FA cup 27. jan: Wigan – West Ham

DW Stadium 27. januar kl. 16.00 – FA cup 4. runde: Wigan Athletic – West Ham United

Etter at West Ham måtte spille to kamper mot Shrewsbury for å avansere fra 3. runde er det en ny League One klubb, Wigan, som tar imot David Moyes og hans mannskap til 4. rundekamp.

Wigan måtte også ha omkamp i 3. runde, men de imponerte stort ved å sende Premier League-motstander Bournemouth ut av FA cupen. I cupens to første runder har Wigan avansert på bekostning av hhv Crawley Town og ikke-liga klubben AFC Fylde.

I ligaen er Wigan solide og i øyeblikket er de på topp med fem poeng ned til andreplasserte Blackburn. De viser også god form og har ikke tapt en fotballkamp siden 18. november. For eksempel beseiret de Oxford United hele 7-0 på bortebane lille julaften.

Klubbens toppscorer er den nord-irske landslagsspilleren Will Grigg mens tidligere Manchester United-spiller Nick Powell følger tett bak på den lista. Andre kjente navn i spillerstallen til Wigan er stopperen Alex Bruce som etter hvert har vært innom mange ulike klubber i karrieren og den storvokste stopperen Dan Burn med en fortid i Fulham. Burn ble en tid ansett som svært lovende og var linket til blant annet West Ham for noen år siden. I tillegg har spissen David Vaughan nettopp undertegnet fra Sunderland mens midtbanespilleren Jay Fulton nylig kom på lån fra Swansea.

West Hams møte med Bournemouth forrige helg ble en kostbar affære i form av nye skader. Begge formspillerne Manuel Lanzini og Marko Arnautovic pådro seg strekkskader som vil holde de utenfor noen uker fremover. Dette er selvsagt svært uheldig med det hektiske kampprogrammet klubben er inne i.

Klubben er ubeseiret hittil i 2018 noe som er imponerende, selv om det har vært varierende spillemessige prestasjoner. Siste bortekamp i ligaen var f.eks. en fantastisk oppvisning i effektivt angrepsspill da West Ham plasserte hele 4 baller bak Huddersfields keeper. Da var imidlertid Lanzini og Arnautovic de mest sentrale.

Fredag denne uka ble den portugisiske landslagsspilleren Joao Mario klar for klubben og han er spilleberettiget mot Wigan. Han trente også med de andre spillerne på fredag og han vil mest sannsynlig i det minste være i troppen på lørdag.

Skadelista til West Ham er i øyeblikket skremmende lang. I tillegg til nevnte Lanzini og Arnautovic inneholder den navn som Andy Carroll, Winston Reid, Michail Antonio (nær ved å være tilbake i spill), Diafra Sakho, Andre Ayew, Aaron Cresswell (kan være tilbake nå) og Declan Rice. I tillegg har Jose Fonte vært ute i tre måneder, men han skal nå være spilleklar igjen.

På lørdag vil Joe Hart vokte målet, men hvem som tar de andre plassene i startoppstillingen er vanskelig å si noe om. Det er imidlertid ventet at spillere som Byram, Collins, Burke, Cullen, Noble og Chicharito starter. I tillegg kan unggutter som Martinez, Quina, Oxford og Makasi få muligheten, mest sannsynlig fra innbytterbenken. For Reece Burke kan kampen bli litt spesiell ettersom han var på lån til nettopp Wigan forrige sesong.

West Ham har ikke bare gode minner fra bortekamper mot Wigan og mange husker sikkert den triste mai-søndagen i 2011 da West Ham måtte reise hjem med 2-3 tap og nedrykk til Championship. Vi håper West Ham-fansen får en lystigere tur tilbake til London denne gangen og at West Ham er i hatten når 5. runde trekkes på mandag. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar