Carabao Cup 3. runde: West Ham – Hull

London Stadium 22. september kl. 20.30: Carabao Cup 3. runde, West Ham United – Hull City

Etter å ha beseiret Charlton så seint som forrige uke er det ny cupkamp denne tirsdagen. Nå er Hull City motstander og vi er kommet til 3. runde. Sist de to klubbene møttes var i Premier League 2016/17 da West Ham vant 1-0 på London Stadium etter scoring av Mark Noble. Dette var også foreløpig siste sesongen i Premier League for «The Tigers».

Hull rykket ned fra Championship i sommer, men har startet sesongen i League One med to seire og null baklengsmål. Sist lørdag ble Crewe beseiret 1-0 mens de vant 2-0 borte mot Gillingham i serieåpningen. I ligacupen har de så langt beseiret Sunderland i første runde og Leeds i andre runde. Begge kampene er avgjort på straffesparkkonkurranse. Spesielt seieren mot Leeds forrige uke var imponerende, selv om Leeds ikke stilte sitt sterkeste mannskap i den kampen.

Det er to kjente navn i Hull-troppen for oss som følger West Ham. Martin Samuelsen signerte for dem i januar og har to kamper, men foreløpig ingen scoringer, så langt denne sesongen. I tillegg til Samuelsen finner vi Reece Burke i midtforsvaret til Hull City. Burke var spådd en stor fremtid i West Hams forsvarsrekke, men han slo aldri igjennom på førstelaget og har de siste sesongene spilt i Championship.

Midtbanespilleren Mallik Wilks ble matchvinner med kampens eneste mål mot Crewe. Wilks er med det foreløpig mestscorende hos Hull hittil i sesongen med to mål. Det samme har for øvrig Keane Lewis-Potter.

West Ham spilte en meget god kamp mot Arsenal på lørdag, men var både uheldige og udyktige i de avgjørende situasjonene. Utrolig bittert å gå av banen uten poeng i en slik kamp, men forhåpentligvis klarer spillerne å ta med seg alt det positive fra kampen inn i de kommende serierundene.

Men nå er det ligacup først. Forrige ukes seier mot Charlton ble relativt komfortabel og nå kommer et nytt lag fra League One på besøk. Disse klubbene vil gjerne ta «skalpen» på en storklubb og West Hams spillere må gå inn med 100% innsats og trykk i taklingene om det skal bli avansement.

David Moyes hadde skiftet 10 spillere fra ligakampen mot Newcastle tre dager i forveien sist og det er forventet at noe lignende vil skje nå. Det betyr at Darren Randolph mest sannsynlig starter i mål og at Ben Johnson og Fabian Balbuena spiller i forsvaret. Om en annen unggutt som Baptiste får sjansen nå eller om flere av de som spilte i helgen også spiller cupkampen er usikkert. Issa Diop er den eneste West Ham-spilleren som har vært på banen i samtlige tre kamper så langt i sesongen og kanskje får han hvile nå.

Lengre frem på banen vil vi temmelig sikkert få se både Sebastien Haller, Manuel Lanzini, Felipe Anderson, Robert Snodgrass og Josh Cullen. Kaptein Mark Noble sto over mot Arsenal med en tåskade mens Jack Wilshere ble utelatt fra troppen mot Charlton med en liten ankelskade. Kanskje vil en av de to starte sentralt på midten sammen med Cullen?

Selv om de nevnte offensive spillerne, til tross for både scoringer og godt spill mot Charlton ikke fikk starte mot Arsenal, er det bare å stå på videre. Det var effektiviteten foran mål som ble avgjørende mot Arsenal på lørdag og dersom Haller skulle tegne seg på scoringslista igjen på tirsdag vil det etter hvert bli veldig vanskelig for Moyes å sette han på benken i ligakampene.

Dersom West Ham vinner her mot Hull venter bortekamp mot Fleetwood Town eller Everton neste uke. Ettersom ligacupen kun er for lagene i de fire øverste divisjonene vil 4. runde være siste hinder før turneringen faktisk er kommet frem til kvartfinalene. Vi sier som alltid når det er snakk om cup – det hadde vært utrolig moro om vi fikk se West Ham på Wembley i en cupfinale igjen OG for ikke å snakke om et mulig trofe. Første hinder på den veien er da altså Hull City tirsdag kveld. Kampen skal avgjøres denne kvelden og når vi vet at Hull har avansert etter straffesparkkonkurranse i både 1. og 2. runde ser vi helst at West Ham avgjør kampen før vi eventuelt kommer så langt. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar