Conference League Finale

Eden Arena, Praha, 7. juni kl. 21.00, UEFA Europa Conference League Finale: Fiorentina – West Ham United

Så er det klart for en dag som skal stå i historiebøkene til West Ham i evig tid. Klubben skal for første gang på 47 år spille finale i en av europacupene og motstander er italienske Fiorentina. Som sikkert alle har fått med seg spilles kampen på en stadion i Praha som knapt tar 20 000 tilskuere mens kampen sikkert kunne fylt en stadion til 100 000.

Fiorentina har tatt seg til finalen gjennom å ha blitt nummer to i gruppespillet hvor RFS fra Latvia, Hearts fra Skottland og Basaksehir fra Tyrkia var motstandere. Deretter møtte de Braga fra Belgia i 16-dels finalen hvor sammenlagtresultatet ble hele 7-2 i favør Fiorentina. Etter den tid har de beseiret tyrkiske Sivasspor i 8-dels finalen (5-1), Lech Poznan fra Polen i kvartfinalen (6-4) og til slutt Basel i semifinalen som til slutt ble avgjort på tampen av andre ekstraomgang.

Klubben som tidligere har hatt store stjerner som Gabriel Batistuta, Luca Toni, Daniel Passarella, Brian Laudrup og Roberto Baggio stiller denne sesongen uten de helt store enkeltstjernene. Den målfarlige spissen Vlahovic ble solgt til Juventus forrige sesong og denne sesongen er brasilianske Arthur Cabral toppscorer i serien med åtte scoringer. Andre spillere som vet hvor målet står er serbiske Luka Jovic og argentinske Nicolas Gonzalez.

Andre spillere det er verdt å merke seg hos Fiorentina er kapteinen Cristiano Biraghi som er en back med stor løpskapasitet og som er mye med i det offensive spillet midtbanespilleren Sofyan Amrabat som spilte VM for Marokko i vinter. De har i tillegg en solid stopper i Nikola Milenkovic fra Serbia som forøvrig har vært linket til West Ham i et par overgangsvinduer tidligere.

Fiorentinas manager Vicenco Italiano melder om ingen skadebekymringer før finalekampen.

For begge lag er dette en stor finale og for West Ham er det altså 47 år siden sist klubben var i en europeisk finale. Når vi i tillegg tar med at det er 43 år siden siste cuptriumf nasjonalt (FA cupen) og 58 år siden klubbens hittil eneste europeiske cupseier så sier det seg selv at dette er en gigantisk begivenhet. David Moyes sier det vil være hans største triumf som manager om det blir seier mot Fiorentina og Declan Rice vil i såfall være den eneste kapteinen i klubbens historie, sammen med Bobby Moore, som løfter et trofe i europeisk sammenheng.

West Ham vs Fiorentina - Europa Conference League final: Hammers on verge  of history 58 years after last European success | Football News | Sky Sports

Med 13 seire på 14 kamper i turneringen før onsdagens finale har West Ham gjort en strålende turnering. Michail Antonio er klubbens toppscorer i turneringen med 7 mål og han har mulighet til å bli mestscorende i Conference League totalt om han får nettkjenning i finalen. Det vært produsert mange fine mål, men det spørs om ikke Declan Rice sin scoring i kvartfinalen mot Gent, der han gikk med ballen fra egen banehalvdel, er den aller fineste.

Det meldes ikke om nye skader i West Ham-troppen, noe som betyr at det kun er Gianluca Scamacca som er utilgjengelig. Det betyr at laget sannsynligvis vil se slik ut fra start: Areola – Coufal (alt Kehrer), Zouma, Aguerd, Cresswell – Rice, Soucek – Bowen, Paqueta, Benrahma (alt Fornals) – Antonio. De to plassene hvor det er noe usikkerhet er altså på høyreback hvor Kehrer har vært god på tampen av sesongen, men hvor Coufal har vært den beste sesongen sett under ett. På venstrekanten i angrepet har Benrahma vært tilnærmet fast hele sesongen, men Pablo Fornals har begynt å vise god form nå på tampen og det er ingen stor overraskelse om Moyes velger å starte med Fornals.

Nå er det bare å starte nedtellingen. Vi krysser fingrene for at det blir en jubelkveld i Praha sett med West Ham-øyne. Lykke til alle sammen! COME ON YOU IRONS!!!

Legg igjen en kommentar