Europa Conference League: West Ham – Viborg

London Stadium 18. august kl. 21.00: Europa Conference League Play-off: West Ham United – Viborg FF

Torsdag starter det som forhåpentligvis blir et nytt Europacup-eventyr for West Ham. Denne sesongen skal klubben spille Europa Conference League. Denne turneringen ble startet opp forrige sesong og er i utgangspunktet nummer tre på listen over attraktive klubbturneringer i Europa (etter Champions League og Europa League). Selv om den ikke er den gjeveste av disse turneringene ble det stor prestisje i forrige sesongs turnering hvor Roma til slutt sto igjen som stolte vinnere.

Torsdag denne uka og neste uke møter West Ham danske Viborg i Play-off for å få være med i gruppespillet som starter 8. september. Første møte er på London Stadium før klubbene møtes på Viborgs relativt beskjedne stadion neste torsdag.

Viborg beseiret Torshavn fra Færøyene i forrige kvalifiseringsrunde til Conference League med 5-1 sammenlagt og i hjemlig seriespill er de nummer 5 på tabellen med 9 poeng etter fem spilte kamper. Sist helg beseiret de Silkeborg med 2-0. I den kampen var det den nederlandske spissen Jay-Roy Grot og Christian Sørensen som scoret målene.

Til kampen på London Stadium må Viborg unnvære midtbanespilleren Ibrahim Said og angrepsspilleren Alassana Jatta fra hhv Algerie og Gambia. Etter Brexit må disse spillerne ha visum for å komme inn i England. Å skaffe visum på så kort varsel som denne kampen har vært fastsatt har imidlertid vist seg å være umulig å få til. Det er derfor skuffelse både hos klubben og de aktuelle spillerne at disse to ikke får spille den første av kampene mot West Ham.

Skadelista til Viborg inneholdt til helgens seriekamp mot Silkeborg fire navn: Mikkel Andersen (keeper), Lamin Jawara (forsvar), Marokhy Ndione (spiss) og Nils Mortimer (midtbane). Om noen av disse blir spilleklare til torsdag kveld er i øyeblikket usikkert, men om de må unnvære alle disse i tillegg til de to som ikke har fått visum stiller de utvilsomt svekket.

West Ham kommer fra to tap i sesonginnledningen og satser på å gjøre det de kan for å avansere i Conference League. Forrige sesongs Europa League-erfaring som ga mange oppturer gir nok både spillere, ledere og fans veldig lyst på å gjenoppleve de gode opplevelsene også denne sesongen.

Til møtet med Viborg er Declan Rice og Aaron Cresswell utestengt. Cresswell for å ha blitt utvist i semifinalen i Europa League mot Eintracht Frankfurt mens Rice har fått karantene etter å ha høylytt klaget til dommeren i samme kamp på en måte som ikke var akseptabel. I tillegg må David Moyes finne seg i å se kampen fra tribuneplass etter hans reaksjon på at ballgutten ikke var rask nok med å gi fra seg ballen, også det i kampen mot Frankfurt.

Det er ventet at Moyes gjør noen endringer på laget, men samtidig ikke flere enn at de som løper ut på banen vil være bedre enn de danske motstanderne. Det som virker mest sikkert er at Alphonse Areola starter i mål på samme måte som i forrige sesong cupkamper. I tillegg vil vi nok få se Flynn Downes, Maxwell Cornet og, Gianluce Scamacca. Det blir også spennende å se om Angelo Ogbonna og Craig Dawson får etterlengtet spilletid nå.

West Ham signerte også den tyske landslagsstopperen Thilo Kehrer fra Paris SG onsdag og om den overgangen ble registrert i tide vil nok også han være i troppen på torsdag. Dette er en meget solid spiller som er i sin beste alder (25 år). Han kan spille både stopper og back, mens han også har operert som defensiv midtbanespiller tidligere i karrieren. Han har skrevet under på en fireårs-kontrakt og med skadesituasjonen hos West Hams forsvarsspillere vil han trolig få spilletid raskt.

Thilo Kehrer sets West Ham goal as German defender completes transfer from  Paris Saint-Germain - football.london

Vi ønsker svært gjerne å ha West Ham med i gruppespillet utover høsten og da er denne kampen særdeles viktig. Vi stoler på at Moyes komponerer et mannskap som er slagkraftig nok til å beseire Viborg. Come on you Irons!

 

Legg igjen en kommentar