Carabao Cup 4. runde: Everton – West Ham

Goodison Park 30. september kl. 20.45: Carabao Cup 4. runde, Everton – West Ham United

Fjerde runde av ligacupen spilles denne uka og på Goodison Park møtes to klubber som aldri har vunnet denne tradisjonsrike cupturneringen. Ligacupen er for øvrig en turnering som spilles blant de 92 klubbene som tilhører de fire øverste divisjonene av engelsk fotball. Vinneren av denne kampen er klar for kvartfinale.

Everton har åpnet sesongen nesten sensasjonelt godt. For første gang siden 1938 har de vunnet alle de fem første kampene, alle turneringer inkludert. I ligacupen har de så langt beseiret Salford City fra League Two og Fleetwood Town fra League One.

Manager Carlo Ancelotti har vist at han ønsker å prioritere ligacupen gjennom å stille nærmest toppet lag så langt. Mot Fleetwood sist uke var for eksempel begge de to toppscorerne Richarlison og Calvert-Lewin med fra start. Det er derfor ingen grunn til å tro at han vil prioritere å stille med et svakere mannskap mot West Ham.

Så langt i sesongen har Everton imponert spesielt offensivt. Nysigneringene James Rodriguez, Allan og Abdoulaye Doucoure har vært veldig gode i sesonginnledningen og de fleste ekspertene har gitt Ancelotti mye skryt for hans arbeid i sommerens overgangsvindu. Sist helgs ligakamp mot Crystal Palace endte med 2-1 seier i London.

På skadelista til Everton finner vi forsvarsspillerne Mason Holgate og Jarrad Brantwaite samt angrepsspillerne Jean-Philippe Gbamin og Genk Tosun.

West Ham imponerte stort mot Wolves på søndag og vant hele 4-0. Når vi i tillegg legger til at det ble 5-1 seier mot Hull City i ligacupens 3. runde forrige uke så er det morsomt å registrere ni mål på to kamper. Sebastien Haller scoret to i cupkampen mot Hull og klarte dessuten å tegne seg på scoringslista også mot Wolves, til tross for at han kun fikk 5-6 minutter på banen.

David Moyes vil ha styringen på laget fra sitt «hjemmekontor» også på onsdag. Han har så langt i cupturneringen valgt å la spillere som ikke har startet i ligaen få spille cupkampene mot Charlton og Hull. Disse spillerne har tatt godt vare på sine muligheter, selv om det hittil ikke har gitt de veldig mye spilletid i Premier League.

Det eneste skår i gleden mot Wolves var skaden på Ryan Fredericks. Den hurtige høyrebacken hadde spilt en god førsteomgang da han pådro seg en strekkskade i starten av andre omgang. Fredericks vil mest sannsynlig være ute av spill til etter landslagspausen som kommer neste uke. I tillegg er Issa Diop og Josh Cullen fremdeles i selvisolasjon etter at de testet positivt på covid-19, men utover disse er det ingen fravær å melde om i West Ham-troppen.

Det er ventet at de fleste av de som startet mot Wolves på søndag blir hvilt mot Everton slik at de er uthvilt til den tøffe bortekampen som venter mot Leicester førstkommende søndag. Det betyr i såfall at spillere som vil starte på onsdag er Darren Randolph, Ben Johnson, Mark Noble, Manuel Lanzini, Felipe Anderson, Andrey Yarmolenko, Sebastien Haller og Jack Wilshere. I tillegg forventes noen av unggutta som spilte forrige uke også å få spilletid nå. Dette gjelder Ashby, Longelo og Alese. Andre unggutter kan selvsagt også komme til å få prøve seg på førstelaget i denne turneringen.

En særdeles vanskelig kamp for West Ham, men en kvartfinale står på spill. Vi ønsker selvsagt å se West Ham blant de lagene som er med i trekningen av kvartfinalene. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar