Manchester United ga en god slump penger for han. Han har imidlertid også et temperament som ikke alltid er like lett å håndtere. Helt på topp har Martial spilt de siste kampene til fordel for Weghorst. Selv om Martial ikke har scoret mange mål denne sesongen så har har vist tidligere at han kan score mål mot West Ham så han må passes godt på.

På skadelista før søndagens oppgjør finner Ten Hag nevnte midtstopper Martinez og hans faste partner Raphael Varane i tillegg til midtbanespillerne Donny van de Beek og Scott McTominay. Stortalentet Alejandro Garnacho har vært ute en periode, men er tilbake i troppen til denne kampen.

Etter en god periode med uavgjort mot Arsenal og seire mot Gent og Bournemouth har West Ham gått på tre strake tap på en uke. Mot Manchester City onsdag denne uka var sentrale spillere som Rice, Aguerd og Soucek ute med sykdom. De som kom inn gjorde seg ikke bort, men det ble etter hvert en nesten umulig oppgave å holde Manchester Citys stjernegalleri målløse.

Angelo Ogbonna var inne i midtforsvaret mot City da både Zouma og Aguerd var ute. Den rutinerte italieneren klarte seg godt og i første omgang vant han alt av hodedueller i eget straffeområde. Det er ventet at Ogbonna også starter på søndag og dersom Aguerd er tilbake vil de to danne stopperpar. Uheldigvis pådro Vladimir Coufal seg en hamstringskade i andre omgang på Etihad og han er ute nå. I hans sted er det ventet at Thilo Kehrer tar høyreback-plassen dersom Moyes da velger å gå tilbake til en firer foran Fabianski i mål.

Ogbonna: It's a hard time but we need to stick with it | West Ham United  F.C.

Lucas Paqueta var strålende i første omgang mot City og han var svært viktig da det ble viktig for West Ham å holde litt i ballen. I tillegg var Michail Antonio viktig da han kunne holde på ballen og i perioder utfordre Citys forsvarere med fart og styrke. Etter hvert tok kreftene til Antonio slutt og det er spesielt mot slike lag vi ser at Danny Ings langtfra er den samme trusselen som ensom spiss.

Pablo Fornals var også inne fra start mot City, men spanjolen er langt unna toppformen. Vi håper Moyes nå velger å starte med Said Benrahma på venstresiden i angrepet da han er en betydelig større trussel enn Fornals.

På skadelista til West Ham finner vi fremdeles Scamacca og Zouma. Det er ikke kommet noen offisiell uttalelse fra klubben om hvor alvorlig ankelskaden til Zouma er, men om vi får se han mer på banen denne sesongen så må nok det komme som en positiv overraskelse. David Moyes uttalte på pressekonferansen før denne helgen at han forventer å ha Rice, Soucek og Aguerd tilbake, men at det var et par andre spillere som nå hadde fått sykdomssymptomer og forlatt treningen.

Manchester United trenger tre poeng for å være i førersetet angående fjerdeplassen i Premier League mens vi alle vet hva som står på spill for West Ham. Med seier her vil ny Premier League-kontrakt langt på vei være sikret, men dersom det blir tap søndag kveld vil det bli en ubehagelig spennende avslutning på sesongen. Allerede torsdag er det klart for første semifinale i Conference League mot AZ Alkmaar og spesielt med tanke på det hadde det vært veldig deilig om det ble poeng her. Vi krysser fingrene for at vi får en fin søndagskveld. Come on you Irons!

You need to add a widget, row, or prebuilt layout before you’ll see anything here. :)

Legg igjen en kommentar