EL: West Ham – Olympiakos

Europa League 4. gruppespillskamp gruppe A, London Stadium 9. nov kl. 21.00: West Ham United – Olympiakos

Olympiakos kommer på besøk til London Stadium torsdag kveld i den fjerde gruppespillskampen i årets Europa League. Laget fra Hellas var første klubb som beseiret West Ham på 18 kamper i Europa og de viste seg som en vanskelig motstander der nede.

Kampen i Hellas for to uker siden viste seg vanskelig for West Ham og David Moyes ble nødt til å sette inn Paqueta, Bowen og Antonio allerede etter 58 minutters spill da det sto 2-0 til hjemmelaget. Paqueta klarte å redusere en gang for West Ham, men det holdt ikke til poeng. Moyes hadde nok håpet at de 11 han sendte på banen fra start skulle prestere bedre og at de i hvert fall kunne klare å holde uavgjort. Det blir nye planer når kampen utvikler seg som den gjorde her og manageren er nødt til å bruke spillere som var tenkt å hvile i et tett kampprogram.

For vertene var Konstantinos Fortounis en offensiv drivkraft og det var også han som scoret det første målet i kampen. 2-0 målet som kom rett før pause ble kreditert backen Rodinei på heldig vis da hans innlegg gikk via Ogbonna og i mål. Ellers så imponerte Daniel Podence som er utlånt fra Wolves i den første kampen mellom klubbene.

Etter seieren mot West Ham sist har Olympiakos spilt to kamper i hjemlig serie. Først vant de 2-0 borte mot OFI mens de sist søndag tapte 2-4 på hjemmebane mot PAOK. Etter 10 serierunder er Olympiakos på 2. plass, fire poeng bak serieleder Panathinaikos.

West Ham kommer fra en svak bortekamp mot Brentford på lørdag. Prestasjonene de siste ukene har ikke vært spesielt bra, bortsett fra ligacupkampen mot Arsenal forrige onsdag. Det er mulig noen av spillerne er litt slitne nå etter et tett kampprogram hvor enkelte har blitt brukt veldig mye.

Mot Brentford sist var Paqueta og Alvarez begge suspendert etter at de hadde pådratt seg fem gule kort i serien. Om ikke annet så fikk de to i hvert fall etterlengtet hvile og de vil være tilbake i startoppstillingen på torsdag om ikke noe helt spesielt skulle ha skjedd.

Kaptein Kurt Zouma har stått over de to siste kampene, mot Arsenal og Brentford, med skade. Siste oppdatering om Zouma er at han ikke trente med laget onsdag, men drev alternativ trening. Ifølge Moyes vil han bli testet nærmere på kampdagen, men når han ikke trente fotball på onsdag skal vi nok være forberedt på at han står over torsdag for heller å være 100% tilbake mot Nottingham Forest på søndag.

Zouma: It's very special for me and my family to captain West Ham | West Ham  United F.C.

Vi tror nok at Moyes velger et tilnærmet toppet lag mot Olympiakos, men hvor Fabianski står i mål. En seier her vil være viktig med tanke på avansement fra gruppa, og helst gruppeseier. Vi tipper på følgende startellever: Fabianski – Coufal, Mavrapanos, Aguerd, Emerson – Soucek, Ward-Prowse – Paqueta, Kudus, Bowen – Antonio. Alternativt kan vi få se Bowen helt på topp og med Benrahma inne på laget i stedet for Antonio. Mohammed Kudus har imponert de siste kampene og virker å ha tatt en plass i startelleveren nå.

Vi krysser fingrene for at tre poeng blir igjen i London denne november-torsdagen. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar