Carabao Cup 2. runde: West Ham – Charlton

London Stadium 15. september kl. 20.30: Carabao Cup 2. runde, West Ham United – Charlton Athletic

Da er det klart for cup, og som vanlig er det ligacupen (nå kalt Carabao Cup), som er først ut. Dette er den cupturneringen som West Ham aldri har vunnet. Ettersom det er vanskelig å få gjennomført alt av kamper på ordinær måte nå som sesongen er seint i gang vil denne cupturneringen bli arrangert gjennom et intensivt kampprogram hvor 1. – 4. runde spilles fire påfølgende uker. Første runde ble spilt forrige uke og tredje og fjerde runde vil altså spilles de to neste ukene etter denne. West Ham møter London-nabo Charlton Athletic til 2. rundekamp og det er allerede bestemt at Leeds eller Hull vil bli motstander dersom det blir avansement til 3. runde.

Charlton ledes av tidligere West Ham-spiller Lee Bowyer.
BBC SPORT | Football | Photo Galleries | June's transfers in photos
Bowyer var en kontroversiell spiller og foruten West Ham var han sentral flere sesonger i både Leeds og Newcastle. Det kom kanskje som en overraskelse på mange at han ble manager, men han gjorde det godt og fikk Charlton fra League One til Championship. En svak avslutning på sesongen gjorde imidlertid at det ble nedrykk i sommer etter kun en sesong på nesthøyeste nivå i engelsk fotball.

De to seneste sesongene har West Hams Josh Cullen vært på utlån til Charlton og gjort sine saker bra på midtbanen der. Nå må Charlton klare seg uten Cullen, men kanskje er han på motsatt banehalvdel tirsdag kveld. I spillerstallen til Charlton finner vi Ben Amos i mål. Han var lenge Manchester Uniteds eiendom, men var på utlån til diverse klubber, blant annet Molde. Sommeren 2019 gikk Amos fra Bolton til Charlton. Joe Ledley er et annet kjent navn i Charlton-troppen. Han var i flere sesonger sentral på midtbanen til både Celtic og deretter Crystal Palace. Ledley har ennå ikke vært på banen for Charlton denne sesongen. Helt på topp finner vi Conor Washington som har en fortid i blant annet QPR, Sheffield United og skotske Hearts. Forrige sesongs beste spiller, keeper Dillon Phillips, har ikke skrevet under på noen ny kontrakt ennå og har derfor heller ikke fått spille noen av kampene så langt i sesongen.

Charlton kommer nå sist fra en sterk borteseier (2-0) mot Crewe. I ligacupens første runde ble Swindon Town beseiret med 3-1 på deres egen hjemmebane. Det er nok ingen grunn til at West Ham vil få en enkel kamp her og Lee Bowyer vil garantert mane spillerne sine til topp innsats på London Stadium.

I forrige sesongs utgave av ligacupen sendte West Ham først Newport ut i andre runde før det ble brått slutt i tredje runde da Oxford nærmest knuste motstanderen fra Premier League med hele 4-0.

West Ham leverte en ganske svak kamp på lørdag mot Newcastle og burde være revansjelystne nå. Uavhengig av lørdagens resultat og prestasjon så er det ventet store forandringer på laguttaket, som det pleier å være i disse cupkampene.

Av de spillerne som nå er ventet å få spilletid er keeper Darren Randolph, Ben Johnson, Fabian Balbuena, Arthur Masuaku, Josh Cullen, Felipe Anderson, Manuel Lanzini, Andrey Yarmolenko, Robert Snodgrass, Jack Wilshere og Sebastien Haller. Denne kampen burde flere av disse spillerne benytte seg av for å spille seg inn i førstelagsdiskusjonen. Akkurat den muligheten skulle nå kunne være veldig reell etter den svake kampen på lørdag.

Vi er på nytt optimistiske med tanke på en god «cup-run» hvor vi kanskje kan få snusen på et trofe. I såfall kan i hvert fall ikke lag fra lavere divisjoner skape problemer for West Ham på London Stadium. Dersom gutta i claret & blue går på banen med den innsatsen som må kunne forventes hver eneste kamp så burde Charlton kunne beseires relativt komfortabelt. Vi krysser fingrene for at vi tirsdag kveld kan se frem til ny cupkamp for West Ham om en uke. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar