Europa League: Dinamo Zagreb – West Ham

Maksimir Stadium 16. september kl. 18.45: Dinamo Zagreb – West Ham United

Så skal West Ham endelig ut i Europa igjen. Første kamp er en vanskelig bortekamp i Zagreb hvor det vanligvis er en intens stemning på tribunene som ikke gjør oppgaven enklere for gjestende lag. Det vil være ca 2 000 West Ham-fans tilstede og de vil garantert skape stemning, men de er neppe mange nok til å overdøve nesten 20 000 hjemmefans.

Dinamo Zagreb ble opprinnelig stiftet i 1911, men sitt nåværende navn fikk klubben først i 1945. De er regjerende ligamester i Kroatia. De har mange gode spillere og flere av dem representerer Kroatias landslag. Blant nøkkelspillerne finner vi keeperen Dominik Livakovic, midtbanespilleren Luka Ivanusec samt spissene Mislav Orsic og Bruno Petkovic. Orsic scoret ikke mindre enn 24 mål forrige sesong. Kapteinen Arijan Ademi er klubbens mest rutinerte spiller og han var i sommer en del av EM-laget til Nord-Makedonia.

I forrige sesongs utgave av Europa League kom Dinamo Zagreb til kvartfinalen hvor de måtte se seg slått av Villareal som til sist skulle vise seg å vinne hele turneringen. På veien mot kvartfinalen hadde kroatene blant annet slått ut Tottenham av turneringen. De blir definitivt en tøff motstander for West Ham på torsdag og dette er kanskje den vanskeligste bortekampen som West Ham står overfor i gruppespillet.

West Ham har i øyeblikket en skadefri spillertropp og det er selvsagt vanskelig å spå noe om hvordan David Moyes vil komponere startoppstillingen denne gang. Seriekampen mot Southampton sist lørdag bar litt preg av en sliten spillergruppe hvor mange hadde vært avgårde på landslagsoppdrag og når vi vet at Manchester United kommer på besøk på London Stadium til ligakamp førstkommende søndag er det grunn til å tro at det vil bli endringer i laguttaket.

Med tanke på at det kommer to kamper pr uke fremover så vil Moyes måtte spare enkelte spillere. Det er derfor grunn til å tro at Declan Rice og Tomas Soucek hviles fra start i Zagreb.

Flere av de nye spillerne er ventet å få spilletid nå. Det gjelder keeper Areola, Kurt Zouma i midtforsvaret, Alex Kral på midtbanen og Nikola Vlasic enda lenger frem i banen. I tillegg kan spillere som hittil ikke har figurert mye i Premier League få sjansen. Dette gjelder i såfall Issa Diop, Ryan Fredericks, Ben Johnson, Mark Noble, Manuel Lanzini og Andrey Yarmolenko.

Det blir moro å følge West Ham i Europa. Forhåpentligvis vil vi få en god start på turneringen og det betyr i såfall at det blir med poeng tilbake til London. Med seks gruppespillskamper som til slutt vil munne ut i at to lag kvalifiserer seg for videre spill i turneringen vil det være viktig å starte med poeng i første kamp. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar