9. feb – FA CUP omkamp: West Ham – Liverpool

carroll

FA CUP 4. runde omkamp, Boleyn Ground 9. februar kl. 20.45: West Ham United – Liverpool

Så er det klart for West Hams fjerde møte med Liverpool denne sesongen. På de tre første kampene står Hammers med to seire, en uavgjort og 5-0 i målforskjell. Denne gangen er det omkamp i FA-cupen og kampen spilles under flomlysene i Øst-London. Michail Antonio og Andy Carroll var målscorere da West Ham vant 2-0 på Upton Park for bare drøyt fem uker siden.

Liverpool er som kjent klare for finalen i Capital One cupen (ligacupen), samtidig som de skal spille 16-dels finale i Europaligaen senere denne måneden. I ligaen er de i øyeblikket på 9. plass og de har fire poeng mindre enn West Ham på 6. plass. Hjemmekampen mot Sunderland sist lørdag så komfortabelt ut for Liverpool helt til det gjensto åtte minutter. Da ble en 2-0 ledelse snudd til 2-2 og både spillere og fans sto frustrerte igjen på stadion.

Jurgen Klopp har stilt reservepregede lag så langt i FA-cupen. Mot West Ham for 10 dager siden var imidlertid Liverpools unggutter nærmest seieren. Liverpool vil sikkert stille med noen unggutter også denne gang, men det er noen av de etablerte som nå kommer tilbake fra skade og kan få spilletid mot West Ham. De som er spilleklare etter å ha slitt med skader er Daniel Sturridge, Divock Origi og Philippe Couthino. Ettersom alle de tre har vært ute en stund vil ikke alle tre starte kampen da Klopp er veldig usikker på hvor mye de orker.

En av ungguttene som imponerte sist, Cameron Brannagan, er syk og spiller ikke på tirsdag. I tillegg er både Martin Skrtl, Dejan Lovren, Joe Allen og Danny Ings uaktuelle på grunn av skader.

West Ham spilte en relativt svak kamp mot Southampton på lørdag og måtte gå av banen med 0-1 tap. Spesielt åpningen av kampen var ikke patent noe Bilic var svært misfornøyd med etterpå.

Slaven Bilic har klart gitt uttrykk for at klubben satser på FA-cupen denne sesongen og han har stilt med noe i nærheten av toppet mannskap i begge cupkampene så langt. Det var derfor litt skuffende at spillerne ikke klarte å dominere mot Liverpools unggutter i første kamp.

Hos West Ham pådro James Tomkins seg en strekkskade sist og er uaktuell. I tillegg er Sam Byram ikke spilleberettiget da han har spilt FA-cup for Leeds denne sesongen. Det er derfor ventet at Joey O’Brien tar høyre back-plassen på tirsdag. Hvem av stopperne Reid, Collins og Ogbonna som blir hvilt på tirsdag vet bare Bilic. På venstreback-plass spiller Aaron Cresswell som vanlig. Darren Randolph sto en meget god kamp på Anfield i forrige cupkamp da Adrian var hjemme for å overvære fødsel. Det blir spennende å se om Bilic lar Randolph få en ny cupkamp selv om Adrian er spilleklar nå.

Cheikou Kouyate var ute med en liten skade i helgen, men er trolig klar igjen nå. Han går ventelig inn i startelleveren igjen på midtbanen. Pedro Obiang har også fått spilletid i cupen og kan starte igjen. Andy Carroll var på benken mot Southampton og kan komme til å starte nå. I tillegg fikk den nye spissen Emmanuel Emenike debuten sin på lørdag da han kom inn snaut 20 minutter før slutt.

Manuel Lanzini og Diafra Sakho har vært lenge ute, men begge er svært nær kampform nå. Det er likevel ikke sannsynlig at noen av dem vil være i troppen før tidligst førstkommende lørdag.

Tirsdag kveld skal det kåres en vinner, selv om kampen skulle gå til ekstraomganger og eventuelt straffespark (hvem husker forresten ikke straffesparkkonkurransen mot Everton for ett år siden?). Vinneren møter Blackburn i 5. runde på Ewood Park om 1,5 uke. Vi krysser fingrene for at det er West Ham som tirsdag kveld kan juble for videre avansement. Come on you Irons!

Kommentarer

  1. Patrick Nielsen

    Fantastisk lesing! Takk skal du ha Mats :)

Legg igjen en kommentar