8. sep: West Ham – FCSB

Europa Conference League første gruppespillskamp – London Stadium 8. september kl. 21.00: West Ham United – FC Steaua Bucuresti

Så er det klart for gruppespillet i Europa Conference League hvor West Ham i første kamp tar imot rumenske FC Steaua Bucuresti.

Det rumenske laget som torsdag møter West Ham går nå under navnet FCSB og er det som for noen år siden gikk under navnet Steaua. En lang historie kan oppsummeres ved at Forsvarsdepartementet i Romania eide stadion som er klubbens hjemmebane, men etter at klubben ikke klarte å betale leie to måneder etter hverandre i 2011 oppsto en konflikt mellom de to partene. I 2016 bestemte så en domstol at klubben ikke lenger kunne bruke navnet Steaua og etter den tid har de gått under navnet FCSB.

FCSB endte forrige sesong på andre plass i Rumensk toppserie og der fra den plasseringen at de etterhvert har klart å komme seg inn i gruppespillet av Europa Conference League. I den siste play-off runden gikk de videre på bekostning av Viking etter et feilaktig idømt straffespark rett før slutt.

I hjemlig seriespill har klubben, i likhet med West Ham, fått en dårlig start på sesongen. Etter syv spilte kamper står de med kun en seier og 7 poeng. Spillere som West Han bør se litt ekstra opp for er klubbens toppscorer Florin Tanase. Den estlandske stopperen Joonas Tamm er en av klubbens få ulendinger, men han har denne sesongen vist at han også kan score mål fremover på banen.

West Ham kommer fra et særdeles surt tap mot Chelsea på lørdag. Forhåpentligvis har spillerne klart å riste av seg den verste skuffelsen nå for det kreves topp innsats og vilje til å vinne hver eneste duell for å klare å ta seg videre i Europa.

David Moyes kommer nok til å gjøre noen endringer i laguttaket på lik linje med den linja han har kjørt i Europacupene denne og forrige sesong. Det betyr med største sikkerhet at Areola starter i mål. I forsvarsleddet er det relativt store skadeproblemer hvor det er klart at både Ben Johnson, Aaron Cresswell, Nayef Aguerd og Craig Dawson er ute. Sistnevnte er tilbake i trening, men ikke fysisk rustet til å starte for førstelaget ennå. Det betyr med stor sannsynlighet at vi vil få se Harrison Ashby eller Vladimir Coufal på høyreback, Ogbonna i midtforsvaret sammen med Kehrer eller Zouma og Emerson på venstreback. Sentralt på midten er Declan Rice nå spilleklar etter å ha sonet karantene i play-off kampene mot Viborg. Hans faste partner på midten, Tomas Soucek, fikk seg en smell mot Chelsea og spiller ikke. Moyes har mer enn hintet at Flynn Downes vil få sin første start og det blir spennende å se hvordan han lykkes sammen med Rice.

Sears: I think West Ham fans are going to love Flynn Downes | West Ham  United F.C.

Lengre fremme på banen vil nok Manuel Lanzini og Maxwell Cornet være blant de som starter mens det er åpent hvem de får med seg av Benrahma, Bowen, Paqueta eller Fornals. Gianluca Scamacca har vært syk i ti dager og vil trolig starte på benken nå. Det betyr med største sannsynlighet at Michail Antonio igjen starter på topp.

Gruppespillet består altså av tre hjemmekamper og tre bortekamper hvor det blir avgjort på denne siden av nyttår hvilke to lag som avanserer fra denne gruppa. Vi håper derfor at West Ham er like påskrudd her som mot Viborg og at den første seieren kan innkasseres allerede torsdag kveld. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar