FA cup 3. runde

FA cup 3. runde, London Stadium 7. januar kl. 15.00: West Ham United – Bristol City

De som har hørt den fantastiske Bubbles-podcasten hvor Gjermund tar oss igjennom FA-cupens historie og West Ham spesielt er nå oppdatert på hva som venter søndag ettermiddag på London Stadium. Da kommer Bristol City på besøk til 3. runde som er den første runden hvor klubbene fra Premier League og Championship deltar. Forrige gang West Ham og Bristol City møttes var i nettopp FA cupen, den gang 4. runde, i 2015. Da vant West Ham 1-0 og Diafra Sakho ble matchvinner med kampens eneste scoring.

Bristol City spiller seriefotball i Championship hvor de har vært siden 2015. Sist de spilte på øverste nivå var sesongen 1979/1980 da de rykket ned fra det som den gang het First Division. I løpet av sin 130 år lange eksistens har Bristol City faktisk kun vært ni sesonger på øverste nivå. Det nærmeste de har vært Premier League er tap i Play off finalen i 2008. FA-cup trofeet har aldri blitt hentet hjem til Bristol City, men de har vært i finalen en gang. Det var i 1909 da det ble finaletap mot Manchester United.

Manager for Bristol City er Liam Manning som har en fortid i West Ham. I perioden 2015 – 2019 ledet han West Hams U23 lag og fungerte som assisterende akademidirektør for klubben. Managerkarrieren hans startet i Belgia for klubben Lommel i 2020 og etter ett år gikk han videre til Milton Keynes Dons før han havnet i Oxford United og nå til slutt i Bristol City hvor han kun har vært ansatt siden 7. november 2023, altså nøyaktig to måneder.

I øyeblikket ligger Bristol City på 11. plass i Championship og siden Manning tok over har klubben tatt 15 poeng på elleve kamper. Første nyttårsdag er sist de var i aksjon og da ble det tap 0-1 mot Millwall, men på boxing day tok de en meget sterk borteseier da Watford ble beseiret hele 4-1. Klubbens toppscorer så langt inneværende sesong er spissen Tommy Conway med seks mål.

Midtbanespilleren Mark Sykes har pådratt seg en liten skade og er ikke med mot West Ham. Onsdag denne uka signerte Bristol City den 18 år gamle midtbanespilleren Adam Murphy den irske klubben St Patrick’s Athletic. Murphy er spilleklar og kan komme til å få sin debut mot West Ham på søndag.

West Ham kommer fra et fantastisk juleprogram hvor det ble seier hjemme mot Manchester United, seier borte mot Arsenal og uavgjort mot Brighton som har vist seg å være West Hams marerittmotstander de siste sesongene. I tillegg er det verdt å merke seg at klubben står med fire (4) strake seriekamper uten å slippe inn baklengsmål. En helt rå statistikk, spesielt når vi tar i betraktning at det har vært endringer i hvem som har spilt i de bakre rekkene som følge av skader og sykdom på nøkkelspillere.

Mot Brighton på tirsdag var det flere forfall av ulike årsaker. Mohammed Kudus og Nayef Aguerd har reist med hhv Ghana og Marokko til afrikamesterskapet som blir avviklet de nærmeste ukene. I tillegg var Paqueta, Zouma og Antonio skadet og gikk glipp av årets første kamp. Om ikke det var nok ble Vladimir Coufal syk og Ben Johnson vikarierte på høyrebacken.

Til cupkampen på søndag er det fremdeles usikkert om vi vil få se Paqueta, Zouma og Antonio. Alle de tre har vært i trening de siste dagene, men vil bli testet litt nærmere kampstart om de er kampklare. Coufal skal imidlertid være frisk igjen.

Til tross for at Alphonse Areola spilte en stor kamp mot Brighton der han vartet opp med flere matchvinner-redninger så blir det nok Fabianski som står på søndag som han har gjort i cupkampene tidligere denne sesongen, både i Europa og i ligacupen. Foran Fabianski får vi mest sannsynlig se Coufal, Ogbonna, Mavrapanos og Emerson. Hvordan Moyes vil komponere den offensive delen er usikkert, men etter denne kampen er det ikke kamp igjen før om to uker og da vil han nok ikke spare de som er tilgjengelig. Det betyr i såfall at vi vil se både Alvarez, Soucek, Ward-Prowse og Bowen i denne 3. runde kampen.

As It Happened: David Moyes' pre-Leeds United press conference | West Ham  United F.C.

For David Moyes er dette en litt spesiell kamp ettersom han tilbragte to sesonger av sin spillerkarriere i nettopp Bristol City. Nå har Moyes runder fire sammenhengende år som West Ham-manager og mye tyder på at han blir tilbudt ny kontrakt før den nåværende går ut til sommeren. Er det noe Moyes absolutt ikke vil ha på sin manager-CV så er det at klubben røk ut av FA-cupen mot Bristol City. Forhåpentligvis vil heller ikke det skje selv om vi alle vet at enkelte overraskelser kommer hvert å i de tidlige cuprundene. Vi vil ha West Ham med i hatten når fjerde runde trekkes mandag kveld og krysser fingrene for at vi får oppleve nettopp det. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar