Crystal Palace – West Ham

Selhurst Park 21. april kl. 16.00: Crystal Palace – West Ham United

Søndag reiser David Moyes og hans mannskap den korte veien til Selhurst Park for å møte Crystal Palace til et viktig Premier League-oppgjør. Da klubbene møttes på London Stadium i høst endte det 1-1 etter scoringer av Kudus og Edouard.

Crystal Palace slet fælt i vinter og til slutt var det nødvendig å skille lag med managerlegenden Roy Hodgson. Inn som ny manager kom den tidligere Eintracht Frankfurt-sjefen Oliver Glasner og han har fått mer sving på Palace-laget. De kommer senest fra en kruttsterk borteseier mot Liverpool etter at Eberechi Eze var kampens eneste målscorer. Den seieren gjør at klubben så godt som er sikret spill i Premier League også neste sesong ettersom de med seks kamper igjen har kapret 33 poeng og har god margin ned til lagene under nedrykksstreken.

De viktigste offensive spillerne til Crystal Palace er nevnte Eze og Michael Olise. Olise startet sin første kamp siden januar mot Liverpool sist mens Eze også har vært skadeplaget denne sesongen. Nå er de altså tilbake og begge disse er definitivt spillere som West Ham-forsvaret må passe ekstra godt på om de skal ha med seg poeng hjem fra Selhurst Park denne søndagen.

Den solide midtbanespilleren Jefferson Lerma pådro seg en strekkskade mot Liverpool og må stå over denne gang. I tillegg må Will Hughes, Joel Ward og Chris Richards testes nærmere kampstart ettersom de alle tre sliter med småskader.

West Ham leverte en meget sterk kamp mot Bayer Leverkusen på torsdag og var i realiteten ganske nære å slå ut de tyske seriemesterne av Europa League. Kampen var en kraftanstrengelse som helt sikkert har vært krevende å få ut av bena på den korte tiden spillerne har hatt til rådighet før søndag.

I Premier League er West Ham nummer 8 med fem kamper igjen og oppgjøret mot Crystal Palace er ekstremt viktig i kampen om plass i Europa også neste sesong. Med 48 poeng er The Hammers to poeng bak Newcastle og Manchester United, som begge i tillegg har en kamp til gode på West Ham. Vi er redd tre poeng på Selhurst Park er et «must» om håpet fortsatt skal være realistisk.

Alle elleve som spilte fra start for West Ham på torsdag la ned en vanvittig arbeidsinnsats, men situasjonen er så enkel som at de aller fleste av dem vil bli å finne i startoppstillingen også søndag ettermiddag. Lucas Paqueta og Emerson sto over på torsdag etter å ha pådratt seg for mange gule kort og begge de to vil garantert være blant de elleve som Moyes sender på banen mot Palace.

Emerson: April gives us opportunities to turn things around | West Ham  United F.C.

Jarrod Bowen var gledelig nok tilbake mot Leverkusen og tilsynelatende spilte han uten smerter i 90 minutter pluss tillegg. Ifølge omtalene før helgens kamp skal Bowen vurderes nærmere kampstart igjen, men vi tipper at nummer 20 vil være blant de som starter. Alphonse Areola, Dinos Mavropans og Kalvin Phillips skal også testes nærmere kampstart mens Nayef Aguerd med stor sannsynlighet må stå over etter at han tråkket over og måtte ut før pause på torsdag.

Michail Antonio la ned en kjempeinnsats som vanlig mot Leverkusen og det kan hende Moyes velger å starte med han på benken og heller la han komme inn da stopperne til Palace begynner å bli slitne. Vi tipper følgende lagoppstilling: Fabianski – Coufal, Zouma, Ogbonna, Emerson – Alvarez, Soucek, Ward-Prowse – Kudus, Paqueta, Bowen.

Mange tror West Ham får det svært tøft her, men kan spillerne bygge på den sterke prestasjonen på torsdag er det fullt mulig å ta med seg tre poeng tilbake til østkanten av hovedstaden. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar