Brentford – West Ham

Gtech Community Stadium 4. november kl. 16.00: Brentford – West Ham United

West Ham reiser den korte veien til vestsiden av hovedstaden lørdag ettermiddag for å møte Brentford til en «midt på tabellen kamp». West Ham er nummer 9 før helgens serierunde mens Brentford ligger på plassen bak. Brentford har spilt i Premier League de to siste sesongene og vist seg å være en slags «marerittmotstander» for West Ham hvor det faktisk har blitt null poeng på de fire kampene. I FA cup møtet på Gtech Community Stadium forrige sesong vant imidlertid West Ham 1-0 etter scoring av Said Benrahma.

Brentfords danske manager Thomas Frank har utvilsomt gjort en fantastisk jobb med laget og de har ikke vært i nærheten av nedrykksstrid noen av de to sesongene de har vært i Premier League så langt. Åpningen på inneværende sesongen har imidlertid ikke vært like sterk som de foregående, men de tok en sterk seier borte mot Chelsea sist helg og klatret dermed opp til midten av tabellen.

Noe av grunnen til at «The Bees» har slitt litt i innledningen av sesongen kan nok tilskrives det faktum at deres mest målfarlige spiller, Ivan Toney, soner en 8 måneders dom for ulovlig gambling og er ikke spilleklar igjen før et stykke ut i januar.

I Toneys fravær har Bryan Mbeumo tatt rollen som klubbens storescorer med bravur. På de 10 første seriekampene har han 6 mål og 2 målgivende pasninger, noe som er meget sterkt. Han er også klubbens straffesparkeksekutør.

På skadelista finner Thomas Frank sin landsmann Mikkell Damsgaard, Keane Lewis-Potter og Josh Dasilva. Alle disse tre er på vei tilbake, men ingen av dem vil være spilleklare til møtet med West Ham.

West Ham opplevde en svak periode med tre tap forrige uke (Aston Villa, Olympiakos og Everton), men fikk en stor opptur med seier mot Arsenal i ligacupen på onsdag denne uka. David Moyes valgte å stille et meget sterkt mannskap til cupkampen og det ga resultater. Mange sentrale spillere som Alvarez, Aguerd, Paqueta, Bowen og ikke minst Kudus var gode i den kampen. Et annet positivt innslag var Said Benrahma som har slitt hele denne høstsesongen. På onsdag så vi noe av det vi vet Benrahma er god for og i tillegg la han ned et solid stykke arbeid hjemover på banen.

En bekymring for Moyes før helgens kamp er at både Edson Alvarez og Lucas Paqueta soner karantene etter å ha pådratt seg fem gule kort. Det vil selvsagt merkes, men forhåpentligvis vil erstatterne gripe muligheten som byr seg.

Av de som vanligvis er i førsteelleveren ble Areola, Zouma, Ward-Prowse og Antonio spart på onsdag. Kurt Zouma har slitt med en liten skade etter Everton-kampen og det er usikkert om han vil bli spilleklar til lørdag. Dersom kapteinen ikke blir spilleklar går Mavrapanos inn i midtforsvaret sammen med Aguerd. De to spilte sammen mot Arsenal og begge gjorde sine saker meget bra i den kampen.

Mavropanos sends Liverpool warning ahead of West Ham's visit

Etter to strake ligatap er det viktig for West Ham å ta poeng her om klubben skal henge med på øvre halvdel av tabellen. Det er et tett kampprogram nå og allerede førstkommende torsdag kommer Olympiakos på besøk til London Stadium til Europa League-oppgjør. Vi krysser fingrene for at West Ham tar med seg den gode opplevelsen fra cupkampen i midtuka og reiser tilbake til Øst-London med poeng lørdag kveld. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar