FA cup 1. mars: Man Utd – West Ham

FA cup 5. runde Old Trafford 1. mars kl. 20.45: Manchester United – West Ham United

FA cupens 5. runde spilles i midtuken og for tredje gang på rad spiller West Ham på bortebane. Etter å ha beseiret Brentford og Derby County i de to foregående rundene er det nå Manchester United som venter på Old Trafford. De to klubbene har møtt hverandre på samme arena en gang tidligere denne sesongen og da vant hjemmelaget 1-0. Det har vært flere møter mellom klubbene i nettopp FA cupen på 2000-tallet og vi som er gamle nok husker selvsagt 3. rundekampen i 2001 da West Ham vant 1-0 i Manchester etter scoring av Paolo Di Canio. I 2016 ble det 1-1 på Old Trafford i kvartfinalen etter at Dimitri Payet hadde gitt West Ham ledelsen på et fantastisk frispark fra langt hold. I omkampen på Upton Park ble dessverre de røde fra Manchester for sterke.

Manchester United er etter hvert i ferd med å gjøre en veldig god sesong. Sist søndag vant de ligacupfinalen på Wembley mot Newcastle mens de tre dager tidligere beseiret Barcelona i Europaligaen. I Premier League er de nummer 3 på tabellen etter en noe tung start på sesongen.

De spillerne som har bemerket seg mest positivt på Eric Ten Hags lag denne sesongen er nok Marcus Rashford med mange scoringer, David De Gea, en solid forsvarsrekke med blant annet Shaw, Varane og Martinez, samt Casemiro, Christian Eriksen og Bruno Fernandes på midtbanen.

På skadelista finner Ten Hag nevnte Eriksen og Anthony Martial, mens Luke Shaw og Fred er usikre etter å ha fått noen smeller i søndagens cupfinale.

Manchester United møter Liverpool i Premier League førstkommende søndag og med det tøffe kampprogrammet de er inne i spekuleres det i om noen av lagets nøkkelspillere vil bli spart mot West Ham. Blant annet er Marcus Rashford en spiller som kan bli hvilt frem mot kampen på Anfield i slutten av uka samtidig som Harry Maguire kan komme inn i midtforsvaret for Varane.

West Ham kommer fra en veldig positiv opplevelse mot Nottingham Forest på lørdag. Tomålsscorer fra den kampen, Danny Ings, er dessverre ikke tilgjengelig for spill i FA cupen ettersom han var på banen for Aston Villa i 3. runde. Det betyr at Michail Antonio eller Gianluca Scamacca starter på topp onsdag kveld.

Det var flere enn Ings som var gode på lørdag og det er vanskelig å ikke nevne Lucas Paqueta. Måten han styrte midtbanen sammen med Declan Rice var fantastisk å se på. Når Paqueta får fintene og pasningsspillet til å sitte som mot Forest er det ikke mange på hans nivå i engelsk fotball. Det er tydelig at brasilianeren begynner å finne seg til rette hos West Ham.

Moyes mulling over Lucas Paqueta transformation to cost West Ham star  Soucek - but keep him in job

Mange forventet at Kurt Zouma skulle være tilbake i startoppstillingen mot Nottingham på lørdag, men han var ikke engang i stallen. Det betyr temmelig sikkert at Zouma heller ikke vil bli å finne på banen fra start på onsdag heller. Ogbonna og Aguerd spilte imidlertid meget godt mot Forest og mot en sterk motstander som Manchester United vil de nok spille igjen. Vladimir Coufal måtte ut ved pause sist da han sliter med en skade i hælen og han er ikke med på Old Trafford. Her kan Moyes komme til å velge Kehrer på høyresiden og Johnson eller Cresswell på venstre. Dersom han skulle gå tilbake til tre stoppere vil imidlertid alle disse bli å se på banen samtidig, alternativt med Emerson på venstresiden. Vi håper han velger fire i forsvar som mot Forest og at det ikke blir en ren forsvarskamp mot en antatt sterkere motstander.

I tillegg til Zouma er også Maxwell Cornet på vei tilbake fra skade. Det blir spekulert i om han vil bli å finne i troppen denne onsdagen, men i såfall vil det nok i beste fall kun bli noen få minutters spilletid. Lukasz Fabianski fikk seg en smell i hodet på lørdag og ble byttet med Areola rett før målene begynte å renne inn for West Ham. Fabianski pådro seg brudd i kinnbeinet og er naturlig nok ikke med i midtuka. Det er ennå ikke tatt noen beslutning på om polakken må gjennom en operasjon.

Det er vanskelig å spå noe om hvilken startellever Moyes vil velge på Old Trafford, men i tillegg til Kehrer er Fornals, Lanzini, Downes og Emerson spillere som kan få spilletid, enten fra start eller i løpet av kampen.

Det hadde vært fantastisk morsomt å avansere til kvartfinalen på bekostning av Manchester United. For ordens skyld kan nevnes at dersom kampen på onsdag ender uavgjort blir det omkamp på London Stadium. Mange av de klubbene som befinner seg høyt oppe på Premier League tabellen er allerede utslått så dersom West Ham skulle gå videre herfra vil det være gode muligheter for å kunne gå veldig langt i turneringen. Uansett er dette en uhyre vanskelig kamp, men ikke umulig. Vi krysser fingrene for at vi får en kveld for historiebøkene til West Ham onsdag på Old Trafford. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar