Europa League kamp 2

Europa League gruppespillskamp 2, Europa-Park Stadion, 6. oktober kl. 18.45: SC Freiburg – West Ham United

Andre runde av gruppespillet i Europa League spilles denne uken og West Ham tar turen til Tyskland for å møte Freiburg. Begge disse klubbene vant sin første kamp i turneringen da Freiburg beseiret Olympiakos 3-2 på bortebane mens West Ham vant 3-1 hjemme i London mot Backa Topola.

Freiburg har fått en brukbar start på Bundesliga-sesongen og etter seks serierunder er de nummer 8 på tabellen med 10 poeng. Sist helg vant de 2-0 hjemme mot Augsburg mens de helgen før spilte 0-0 borte mot Frankfurt. De har sluppet inn 10 mål i serien, men fem av dem kom mot Stuttgart og fire mot Dortmund. Klubben har slitt med å score mål så langt denne høsten og deres toppscorer så langt n er ungarske Roland Sallai med 3 mål. Maximilian Philipp er også en spiller som vet hvor målet står og han var på scoringslista sist da han kom fra benken mot Augsburg.

Manager for Freiburg er Christian Stretch og han uttalte etter kampen i helgen at han var særdeles fornøyd med poengene, men at det ble gjort altfor mange feil i kampen og at han derfor var misfornøyd med hvordan spillet var. Klubben har imidlertid  vært meget gode defensivt den siste tiden hvor keeperen Noah Atubolu trekkes frem som en nøkkelspiller.

Midtbanespilleren Nicolas Hofler soner i øyeblikket karantene i Bundesligaen, men han er spilleberettiget i Europa League. Den østerriske spissen Michael Gregoritsch og midtbanespilleren Yannik Keitel er imdlertid skadet og spiller ikke mot West Ham.

Freiburg har aldri tidligere møtt en engelsk klubb til en tellende kamp og de gleder seg selvsagt til å måle krefter med West Ham. Det forventes fullstatt stadion på torsdag noe som betyr 34 200 tilskuere. Etter at West Ham ble straffet i etterkant av Conference League finalen i juni vil ingen West Ham-fans slippe inn på denne kampen og det vil derfor kun være supportere av hjemmelaget tilstede. Dette gjør selvsagt oppgjøret ekstra vanskelig for The Hammers.

West Ham kommer fra en komfortabel hjemmeseier mot Sheffield United på lørdag. Jarrod Bowen og Tomas Soucek var målscorere og bortelaget var egentlig aldri i nærheten av å ta poeng i kampen.

Mot serbiske Backa Topola i forrige Europa League kamp slet West Ham lenge med å få scoring, men da det først løsnet i andre omgang var seieren egentlig aldri truet. I den kampen valgte David Moyes å stille med et mannskap hvor kun to spillere hadde spilt foregående Premier League-kamp fra start. West Ham har en stor og bra tropp nå, men mot Freiburg på torsdag blir det adskillig tøffere motstand enn sist og det blir interessant å se hvem Moyes velger å spille mer fra start.

Lukasz Fabianski står med stor sikkerhet i mål mens forsvaret trolig vil bestå av Kehrer, Mavropanos, Ogbonna og Emerson. Lengre fremover på banen er det mer usikkert hvem som vil bli foretrukket, men mest sannsynlig vil flere av førstelagsspillerne starte nå enn mot Topola. Vi tror Kudus vil være i startoppstillingen også er det vanskelig å spå hvem av de andre som vil bli valgt. Cornet, Fornals og Ings er spillere som har fått veldig begrenset med spilletid så langt i sesongen, men hvem av dem som eventuelt vil starte mot Freiburg er vanskelig å spå.

Alongside JWP: West Ham colossus stole the show in the Europa League

Aaron Cresswell er fortsatt skadd, men det som bekymrer mer er at Michail Antonio også nå sliter med en skade. Antonio har ikke reist med resten av laget til Tyskland og det er fortsatt for tidlig å si om han blir klar til møtet med Newcastle på søndag. I tillegg til Cresswell og Antonio så er også Ben Johnson ute med en liten skade. Johnson er nok ikke veldig nære en plass på laget i øyeblikket uansett så konsekvensen for West Ham er begrenset når det gjelder hans fravær.

Etter møtet med Freiburg venter en vanskelig hjemmekamp i ligaen på søndag mot Newcastle før spillerne forsvinner på landslagsoppdrag igjen. Bortekampen mot Freiburg er på papiret den vanskeligste gruppespillskampen for West Ham og derfor blir det spesielt interessant å se hvilke spillere Moyes velger å benytte. I kampen om seieren i gruppa hadde det vært viktig med minst ett poeng på torsdag så vi krysser fingrene for at det kan bli utfallet, samtidig som det i tiden fremover blir svært viktig å ikke pådra seg for mange skader. Lykke til med en ny europacup-kveld for West Ham. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar