19. feb: Man City – West Ham

Etihad Stadium 19. februar kl. 20.30: Manchester City – West Ham United

Dette er altså den utsatte kampen fra ti dager tilbake da værforholdene gjorde det umulig å gjennomføre oppgjøret på Etihad. Forrige sesongs tilsvarende møte endte med 1-0 seier til hjemmelaget etter scoring på et tvilsomt idømt straffespark mens høstens møte på London Stadium endte hele 0-5 til de lyseblå. Sistnevnte kamp var for øvrig seriepremieren på inneværende sesong.

Etter at Manchester City ble ligamester etter en thrilleravslutning i kamp med Liverpool forrige sesong har de røde vært for gode inneværende sesong. City ligger i øyeblikket så langt bak at det er urealistisk å tro på ligagull og de må derfor konsentrere seg om å kapre andreplassen samt at de fremdeles er med i både Champions League, FA cupen og Ligacupen. I sistnevnte turnering er de klare for finale mot Aston Villa etter å ha beseiret bynabo United over to kamper.

En av hovedårsakene til at City har slitt mer denne sesongen er at forsvarsspillet har vært ustabilt. Mangeårig kaptein og stopperkjempe Vincent Kompany forsvant etter forrige sesong og i tillegg har hans arvtaker som forsvarssjef Aymeric Laporte vært ute med skade store deler av denne sesongen. Laporte har så vidt vært tilbake i spill, men det er tydelig at Guardiola velger å matche han forsiktig og det er derfor usikkert om han spiller mot West Ham på søndag. Forrige helg dominerte City banespillet og sjansestatistikken stort mot Tottenham i London, men til slutt ble det 0-2 tap etter at de misset på et straffespark og fikk venstrebacken Oleksandr Zinchenko utvist i andre omgang.

Sesongens store spiller på Etihad har vært Kevin De Bruyne. Den belgiske midtbaneeleganten har vært dominerende i mange kamper og står bak veldig mange av lagets scoringer selv om ha ikke er sistemann på så veldig mange. I tillegg var Raheem Sterling veldig god i starten av sesongen, men han har ikke vært like fremtredende utover vinteren. Det som skiller storlag som Manchester City fra andre lag lenger ned på tabellen er at de har en så stor og bred spillertropp at dersom en av stjernene har en dårlig dag trer en annen frem i lyset. Bernardo Silva var veldig god forrige sesong, men denne sesongen har Riyad Mahrez vært bedre enn Bernardo og scoret mange mål.

Sergio Aguero er også denne sesongen Citys toppscorer og når argentineren ikke har sin beste kamp kan Gabriel Jesus plutselig stå frem med scoringer fra øverste hylle. Nettopp derfor er det også veldig vanskelig for motstanderne å forberede seg på å møte et så godt lag som Manchester City.

Som nevnt ble Zinchenko utvist mot Tottenham sist og han står derfor over mot West Ham. I tillegg er Raheem Sterling skadet mens Leroy Sane er på vei tilbake fra langtidsskade. Sane ryktes å være aktuell for come-back på onsdag og spilleklare er også Benjamin Mendy og John Stones som begge har stått over de siste kampene.

West Ham befinner seg under nedrykksstreken på 18. plass før søndagens vanskelige bortekamp og sist helgs møte med Brighton ble en frustrerende ettermiddag hvor Moyes & co til slutt satt igjen med ett poeng etter å ha ledet både 2-0 og 3-1. Forhåpentligvis har spillerne lagt den kampen bak seg nå og er 100% klare til å kjempe mot et av Europas beste fotballag.

Den tsjekkiske nysignerinen Tomas Soucek debuterte fra start på midtbanen sist og han viste mye bra. Det var kun ørsmå marginer som gjorde at Soucek ikke fikk en scoring i debuten. Det er ventet at han fortsetter i sin rolle fra sist, men etter at forsvarsspillet var mildt sagt usikkert er det mange som ønsker at David Moyes trekker Declan Rice tilbake til stopperplass nå. Hvor han velger å spille med Rice blir spennende å se, men uansett vil unggutten bli en viktig spiller på søndag om West Ham skal ha håp om å ta med seg poeng tilbake til London.

Mot Brighton viste også Lukasz Fabianski usikkerhet i spillet sitt, men han har vært lenge ute med skade og vil helt sikkert bare bli bedre og bedre utover våren. Det er uansett viktig at Fabianski er tilbake mellom stengene og i møtet med et av ligaens to beste lag er det avgjørende at polakken har en god dag på jobben.

Ryan Fredericks var tilbake fra start sist sammen med Michail Antonio. Sistnevnte var spesielt god og han er en spiller som kan klare å skape noe mot storlag som Manchester City. Nå kan Antonio få med seg klubbens nye spiss Jarrod Bowen lengst fremme. Det kan i såfall bli veldig spennende ettersom Bowen, i likhet med Antonio, har fart i beina noe som har vært sårt savnet i West Ham-laget hele høsten og vinteren.

Felipe Anderson er tilbake i trening etter smellen han fikk mot Sheffield United i januar, og som føle av at denne kampen ble forskjøvet med ti dager er sannsynligvis Anderson spilleklar. Andriy Yarmolenko er også på vei tilbake fra skade. Både Anderson og Yarmolenko kan bli viktige brikker utover våren ettersom de er spillere som kan finne på uventede ting i West Hams offensive spill og på den måten skape målsjanser og scoringer.

Vi forventer å se et West Ham-lag hvor alle elleve som er på banen spiller med hjertet utenpå drakta og er villig til «å gå i krigen» for å få poeng på søndag. Selv om sesongen hittil har vært en stor skuffelse er det ennå mulig å rette opp noe av inntrykket og bortekamp mot Manchester City er en slik mulighet. Det er et stort press å spille på et lag som kjemper mot nedrykk, men i denne kampen er det få som forventer noe annet enn hjemmeseier så det er bare å gå på banen og gi alt så kan vi plutselig sitte igjen med noe likevel. Vi gir ikke opp og tar plass foran skjermen onsdag kl 20.30. COME ON YOU IRONS!!!

Legg igjen en kommentar