Brighton – West Ham

AMEX Stadium 26. august kl. 18.30: Brighton & Hove Albion – West Ham United

Helgens toppkamp i Premier League spilles på AMEX Stadium i Brighton mellom Brighton og West Ham som har hhv 6 og 4 poeng etter de to første serierundene. Brighton har de seneste sesongene vist seg å være en slags marerittmotstander for West Ham og vi må faktisk helt tilbake til Championship-sesongen i 2011/2012 for å finne siste West Ham-seier. Den gang ble det riktignok seier både borte og hjemme. Forrige sesong ble det 0-2 tap på London Stadium og hele 0-4 på AMEX.

Brighton gjorde en meget sterk fjorårssesong og endte til slutt på en 6. plass og europacupspill denne høsten. Da de mistet manager Graham Potter til Chelsea midt i sesongen kom Roberto De Zerbi inn og gjorde en fantastisk jobb med sørkyst-klubben. Denne sesongen har de åpnet i rakettfart og står med to 4-1 seire mot hhv Luton og Wolves så langt. Dette betyr serieledelse etter to serierunder.

Mye har vært skrevet om Brightons midtbanespiller Moises Caicedo denne sommeren og til slutt ble han Chelsea-spiller for den høyeste overgangssummen som noen gang er blitt betalt mellom to engelske klubber. I tillegg har de også mistet den argentinske midtbanespilleren Alexis MacAllister til Liverpool og keeperen Robert Sanchez til Chelsea. I tillegg har spissene Aaron Connolly og Deniz Undav gått til hhv Hull og Stuttgard, sistnevnte på lån.

Som erstattere til de som har forsvunnet har Brighton denne sommeren skrevet kontrakt med evigunge James Milner som ikke fikk fornyet kontrakt med Liverpool, Joao Pedro (Watford), Bart Verbruggen (Anderlecht), Mahmoud Dahoud (Borussia Dortmund), Igor Julio (Fiorentina) og Noel Atom (RB Leipzig).

De som kanskje har imponert mest de første serierundene er backen Pervis Estupinan og de offensive spillerne Solly March, Kaoru Mitoma og Julio Enciso. Jason Steele etablerte seg som klubbens førstekeeper forrige sesong og det er også noe av bakgrunnen for at klubben kunne la spanske Sanchez forlate klubben til fordel for Chelsea.

De Zerbi fikk en dårlig beskjed denne uka da Julio Enciso blir ute i flere måneder. I tillegg har den polske landslagsspilleren Jakub Moder vært ute med kneskade siden i våres. I pressekonferansen før kampen gikk var De Zerbi klar på at den svært lovende Evan Ferguson vil bekle spissplassen mot West Ham.

West Ham opplevde en stor søndag på London Stadium sist helg da byrival Chelsea ble sendt hjem til vestkanten av hovedstaden med 1-3 tap. Etter en førsteomgang hvor bortelaget var best reiste West Ham seg mesterlig i andre omgang og kjempet de blå ut av kampen. Det var mange som viste seg frem i claret & blue denne dagen, men Alphonse Areola var definitivt en av de største heltene med strafferedning og en fantastisk redning i andre omgang.

Areola: It's up to us to keep the momentum | West Ham United F.C.

James Ward-Prowse fikk sin debut på West Hams midtbane mot Chelsea og hvilken debut det skulle bli. Han leverte to målgivende til hhv Aguerd og Antonio i tillegg til å legge ned mange meter med defensivt arbeid i en skikkelig «krigekamp». Den andre nykommeren på midtbanen Edson Alvarez fikk også sin debut da han kom inn med tyve minutter igjen av kampen. Alvarez viste den korte tiden han var på banen at han kan bli en veldig viktig spiller for West Ham utover i sesongen med mange ulike ferdigheter.

Denne uka har den greske stopperen Konstantinos Mavrapanos ikledd seg trøye nummer 15. Han kommer fra tyske Stuttgart og kan vise seg å bli en fin tilvekst utover i sesongen. Mavrapanos er ikke 100% match fit ennå og vil ikke bli å se på banen på Brighton denne helgen. Det har vært skrevet mye om den spennende ghaneseren Mohammed Kudus fra Ajax denne uka og det er mye som tyder på at han blir West Ham-spiller i løpet av de nærmeste dagene.

Det er ikke meldt om nye skader i West Ham-troppen etter de to første kampene, med Nayef Aguerd må stå over denne helgen etter det røde kortet han pådro seg mot Chelsea. Det er synd at stopperparet Aguerd / Zouma blir splittet opp til kampen mot ligalederen, men Angelo Ogbonna har vist seg som en solid erstatter de gangene han har fått sjansen. Det blir enten Ogbonna eller Thilo Kehrer som kommer inn og spiller stopper sammen med Kurt Zouma.

Foruten Aguerd er det ikke ventet noen endringer i startoppstillingen. Det vil i såfall bety følgende ellever: Areola – Coufal, Zouma, Ogbonna/Kehrer, Ederson – Soucek, Ward-Prowse – Bowen, Paqueta, Benrahma – Antonio.

Forhåpentligvis kan en svak statistikk brytes denne gang. Brighton er et lag som har scoret veldig mye mål den siste sesongen og Moyes vil nok være veldig opptatt av at West Ham holder tett bakover i starten av kampen. Dette blir spennende og vi krysser fingrene for at West Ham er ubeseiret også lørdag kveld etter en svært vanskelig bortekamp. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar