Carabao Cup: West Ham – Man City

London Stadium 27. oktober kl. 20.45, Carabao Cup 4. runde: West Ham United – Manchester City

West Ham tar imot Manchester City til 4. runde i ligacupen onsdag kveld. Klubbens motsander denne runden, Manchester City, har vunnet nettopp denne turneringen de fire siste sesongene og de vil helt sikkert strekke seg langt for å få tak i pokalen for femte gang på rad. West Ham har imidlertid aldri vunnet denne cupen og er blant annet derfor svært interessert i å gjøre et nytt forsøk denne sesongen.

Manchester City har ikke tapt en kamp i ligacupen siden 26. oktober 2016. Den gangen var det Manchester United som klarte å sende bynaboen ut av den minste av de to cupturneringene for de beste engelske klubbene. Dette forteller jo hvor stort det vil være om West Ham kan avansere på bekostning av de lyseblå denne onsdagskvelden.

Sist helg ble det 4-1 seier borte mot Brighton i Premier League for City. Et meget sterkt resultat mot et av de gjerrigste lagene i ligaen så langt denne høsten. Det var mange som imponerte på lørdag og spesielt var Phil Foden giftig med to scoringer

Pep Guardiolas mannskap vant 6-1 mot Wycombe Wanderers i tredje runde da blant annet flere akademispillere fikk sjansen til å vise seg frem. Det er ventet at Guardiola vil stille et sterkere mannskap denne runden da motstanden definitivt vil bli tøffere. Spillere som Kevin De Bruyne, Riyad Mahrez, John Stones, Nathan Ake og Fernandinho startet på benken i helgen og er ventet å være i startoppstillingen mot West Ham.

West Ham kommer fra en knallsterk uke med tre seire og null baklengsmål. Det kan være at det nå er et spesielt gunstig tidspunkt å møte et stjernelag som City da West Hams spillere neppe har hatt større selvtillit som gruppe enn hva de har i øyeblikket.

David Moyes har truffet bra på laguttakene sine så langt denne sesongen. I Europa League har han byttet omtrent halve laget fra de som spiller Premier League mens han i forrige runde av Carabao Cup byttet hele laget bortsett fra en mann. Det er ventet at spillere som Alphonse Areola, Craig Dawson, Issa Diop, Manuel Lanzini, Andrey Yarmolenko og Nikola Vlasic vil spille igjen mot City, som de gjorde mot Genk forrige uke.

Noel Whelan tips Nikola Vlasic for successful West Ham career - Read West  Ham

Ryan Fredericks, Vladimir Coufal og Alex Kral er alle på vei tilbake fra skade og sykdom. Når vi vet hvilken belastning Declan Rice og Tomas Soucek har vært igjennom de siste ukene er det kanskje mest behov for å få Kral spilleklar igjen raskt. Mark Noble er også aktuell for spill, men Moyes vil selvsagt gjøre sine vurderinger både med tanke på belastning og det faktum at han gjerne vil avansere til kvartfinalen.

Alex Kral makes impressive West Ham debut | FootballFanCast.com

Det blir en spennende kveld og for en triumf det vil være om West Ham klarer å slå ut begge lagene fra Manchester i samme cupturnering. Det som er spesielt med Carabao Cup sammenlignet med Premier League er at VAR ikke eksisterer i denne cupen. Dersom det skulle stå uavgjort etter 90 spilte minutter går kampen direkte til straffesparkkonkurranse uten at det spilles ekstraomganger. Vi krysser fingrene for at et fullsatt London Stadium igjen får oppleve en festkveld under flomlysene. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar