Burnley – West Ham

Turf Moor 25. november kl. 16.00: Burnley – West Ham United

Etter en landslagspause med svært få interessante oppgjør er det endelig klart for klubbfotball igjen og West Ham reiser til nyopprykkede Burnley, en klubb med flotte klubbfarger. Sist de to klubbene møttes på Turf Moor endte det målløst i sesongen hvor Burnley rykket ned fra Premier League.

Etter nedrykket i 2022 ansatte Burnley den tidligere Manchester City kapteinen Vincent Kompany som manager og fra å være et lag som slo lange baller opp mot store sterke spisser ble de et lag som spilte ballen langs bakken. Dette lyktes de veldig godt med i Championship og de vant like godt divisjonen med overbesvisende 101 poeng.

Kompany kom fra managerjobben i belgiske Anderlecht da han tok over i Burnley og fra Belgia tok han blant annet med seg den tidligere West Ham-junioren Josh Cullen. Cullen gjorde en meget sterk førstesesong i Burnley og har vært fast inventar sentralt på midtbanen.

Foran inneværende sesong hentet de en ung og meget lovende keeper i James Trafford fra Manchester City, forsvareren Jordan Beyer fra Borussia Monchengladbach, Zeki Amdouni (Basel), Michail Obafemi (Swansea), Dara O’Shea (West Bromwich), Nathan Redmond (Besiktas) og Sander Berge fra Sheffield United. I tillegg har de hentet lånespillere i danske Jacob Bruun Larsen (Hoffenheim) og Mike Tresor (Genk).

De mest kjente som forlot Burnley i sommer var spissen Ashley Barnes som skrev under for Norwich og den trofaste backen Matthew Lowton. I tillegg er den nederlandske landslagsspissen Wout Weghorst lånt ut til Hottenheim i Bundesliga.

Hittil i sesongen har det gått tungt for Kompany og Burnley. Foran helgens møte med West Ham ligger de faktisk helt sist på tabellen med bare 4 poeng. Den ene seieren de hittil har klart å kapre kom borte mot Luton mens de også har en uavgjort borte mot Nottingham Forest. Det betyr at de så langt har tapt samtlige seks hjemmekamper i ligaen. Forhåpentlgvis klarer de ikke å pynte på den statistikken på lørdag.

På skadelista finner Kompany svenske Hjalmar Ekdal som har vært ute siden starten av sesongen mens Johan Berg Gudmundsson og Nathan Redmond mest sannsynlig også er ute. Spissen Lyle Foster som har vist lovende takter tidligere denne høsten har fått fri av klubben da han har hatt personlige utfordringer.

West Ham sikret seg heldigvis seieren mot Nottingham Forest rett før slutt i siste kamp før landskamppausen. En god andreomgang hvor Bowen og Soucek kom på scoringslista gjorde at poengene ble igjen i London. Det var godt for stemningen rundt klubben etter tre strake tap i ligaen.

Mange spillere har vært ute på landslagsoppdrag og flere har gjort sine saker bra. Tomas Soucek kom på scoringslista for Tsjekkia da de tok et meget viktig poeng mot Polen og i tillegg har både Areola, Coufal, Aguerd, Alvarez, Bowen og Antonio vært i aksjon for sine landslag. Uheldigvis kom et par av spillerne tilbake med skader. Verst er det med Michail Antonio som har pådratt seg en kneskade. Heldigvis ser det ikke ut til at skaden er så ille som først fryktet og han vil trolig være tilbake i løpet av to-tre uker. I tillegg ble Jarrod Bowen sendt hjem midt i oppholdet da han også hadde litt problemer med et kne mens Mohammed Kudus fikk en liten smell som trolig ikke er til hinder i nærmeste tid. Nayef Aguerd kom sent tilbake etter sin tur, men er mest sannsynlig klar på lørdag.

Når det gjelder de to tsjekkiske kameratene Soucek og Coufal så ble den siste landslagserfaringen høyst ulik. Soucek scoret som nevnt og pådro seg, nærmest som vanlig, noen kutt i ansiktet etter oppofrende spill mens Vladimir Coufal hadde begitt seg ut på nattklubb en kveld hvor landslaget var opptatt med viktige forberedelser og ble i likhet med to andre likesinnede sendt hjem fra samlingen. Vi tror likevel ikke dette feiltrinnet vil ha noen innvirkning på hans bidrag i West Ham-trøya fremover.

Everton in talks with West Ham over a loan deal for Maxwel Cornet to  replace Alex Iwobi as the Nigerian closes in on a £20m move to Fulham...  with the Hammers working

Mens vi finner Cullen som tidligere West Ham-spiller i Burnley finner vi også en tidligere Burnley-spiller i West Ham, nemlig Maxwell Cornet. Sistnevnte blir imidlertid neppe å finne på banen mot gamle lagkamerater på lørdag. Vi tipper på tilnærmet samme lagoppstilling som de siste kampene, men dersom Bowen ikke rekker å bli spilleklar blir det spennende å se hvem som blir foretrukket som spiss. Danny Ings har ikke imponert de korte innhoppene han har fått og Mubama ser ikke ut til å ha Moyes’ tillit så kanskje vi får se Kudus helt på topp i såfall.

Det venter nå et ekstremt tett kampprogram frem mot jul og allerede førstkommende torsdag er det bortekamp mot Backa Topolo i Serbia før det er tre London-oppgjør på en uke i starten av desember da hhv Crystal Palace, Tottenham og Fulham venter i ligaen. Vi håper på en fin førjulstid med West Ham og at spillerne fortsetter med samme innsats som andreomgangen sist når de entrer Turf Moor lørdag ettermiddag. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar