Backa T – West Ham

Gradski stadion 30. november kl. 18.45, Europa League gruppe A: Backa Topolo – West Ham United

Torsdag spilles femte og nest siste gruppespillskamp i denne sesongens Europa League. West Ham er foreløpig gruppeleder og reiser til Serbia for å møte foreløpig bunnlag i gruppe A, Backa Topolo. Første møte mellom de to på London Stadium endte 3-1 til West Ham etter at klubben kom under tidlig i andre omgang. Denne gang skal kampen spilles på en av de minst arenaene for europeiske turneringer hvor kapasiteten er kun 4 500.

Backa Topola ligger for øyeblikket på tredje plass i den serbiske toppdivisjonen hvor de sist lørdag vant hele 4-0 på bortebane mot topplaget Partizan. Når vi tar med at Partizan før denne kampen hadde 13 seire og en uavgjort på de 14 første kampene forstår vi hvor fantastisk sterk denne seieren var. Runde før tapte riktignok Backa Topola 1-2 hjemme mot Vojvodina som ligger som nummer 6 på tabellen så prestasjonene varierer relativt mye.

I Europaligaen har Backa sist to tap mot Freiburg, hvorav det siste hele 0-5 i Tyskland. De står før torsdagens kamp med ett poeng og er uten mulighet til å avansere i turneringen. West Ham skal likevel ikke ta lett på denne kampen, spesielt når vi tar i betraktning at hjemmelaget kommer fra storseier og økt selvtillit fra helgens seriekamp.

West Ham kommer også fra seier i hjemlig liga, selv om kampen mot Burnley ikke var spesielt underholdende. Likevel har det blitt to seire på rad i Premier League og før det igjen 1-0 mot Olympiakos i Europaligaen. Tre seire på rad er noe å ta med seg uansett hvor overbevisende spillet har vært.

Selv om West Ham er så godt som sikret videre avansement i Europa League så ønsker de helst å vinne gruppa slik at de automatisk er kvalifisert for åttedels-finale. Da må Freiburg holdes bak på tabellen og dette er klubben som kommer på besøk til London Stadium i siste gruppespillskamp. Ettersom innbyrdes oppgjør teller før målforskjell så vil West Ham være sikret gruppeseier med minimum uavgjort i siste kamp mot Freiburg, forutsatt at det blir seier i Serbia torsdag kveld.

Som i tidligere europacup-kamper velger nok Davd Moyes å starte med en mix av faste førstelagsspillere og noen av de som vanligvis starter på benken i Premier League. I mål starter som vanlig Lukasz Fabianski, men hvem de øvrige ti som løper utpå fra start er blir mer gjetting. Mavrapanos, Cresswell, Benrahma, Fornals og Kehrer er nok de som er nærmest å få en startplass. I tillegg vet vi at Antonio er ute med skade mens Bowen måtte stå over mot Burnley og har blitt hjemme i England da resten av troppen reiste til Serbia onsdag ettermiddag. Det betyr i såfall at enten Ings eller Mubama starter på topp. Basert på hva som ble vist på lørdag vil vi tro at sistnevnte er nærmest en startplass denne gangen. Foruten Bowen og Antonio fortalte Moyes på sin pressekonferanse før kampen at et par andre har blitt igjen i England med noe sykdom i kroppen. Hvem det her er snakk om ville han imidlertid ikke avsløre.

Report: West Ham Prodigy Snubs New Deal

Vi krysser fingrene for at det blir en komfortabel torsdagskveld i Europa for West Hams del og at det ikke oppstår nye skader på nøkkelspillere foran en ekstremt hektisk desember-måned. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar