Conf. League: West Ham – AEK

Europa Conference League 8-dels finale 16. mars kl. 21.00: West Ham United – AEK Larnaca

Torsdag kveld sikrer West Ham forhåpentligvis plassen i kvartfinalen av Europa Conference League da returoppgjøret mot kypriotiske AEK spilles på London Stadium. Alle husker selvsagt at West Ham vant bortekampen for en uke siden med 2-0 etter scoringer av Michail Antonio i en kamp som for øvrig var relativt jevnspilt.

AEK Larnaca har ikke spilt hjemlig seriefotball siden møtet med West Ham forrige torsdag og de har da fått mer tid til hvile og restitusjon enn Declan Rice & co. AEK ligger som nummer 2 i den kypriotiske toppserien, kun to poeng bak serieleder APOEL.

West Ham spilte 1-1 hjemme mot Aston Villa på søndag i en kamp de burde ha vunnet. Samtidig kunne kampen også endt med tap dersom ikke Alphonse Areola hadde vartet opp med en fantastisk reaksjonsredning på den store sjansen Ollie Watkins hadde fra fem meters hold i første omgang.

Det har ikke oppstått noen nye skader i West Ham sin tropp siden kampen på Kypros forrige uke der målscorer Michail Antonio måtte forlate banen med en muskelskade. Antonio er fortsatt ute mens Vladimir Coufal også er uaktuell for spill med sin hælskade. Lukasz Fabianski er som kjent ute på ubestemt tid med sin ansiktsskade så Areola står i øyeblikket alle West Hams kamper, både i serie og cup. Denne uka ble for øvrig 19 år gamle Krisztian Hegyi tatt ut i Ungarns landslagstropp så om Areola skulle bli skadd den nærmeste tiden kan det hende vi får se et nytt keepertalent mellom stengene for West Ham.

David Moyes gikk på onsdagens pressekonferanse langt i å signalisere at Gianluca Scamacca vil starte på topp torsdag kveld. Det vil i såfall være første gang Scamacca er i West Hams startoppstilling siden 2-2 kampen mot Leeds 4. januar da han for øvrig også tegnet seg på scoringslista. Scamacca fikk den siste halvtimen på banen i bortekampen mot AEK og Moyes brukte godt med tid på å fortelle at italieneren har slitt med å komme i form etter skader og sykdom, men at klubben fortsatt har tro på han.

Gianluca Scamacca backed to score 'plenty more' after first West Ham goal  in Europa Conference League | The Independent

Maxwell Cornet har fått to innhopp den siste uka og vil mest sannsynlig også få spilletid torsdag kveld. Han har vist både mot AEK sist og mot Villa på søndag at han har ferdigheter som kan bli veldig verdifulle for West Ham mot slutten av sesongen. Manuel Lanzini spilte 75 minutter på Kypros og klarte seg meget bra. Han spiller mest sannsynlig fra start igjen. Lanzini trenger kamptrening og det hadde vært veldig morsomt om han også kan få tillit i Premier League utover våren.

West Ham kommer her garantert til å stille et meget sterkt lag for Moyes uttaler at de ikke ønsker at motstanderen skal få muligheten til å true avansementet i turneringen. Det er likevel ventet at enkelte nøkkelspillere kan få hvile og da kan det være snakk om for eksempel Aguerd, Soucek, Paqueta, Bowen og Ings. Dette bør ikke bli en kveld som ender med noe annet enn avansement for West Ham. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar