Jubileum

Den mest sjarmerende fotballklubben er 125 år

Det er idag, 29. juni 2020, nøyaktig 125 år siden klubben som i dag heter West Ham United ble stiftet. Opprinnelig navn på fotballklubben som ble dannet i 1895 var Thames Ironworks FC.

Thames Ironworks var opprinnelig en bedrift som drev med bygging av elvedampere og tverrkanalskip, men etter hvert fikk de oppdrag med å bygge båter til den britiske marinen. Da virksomheten ble lagt ned i 1912 hadde de bygd totalt 146 krigsskip og mange andre fartøy.

Fotballklubben ble dannet da formannen i Thames Ironworks med navn David Taylor foreslo for selskapets øverste leder Arnold Hills at de skulle starte en fotballklubb for å bedre moralen blant de ansatte. Den første kampen ble spilt i september 1895 mot Royal Ordnance som var reservelaget til Woolwich Arsenal. Kampen endte 1-1 etter at Arthur Darby scoret historiens første mål for Thames Ironworks. Den første obligatoriske kampen var i FA cupen mot Chatham i oktober samme år. 3 000 tilskuere hadde møtt opp og kunne se at The Ironworks tapte hele 0-5 og kunne se langt etter finale i FA cupen det året.

West Ham fans told they must leave Boleyn Ground - but I don't ... West Ham v Manchester United: last game at Upton Park – as it ...

I 1900 fikk klubben navnet West Ham United og i 1904 flyttet klubben inn på fantastiske Boleyn Ground / Upton Park. Det har blitt èn triumf i cupvinnercupen og tre FA cup-titler gjennom de 125 årene. I tillegg kan vi skryte av at hele tre av de mest sentrale spillerne på banen da England i 1966 tok VM-gullet for første og hittil eneste gang til daglig hadde Boleyn Ground som sin hjemmebane. West Ham er definitivt ikke klubben med flest pokaler i skapet, men vi kan ihvertfall være enige om at det er verdens mest sjarmerende fotballklubb og at det aldri er kjedelig å være West Ham-supporter. Fortsett å støtte klubben folkens – Come on you Irons!!!

Legg igjen en kommentar