Aston Villa – West Ham

Villa Park 22. oktober kl. 17.30: Aston Villa – West Ham United

To uker etter at West Ham spilte 2-2 mot Newcastle på London Stadium tar de turen til Birmingham for å møte Aston Villa til søndagens eneste Premier League-kamp. Tilsvarende møte forrige sesong endte med 1-0 seier til West Ham etter at Pablo Fornals var eneste målscorer i det som var klubbens første 3-poenger for sesongen. Det omvendte møtet på London Stadium senere i sesongen endte 1-1 og Aston Villa har faktisk ikke vunnet mot West Ham i Premier League på de 10 siste møtene.

Aston Villa hadde en veldig sterk avslutning på fjorårssesongen etter at Unai Emery kom inn som manager midt i sesongen og til slutt endte de så høyt på tabellen at de denne høsten spiller UEFA Conference League. Den gode formen har de også tatt med seg inn i den nye sesongen, selv om ligaåpningen borte mot Newcastle var en solid nedtur. 1-5 på St James Park og med stopperklippen Tyrone Mings ut med alvorlig skade var en sjokkåpning for Emery & co. De reiste seg imidlertid raskt og foran helgens ligarunde er de nummer 5 med 16 poeng etter åtte spilte kamper. Hjemme på Villa Park har de full pott i seriesammenheng så langt etter seire mot Everton (4-0), Crystal Palace (3-1) og Brighton (6-1). Spesielt storseieren mot Brighton var imponerende hvor lagets toppscorer, Ollie Watkins, scoret 3 mål. Når vi i tillegg tar med at de vant de 7 siste hjemmekampene i Premier League forrige sesong sier de seg selv at West Ham står foran en veldig vanskelig oppgave denne søndagen.

Emery har hentet noen spennende nye spillere til klubben foran inneværende sesong. Den solide forsvarsspilleren Pau Torres kom fra Villareal og er landslagsspiller for Spania. Moussa Diaby kom fra Bayer Leverkusen og er en av de mest spennende nykommerne i hele Premier League denne høsten. I tillegg har de hentet Youri Tielemans fra Leicester, Nicolo Zaniolo på lån fra Galatasaray og Clement Lenglet fra Barcelona, også han på lån. Av de sistnevnte har Zaniolo vært den som har imponert mest med sin store arbeidskapasitet.

De mest profilerte som forsvant fra Villa Park i sommer var Cameron Archer (Sheffield United), Marvelous Nakamba (Luton), Ashley Young (Everton) og Morgan Sanson som gikk på lån til franske Nice.

På skadelista finner Emery nevnte Tyrone Mings og den kreative midtbanespilleren Emiliano Buendia. Begge disse to er langtidsskadd. I tillegg er backen Alex Moreno og kantspilleren Jacob Ramsey uaktuelle til søndagens oppgjør.

West Ham fikk med seg ett poeng da Mohammed Kudus satte inn en fantastisk utligning på tampen av oppgjøret mot Newcastle for to uker siden. Klubben har vist mye positivt så langt i sesongen og 14 poeng på åtte kamper er absolutt godkjent.

Hele elleve av West Hams spillere har vært på landslagsoppdrag den siste tiden, men forhåpentligvis er alle skadefrie. Av de med mest spilletid for West Ham denne høsten som ikke har vært ute og representert hjemlandet sitt er Kurt Zouma, Emerson, James Ward-Prowse og Lucas Paqueta. Sistnevnte holdes utenfor det brasilianske landslaget til saken hans hvor han eventuelt skal ha vært involvert i ulovlig bettingaktivitet er avgjort.

Paqueta har for øvrig vært blant West Hams absolutt beste spillere så langt i sesongen. Det er imponerende å se hvilken arbeidskapasitet han har og hvordan han ofrer seg for laget gjennom samtlige 90 minutter. Sammen med Ward-Prowse, Alvarez og Soucek utgjør han en kvartett på midtbanen som det er få Premier League-lag som kan matche.

David Moyes har før helgens kamp uttalt at Kudus er svært nærme å være i West Hams startoppstilling også i Premier League. Han imponerte stort da han kom inn mot Newcastle og har også vist i Europaligaen at han har alle de ferdighetene som klubben ønsket fra han. Her kan West Ham ha skutt gullfuglen.

Kudos for Mohammed Kudus as West Ham boss David Moyes reflects on comeback  win | The Independent

På skadelista til West Ham var det bare navnene til Ben Johnson og Aaron Cresswell som sto sist. De to er nærmere å være kampklare nå, men ingen av de to er uansett i førstelagsoppstillingen i øyeblikket. Michail Antonio var tilbake fra start sist, til tross for at han ikke var aktuell i Europaligaen mot Freiburg bare tre dager tidligere.

Det er heller ikke denne gang ventet store forandringer i West Hams startoppstilling, men Antonio kan bli erstattet av Kudus. En annen spiller som er nær førstelagsoppstillingen er stopperen Mavropanos. Det er imidlertid hard kamp om plassene i midtforsvaret til West Ham nå hvor spesielt Zouma har storspilt gjennom hele høstsesongen.

Det er altså to klubber i claret & blue som begge har imponert denne høsten som møtes her. West Ham har reist fra Villa Park med seier de tre seneste møtene og det hadde vært fantastisk om de kan gjenta den bedriften enda en gang. For begge klubbene er denne kampen viktig for å henge med i toppen av tabellen og de vil begge selge seg dyrt denne søndagskvelden. Vi krysser fingrene for at minst ett poeng blir med tilbake til London. Come on you Irons!

 

Legg igjen en kommentar