7. mars: Arsenal – West Ham

Emirates Stadium 7. mars kl. 16.00: Arsenal – West Ham United

Lørdag ettermiddag er det klart for et tøft London-derby hvor Arsenal er vertskap for gutta fra østkanten av byen. Arsenal og West Ham er to lag som har skuffet denne sesongen og begge lag har skiftet manager midt i sesongen. Møtet mellom klubbene på London Stadium i november endte med 1-3 og seier til Arsenal etter at West Ham hadde tatt føringen for så å miste alt i løpet av snaut ti minutters spill midt i andre omgang. Tilsvarende oppgjør på Emirates forrige sesong endte også 3-1 til Arsenal, og også der hadde West Ham tatt ledelsen.
Før helgens ligarunde ligger Arsenal på 10. plass med 37 poeng. Det er kun fem poeng bak 5. plassen som i øyeblikket ser ut til å gi Champions League-spill neste sesong. I tillegg har The Gunners en kamp til gode på de fleste andre lagene. I kalenderåret 2020 har de ikke tapt en eneste av de syv ligakampene de har spilt og de avanserte på mandag til kvartfinalen av FA-cupen. Et stort skår i gleden var det imidlertid at klubben skulle ryke ut av Europaligaen mot Olympiakos etter å ha kommet fra bortekampen i Hellas med ledelse. Manager Mikel Arteta var selvsagt fryktelig skuffet over akkurat det, men han har likevel gitt klubben ny tro på fremtiden etter at han tok over for Unai Emery i desember.
Arteta har fått stjernespillere som Pepe og Ozil til å blomstre etter at de slet med å finne seg til rette med Emery som manager. Spesielt sistnevnte er en svært viktig spiller for Arsenal når han er i form. Toppscorer Aubameyang er selvsagt en av de viktigste spillerne og han er definitivt en spiller som Diop og Ogbonna i West Hams midtforsvar må passe ekstra godt på til helgen.
I forsvaret har det blitt vist mye variabelt spill fra Arsenal denne sesongen. David Luiz ble hentet fra Chelsea i sommer, men også han har vært veldig variabel i prestasjonene. Det skal sies at forsvarsspillet har blitt betydelig bedre den siste tiden hvor både Sokratis og Mustafi har spilt seg stort opp fra tidligere i sesongen.
Unggutten Bukayo Saka har spilt både venstre back og -kant den siste tiden og han har imponert stort. Her har Arsenal en kommende storspiller. Han har hurtighet, er god med ball og slår fantastiske innlegg. Andre unge spillere som har fått en del spilletid denne sesongen er backen Maitland-Niles og spissen Gabriel Martinelli. Sistnevnte kom for øvrig på scoringslista mot West Ham på London Stadium tidligere i sesongen.
I mandagens cupkamp mot Portsmouth var midtbanespilleren Lucas Torreira uheldig og pådro seg et brudd i foten. Han vil derfor være ute av spill en god stund fremover. Foruten Torreira er det også noen skadeproblemer i forsvaret for Arteta. Høyrebacken Cedric som ble hentet fra Southampton i januar sliter med en kneskade og vil ikke være klar for spill nå. I tillegg er Callum Chambers langtidsskadd, Sead Kolasinac har pådratt seg en skulderskade mens Mustafi og Tierney er usikre. Sistnevnte er frisk, men det er usikkert om han er kampklar etter å ha vært ute en stund.
West Ham opplevde en real opptur mot Southampton sist etter å ha spilt en god bortekamp mot Liverpool fem dager tidligere. Mot Southampton fikk vi se et lag som ville angripe og som ikke lot seg påvirke negativt av et baklengsmål i første omgang.
For første gang fikk vi se Jarrod Bowen fra start i West Ham-drakta sist. Han gjorde en meget god kamp og tegnet seg også på scoringslista ved hjemmelagets første mål. En elegant avslutning på et flott angrep hvor Pablo Fornals var nest sist på ballen. Fornals hadde også assist på den siste scoringen hvor Antonio var målscorer og den unge spanjolen har imponert stort både mot Southampton og i den omgangen han fikk mot Liverpool kampen før. At det var en mer offensiv lagoppstilling fra Moyes bidro også stort til hva Sebastien Haller klarte å utrette. Plutselig var franskmannen en trussel for motstanderens forsvar gjennom store deler av kampen.
Med Tomas Soucek ute sist var det Noble og Rice som hadde de sentrale midtbaneposisjonene med Fornals og Bowen i utgangspunktet som den offensive delen av midtbanefireren. Nå kan Soucek være spilleklar allerede til denne helgens kamp, noe som er veldig gledelig da de opprinnelige meldingene gikk ut på at han ville være ute med skade ennå minst en uke. Om Soucek, som var en av West Hams aller beste mot Liverpool for 12 dager siden, går rett inn i startelleveren gjenstår å se, men basert på kampen mot Southampton kan det være grunn til å tro at tsjekkeren starter på benken denne gang.
Til tross for at det har blitt fire baklengsmål totalt de siste to kampene har forsvarsfireren spilt meget solid. Ngakia imponerer på høyre back mens Diop og Ogbonna virker å ha dannet et godt samarbeid i midten. Lukasz Fabianski var som kjent uheldig mot Liverpool, men reiste seg raskt. Forhåpentligvis klarer alle i de bakre rekker å holde konsentrasjonen oppe i samtlige 90 minutter mot Arsenal da de møter noen giftige angrepsspillere i blant annet Aubameyang og Pepe.
Andriy Yarmolenko er også tilgjengelig for å bli tatt ut i kamptroppen denne gang. Det kan han fort bli, men det er lite som tyder på at han vil ta en startplass mot Arsenal. Med Soucek også tilbake er det da bare Ryan Fredericks og Jack Wilshere som nå er fraværende på grunn av skade.
Dette er en viktig kamp for begge lag. Arsenal kjemper om å melde seg på i kampen om Champions League spill neste sesong mens West Ham må ha poeng for å komme seg ut av nedrykksstriden. Det kommer mest sannsynlig til å bli en jevn kamp hvor det laget som vinner flest dueller også kommer til å vinne kampen. Vi håper det blir en minnerik lørdag for West Ham-fansen og at vi kan få med oss poeng fra denne vanskelige bortekampen. Come on you Irons!!!

Legg igjen en kommentar