Arsenal – West Ham

Emirates Stadium 28. desember kl. 21.15: Arsenal – West Ham United

Årets siste Premier League kamp for West Ham spilles torsdag kveld da Moyes & co tar den korte turen til nord-London og Emirates for å møte en av seriefavorittene Arsenal. Tilsvarende møte forrige sesong fant også sted i romjulen da West Ham hadde ledelsen lenge etter scoring av Said Benrahma, men hvor hjemmelaget scoret tre raske mål i andre omgang og kunne til slutt stå igjen med en relativt komfortabel «tre-poenger». De to klubbene møttes også i ligacupen så sent som 1. november da West Ham vant 3-1 etter scoringer av Kudus og Bowen, i tillegg til et selvmål av Arsenals Ben White.

Etter den sterke fjorårssesongen var Arsenal naturlig nok en av favorittene til å kjempe om ligagullet også denne sesongen. Denne forventningen ble selvsagt ikke noe mindre da klubben hentet Declan Rice fra West Ham i sommer. Rice har levert godt i Arsenal-trøya fra dag 1 og blir i nord-London ansett som et veldig godt spillerkjøp til tross for den rekordhøye overgangssummen. Før møtet med West Ham ligger klubben på 2. plass i ligaen og er klar for utslagsrundene i Champions League.

Selv om det har blitt brukbart med poeng så har ikke desember-måned gått helt knirkefritt for The Gunners. De måtte slite voldsomt med å beseire Luton på Kenilworth Road der nevnte Rice ble matchvinner med 4-3 scoringen langt på overtid. Etter den kampen ble det tap 0-1 mot Aston Villa mens det ble 1-1 mot Liverpool på Anfield lille julaften. Likevel er de nummer 2 på tabellen, to poeng bak Liverpool og med en kamp mindre spilt.

Flere har pekt på at Arsenal ikke har en utpreget toppscorer i troppen som deres svakhet. Bakayo Saka er klubbens mestscorende så langt i sesongen, men rett bak han følger både Martin Ødegaard, Gabriel Jesus, Edward Nketiah og Leandro Trossard. Det spekuleres derfor i om Arteta vil hente en ny spiss i januar og både Ivan Toney og Dominic Solanke er blitt nevnt som mulige alternativer.

Før møtet med West Ham har Arsenal, som de fleste andre klubber på denne tiden av året, noen skadeproblemer. I forsvarsrekka er Jurrien Timber og Takehiro Tomiyasu ute, på midtbanen mangler Fabio Vieira mens Kai Havertz også må stå over grunnet for mange gule kort.

West Ham kommer fra en sterk hjemmeseier mot Manchester United mens siste bortekamp var stortapet mot Liverpool i ligacupen. Akkurat sistnevnte kamp skal vi kanskje ikke legge altfor mye i å sammenligne mot da Moyes her valgte å gamble med noen spillere som vanligvis ikke er i startelleveren. Det de siste kampene har vist er at flere av de offensive spillerne er i god form. Det gjelder både Mohammed Kudus, Jarrod Bowen og ikke minst Lucas Paqueta. Mens Kudus og Bowen står for scoringene er det veldig ofte brasilianeren med nummer 10 på ryggen som er nest sist, eller tredje sist, på ballen.

Mot Manchester United var Alphonse Areola tilbake i mål og selv om han hadde en ball som slapp ut av hendene hans og så vidt gikk på utsiden av stolpen i første omgang, gjorde han en solid kamp. David Moyes viste med det laguttaket at det ikke er noen diskusjon i øyeblikket om hvem som blir foretrukket som førstekeeper i Premier League.

I forsvarsrekka har Nayef Aguerd vært ute med sykdom de to siste kampene mot Liverpool og Manchester United. Konstantinos Mavrapanos har vikariert og selv om han slet litt i starten mot Manchester United spilte han seg opp utover i kampen og spilte fornuftig og godt sammen med Kurt Zouma. På torsdagen vil Aguerd bli testet nærmere kampstart om han er 100% i form til å spille kamp igjen.

Football transfer news: Liverpool and Manchester City eyeing West Ham's Nayef  Aguerd | The Independent

Michail Antonio er fremdeles ute med kneskaden han pådro seg på landskampoppdrag i november. De andre offensive spillerne har som nevnt levert, også i Antonios fravær, og med mindre det skulle dukke opp noen uventet nærmere kampstart vil Bowen starte på topp med Kudus og Paqueta som de nærmeste offensive spillerne. I tillegg vil midtbanen bestå av Edson Alvarez, Thomas Soucek og James Ward-Prowse. Spesielt har Alvarez vært god den siste tiden og spesielt morsomt var det da han fikk sin første scoring i West Ham-drakt mot Freiburg for to uker siden.

Arsenal vil definitivt være favoritter i dette oppgjøret, men det er ingen umulighet for West Ham å få med seg noe fra denne kampen. Det blir spennende å se om Bowen & co klarer å angripe og skape sjanser til å få mål på Emirates. Det hadde vært fantastisk moro om West Ham hadde klart å prestere som de gjorde i cupkampen mot samme motstander 1. november. Vi krysser fingrene for at det blir poeng med i bussen hjem til Øst-London torsdag kveld. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar