Chelsea – West Ham

Stamford Bridge 5. mai kl. 15.00: Chelsea – West Ham United

Serierunde nummer 36 spilles denne helgen og West Ham tar den korte turen til vestkanten av London og Stamford Bridge. Tilsvarende møte forrige sesong endte med 1-2 tap for Moyes’ menn etter at dommeren hadde spilte en sentral rolle i slutt minuttene. På stillingen 1-1 trodde alle at Maxwell Cornet hadde blitt matchvinner for The Hammers, men dommeren mente etter en samtale med VAR-teamet at Cornet hadde opptrådt ureglementert mot Chelseas keeper og i stedet gikk hjemmelaget opp og satte inn seiersmålet. Et av sesongens desidert sureste tap. Hjemmekampen på London Stadium i august ble en betydelig lystigere affære da West Ham til slutt vant 3-1 etter scoringer av Aguerd, Antonio og Paqueta på straffespark i overtiden.

Chelsea har hatt en ny trøblete sesong til tross for at de ikke har hatt Europacupspill å konsentrere seg om. Pocchetino kom inn som manager foran sesongen, men han har slitt med å få spillet til å sitte. Spesielt bakover på banen har de blå hatt problemer og sluppet inn mange mål. Resultatene har variert veldig og det kan vi også se utfra hva som har skjedd de siste par ukene hvor de har gått fra 6-0 mot Everton, 0-5 mot Arsenal til opphenting mot Aston Villa (fra 0-2 til 2-2) og en god kamp og 2-0 seier mot Tottenham torsdag denne uka.

Den klart beste spilleren hos Chelsea denne sesongen har vært Cole Palmer. Den unge midtbanespilleren kom fra Manchester City før sesongen for rundt 40 millioner pund og han har vært helt strålende. Foran de siste kampene ligger han kun en scoring bak Erling Braut Haaland i kampen om å bli toppscorer i Premier League og han er i kjempeform. Palmer scoret ikke mindre enn fire mål i 6-0 seieren mot Everton for et par uker siden og han får det meste på banen til å se enkelt ut.

Chelsea sliter for tiden med ganske store skadeproblemer og de som definitivt er ute også mot West Ham er Wesley Fofana, Enzom Fernandez, Ben Chilwell og Romeo Lavia. Det er håp om at Reece James, Christopher Nkunku og Levi Colwell kan bli klare mens Alex Disasi og Thiago Silva måtte stå over mot Tottenham, men kan bli klare til søndag.

West Ham kommer fra en relativt svak periode, men hvor hjemmekampene mot Bayer Leverkusen og Liverpool har vært gode og vist hvilket stort potensiale som ligger i spillermaterialet. Den siste bortekampen mot Crystal Palace var derimot sesongverste og en kamp som bare må glemmes så raskt som mulig. Nettopp derfor var det sterkt å komme tilbake og ta poeng mot Liverpool sist lørdag også etter å ha havnet under med 1-2 i andre omgang.

Til kampen mot Liverpool var Alphonse Areola tilbake i mål etter noen uker ute med skade. Areola burde kanskje tatt det første målet til Liverpool, men han gjorde mye annet bra i kampen og hadde også noen feberredninger som bidro til at det ene poenget ble igjen i London.

Lucas Paqueta har vært blant West Hams beste spillere når vi ser sesongen under ett, men den siste tiden har han ikke vært på topp. Når han er på banen, men ikke leverer som forventet så lider West Hams angrepsspill veldig. Han hadde vært relativt svak i flere kamper da han måtte stå over hjemmekampen mot Leverkusen på grunn av for mange gule kort i turneringen. Der fikk vi imidlertid se hvordan de andre spillerne hevet seg med Paqueta ute og det ble levert flott angrepsspill fra West Ham. Kanskje er klubben likevel ikke fullt så avhengig av brasilianerens tryllerier som vi har forestilt oss det siste året?

En spiller som har vært god den siste tiden er Michail Antonio. Han har scoret i alle de tre siste kampene, mot Leverkusen, Palace og Liverpool. Når Antonio er så het og påskrudd som han var spesielt i første omgang mot tyskerne kan vi gjerne beholde han et par sesonger til (34 år gammel nå).

Michail Antonio: West Ham United fans were our twelfth man in Arsenal  comeback draw | West Ham United F.C.

På skadelista til West Ham finner Moyes nå kun stopperne Mavropanos og Aguerd, samt unggutten George Earthy som fikk seg en kraftig smell i hodet mot Fulham for noen uker siden. Mavropanos kan rekke kampen mot Chelsea, men Aguerd er definitivt ute. Jarrod Bowen var tilbake mot Liverpool etter å ha stått over mot Crystal Palace, og han skal være klar også nå.

Før helgens kamp er Chelsea to poeng foran West Ham på tabellen, i tillegg til at de har en kamp til gode. Dersom West Ham skal ha håp om å ende foran vestkant-gutta på tabellen må denne kampen vinnes. Det er derfor en dobbel motivasjon for å kunne ta hjem en seier her når både tabellposisjonen og lokaloppgjørets rivalisering spiller inn. Vi krysser fingrene for at det blir en fin dag i claret & blue på Stamford Bridge og turen tilbake til øst-London søndag ettermiddag. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar