Europa League: West Ham – Sevilla

Europa League, 8-delsfinale, London Stadium 17. mars kl. 21.00:

Så er det klart for returkamp i Europaligaens 8-delsfinale. Rammen kommer til å bli fantastisk med et fullsatt London Stadium under flomlysene torsdag kveld. Utgangspunktet er også superinteressant hvor Sevilla leder 1-0 etter kampen i Spania og det må anses som helt åpent om hvem som kommer til å gå videre til kvartfinalen.

Sevilla har i likhet med West Ham spilt en seriekamp siden sist da de klarte 1-1 borte mot Rayo Vallecano etter å ha ligget under med 1-0. Danske Thomas Delaney, som var suspendert i den første kampen mot West Ham, scoret Sevillas mål i 1-1 kampen på søndag.

Det var en spillerstall belastet med skader som tok imot West Ham forrige uke, men det kan være noe bedring å spore denne gang. Svenske Augustinsson kom inn for Acuna på venstre back søndag mens Ivan Rakitic som måtte «kaste inn håndkleet» rett før kampstart sist torsdag var tilbake på banen i 90 minutter på søndag. I tillegg spilte Rafa Mir fra start som spiss til fordel for En-Nesyri. Om byttene ble gjort for å spare enkeltspillere eller om det var andre årsaker er vanskelig å si, men kaptein Jesus Navas, nevnte Augustinsson og den offensive midtbanespilleren Munir ble alle byttet ut allerede etter 54 minutter på søndag så det er grunn til å tro at manageren hadde returkampen mot West Ham i tankene allerede da.

På skadelista til Sevilla finner vi fremdeles Suso, Lamela, Carlos, Fernando, Gomez og Montiel. I tillegg er Lucas Ocampos suspendert etter å ha pådratt seg for mange gule kort i turneringen.

West Ham har gjennomført en sterk hjemmekamp mot Aston Villa siden forrige europacupkamp. Mange spillere sto frem på imponerende vis kun tre dager etter bortekampen i Sevilla. Kampen mot Villa kostet imidlertid dyrt da både Michail Antonio og Aaron Cresswell måtte forlate banen med skade i andre omgang. David Moyes uttalte på onsdagens pressekonferanse at begge de to må testes nærmere på selve kampdagen. Hverken Antonio eller Cresswell trente imidlertid med laget på onsdag og spesielt virker det som sjansene for at Antonio blir klar er ganske små.

Jarrod Bowen som pådro seg en skade i hælen mot Liverpool for 12 dager siden er fortsatt ute og han vil tidligst bli spilleklar etter neste ukes landlagspause. Dersom både Bowen og Antonio må stå over på torsdag vil det være naturlig å tro at Andrey Yarmolenko får sjansen fra start. Yarmolenko kom inn og scoret et flott mål mot Aston Villa sist og selv om han har fått få sjanser i West Ham-trøya er han en målfarlig spiller når han er i form.

Det er ellers ingen grunn til å tro at det blir noen store endringer i startoppstillingen som Moyes presenterer torsdag kveld. Areola får temmelig sikkert sjansen i mål på nytt som klubbens «cup-keeper», selv om Fabianski har vist strålende form, senest mot Aston Villa på søndag. Said Benrahma klarte seg bra da han kom inn mot Sevilla sist og sto for to målgivende pasninger mot Villa. Det er morsomt at Benrahma igjen får vist hva som bor i han etter at han har slitt etter nyttår.

West Ham star Said Benrahma form a big concern ahead of vital matches

På skadelista til West Ham finner vi fortsatt Ogbonna og Coufal i tillegg til de nevnte over her. Nikola Vlasic var ikke i troppen mot Aston Villa på søndag, men Moyes uttalte ikke noe om mulig skadesituasjon for kroaten i forkant av torsdagens storkamp.

Dette er definitivt en av de største kampene West Ham har vært involvert i på mange år og tenk hvilken fantastisk prestasjon det vil være om de klarer å avansere til kvartfinalen på bekostning av klubben som har hele seks titler i tilsvarende turnering fra tidligere. Her er det bare å ta på seg de fine West Ham-fargene, heng gjerne ut flagg de som har det og hei på gutta i claret & blue torsdag kveld. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar