David Moyes tilbake som West Hams manager

Da er det bekreftet at David Moyes returnerer som manager for West Ham United, kun ett og et halvt år etter at satt i den samme stolen sist. Den gang overtok han jobben etter Slaven Bilic mot slutten av 2017 og ledet klubben til sikker Premier League-plass våren 2018.

Etter at Manuel Pellegrini lørdag kveld måtte gå fra jobben som West Ham-manager gikk ryktene raskt i retning av David Moyes som Pellegrinis etterfølger. Moyes, som har vært uten trenerjobb etter at han forlot West Ham sist, er i første omgang ansatt på en 18 måneders kontrakt. Det er foreløpig ikke bekreftet hvem han tar med seg i sitt trenerteam, men også her går ryktene på at han får inn de samme som sist, dvs Alan Irvine og Stuart Pearce.

Meningene blant fansen ser ut til å være veldig delte på ansettelsen av Moyes. Argumentene som rettes mot styrets beslutning går blant annet på hvorfor Moyes ikke ble ansett som god nok for ett og et halvt år siden, mens han plutselig er blitt det nå. 

Det som er udiskutabelt er at vi får en rutinert manager. Han er en 56 år gammel skotte og kan vise til følgende merittliste som manager:
1998 – 2002: Preston North End
2002 – 2013: Everton
2013 – 2014: Manchester United
2014 – 2015: Real Sociedad
2015 – 2017: Sunderland
2017 – 2018: West Ham

Som spiller startet David Moyes karrieren i Celtic før han var innom blant annet Cambridge, Bristol City, Shrewsbury, Dunfermline og Preston North End.

David Moyes leder West Ham mot Bournemouth onsdag 1. januar og vi i Scandinavian Hammers ønsker han selvsagt lykke til.

Legg igjen en kommentar