9. nov: Burnley – West Ham

Turf Moor 9. november kl. 16.00: Burnley – West Ham United

Ny lørdagskamp for West Ham da de reiser til Burnley og Turf Moor. Forrige sesong ble det 0-2 tap for West Ham på denne banen mens det ble seier 4-2 hjemme på London Stadium i et oppgjør hvor Felipe Anderson noterte seg for to scoringer. Siste West Ham-seier på Turf Moor var sesongavslutningen i mai 2017 da scoringer av Feghouli og Andre Ayew sørget for 2-1 seier til The Hammers.

Burnley har ikke hatt noen helt enkel sesongstart og ligger i øyeblikket på 14. plass med 12 poeng. På fem hjemmekamper i ligaen har mannskapet til Sean Dyche tatt 3 seire, mens det har blitt tap mot Liverpool og Chelsea. Forrige helg ble det 0-3 tap borte mot Sheffield United.

Foran inneværende sesong hentet Burnley noen rutinerte spillere i Jay Rodriguez (West Bromwich), Erik Pieters (Stoke) og Danny Drinkwater fra Chelsea. Rodriguez er tilbake i klubben hvor han fikk sitt gjennombrudd og har scoret tre mål så langt i sesongen. Pieters har tatt den ene backplassen mens Drinkwater kun har spilt en kamp for Burnley etter å ha blitt skadet i en slosskamp utenfor en nattklubb i Manchester. De som forsvant ut dørene på Turf Moor i sommer var Peter Crouch, Steven Defour, Tom Heaton, Jon Walters og Stephen Ward.

Etter at klubben lot Heaton gå til Aston Villa i sommer har Nick Pope gjort keeperplassen til sin egen med Joe Hart som nummer 2. Pope er utvilsomt et stort talent, men denne sesongen har han ikke vært så god som han var før han ble langtidsskadd. Midtstopper og kaptein Ben Mee er selvsagt også en viktig spiller. Mee er jo «aldri» fraværende, en solid spiller med lite skadeproblemer. På midtbanen har Jeff Hendrick vært sentral i høst og han har også notert seg for et par scoringer. Scoringer ble det også på spissen Ashley Barnes i starten av sesong, men etter hvert er det hans spissmakker Chris Wood som har stått for målene.

Skadelisten til Sean Dyche inneholder før møtet med West Ham den islandske midtbanespilleren Johann Berg Gudmundsson som sliter med en strekk og Danny Drinkwater som nå er i ferd med å trene seg tilbake i form.  Den store og sterke spissen Chris Wood er litt usikker da han sliter litt med en strekk, og han blir testet nærmere kampstart.

I Øst-London er kritikerne høyrøstet og flere er allerede i ferd med å miste tålmodigheten med Manuel Pellegrini. Forrige helgs kamp mot Newcastle var svak og første omgangen er nok den svakeste forestillingen vi har sett av West Ham på lang tid.

Heldigvis er det en ny mulighet denne helgen og forhåpentligvis er innsats og glød tilbake i laget allerede fra dommeren blåser i fløyta første gang. Samtidig som innsats og tæl ikke var der den skal være er det utvilsomt en forklaring på de svake resultatene den siste tiden av Fabianski er ute med skade. Roberto har absolutt hatt mange kvalifiserte redninger i de kampene han har stått så langt, men det virker som forsvarsrekka opptrer mer usikkert med Roberto bakerst enn hva de gjør når Lukasz Fabianski dirigerer dem.

Pellegrini valgte å starte med uendret førsteellever mot Newcastle i fht de som startet mot Sheffield United uka før. Med tanke på den svake forestillingen mot Newcastle er det grunn til å tro at det blir endringer igjen nå. Kanskje vil Fredericks og Ogbonna igjen få sjansen i den bakre fireren? På midtbanen har heller ikke Noble og Rice vært helt på topp den siste tiden, men det skal nok mye til før en av de to blir satt ut av laget. Robert Snodgrass har vært et lyspunkt de to siste kampene mens de andre offensive spillerne som Anderson, Yarmolenko og Lanzini delvis har vært ute av form. Hvem som får starte denne gangen av disse er uvisst, og det kan også være en mulighet for at Pablo Fornals igjen blir vurdert til en startplass.

Sebastien Haller har ikke scoret i noen av de tre siste kampene, men forhåpentligvis vil han få mer støtte fremover på banen nå slik at han kan komme til flere muligheter. Mot Newcastle sist ble Albian Ajeti byttet inn ved pause. Kanskje kan han få muligheten fra start denne gang sammen med Haller?

På skadelista til West Ham finner vi fremdeles Lukasz Fabianski og Michail Antonio. Sistnevnte vil trolig være tilbake mot Tottenham om to uker. Winston Reid er i full opptrening, men neppe klar for førstelagsspill ennå. Jack Wilshere har også hatt noen småproblemer den siste tiden og det er ennå usikkert om han vil være spilleklar til lørdag.

Etter denne kampen er det landskamper og dermed to uker til neste Premier League runde. Det hadde derfor smakt ekstra godt med en seier denne helgen. Forhåpentligvis er West Hams spillere revansjesugne og påskrudd fra kampen blåses i gang. Vi håper på borteseier på Turf Moor og at vi kan få en fin lørdagskveld. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar