EFL Cup 4. runde: West Ham – Chelsea

Bilderesultat for chelsea west ham

London Stadium 26. oktober kl. 20.45, EFL Cup 4. runde: West Ham United – Chelsea

Onsdag kveld er det cupkamp på London Stadium. 4. runde i ligacupen og London-nabo Chelsea kommer på besøk. Det meste ligger til grunn for et spennende cupoppgjør og det blir spennende å se om flomlys-kamp på London Stadium kan skape noe i nærheten av det vi var vant med fra Upton Park under lignende omstendigheter.

Chelsea kommer sist fra en festforestilling mot Manchester United i ligaen. Contes mannskap ga seg ikke før det sto 4-0 på resultattavla og sendte «de røde djevlene» hjem som slakt. Etter en svak periode i ligaen som kulminerte med 0-3 tap for nabo Arsenal har Chelsea funnet formen og står nå med tre strake seire og null baklengsmål. Etter ni serierunder er Chelsea derfor med i tetstriden og ligger på 4. plass, bare ett poeng bak ligaleder Manchester City.

I ligacupen har Chelsea så langt tatt seg videre etter seire mot Bristol Rovers (3-2) og Leicester (4-2 eeo). Ettersom klubben denne sesongen ikke er kvalifisert for noen av europacupene vil seier i en av de hjemlige cupene være noe klubben jakter litt ekstra.

Det er uvisst om Conte vil slippe til noen av spillerne som vanligvis ikke er i førsteelleveren, men mye tyder på at John Terry og Willian vil være på banen igjen denne gang. Forsvarsspillerne Ivanovic og Zouma er ute med skader sammen med Cesc Fabregas.

West Ham står med to strake 1-0 seire i ligaen og selvtilliten har steget mange hakk. Etter exit i Europa League før den egentlig hadde begynt vil en god cup-run her være kjærkommen. Avansementet til 4. runde satt langt inne da League Two laget Accrington Stanley ble beseiret med 1-0 og scoringen til Dimitri Payet kom i det sjette tilleggsminuttet.

Slaven Bilic uttaler at han vil stille med et sterkt mannskap på onsdag. Det er likevel ventet noen endringer fra laget som startet mot Sunderland på lørdag. Aaron Cresswell er tilbake fra karantene og starter mest sannsynlig på venstre back/kant. Darren Randolph har så langt i sesongen stått alle cupkamper, men ettersom han pådro seg en liten skade i siste landskamp for Irland er det tvilsomt om han vokter målet i denne cupkampen. Dersom Randolph ikke blir spilleklar vil Adrian eller Raphael Spiegel starte mot Chelsea. Helt på topp har Simone Zaza fremdeles ikke kommet på scoringslista i West Ham-trøya. Det kan derfor være duket for Ashley Fletcher og / eller Jonathan Calleri som spiss(er) onsdag.

På West Hams skadeliste finner vi fremdeles Andy Carroll, Diafra Sakho, Gokhan Tore, Arthur Masuaku og Sam Byram. Andre Ayew er tilbake i full trening og det kan være være en liten mulighet for at han er i troppen denne gang.

Klubbene har møttes en gang allerede denne sesongen. I første serierunde vant til slutt Chelsea 2-1 etter en sein scoring av Diego Costa. Spesielt bittert var det for West Ham at nettopp Costa scoret vinnermålet ettersom han burde vært utvist tidlig i andre omgang for en grisetakling på Adrian. Vi krysser fingrene for at West Ham kan få revansj for ligatapet her og at vi kan glede oss til trekningen av kvartfinalene onsdag kveld. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar