FA cup 4. runde: AFC Wimbledon – West Ham

Kingsmeadow Stadium 26. januar kl. 20.45, FA cup 4. runde: AFC Wimbledon – West Ham United

4. runde av FA-cupen spilles denne helgen og West Ham reiser den korte veien til AFC Wimbledon, den samme klubben som var motstander i ligacupens 2. runde denne sesongen. Den gang vant West Ham 3-1 etter at Wimbledon ledet 1-0 til pause. Scoringer av Issa Diop, Angelo Ogbonna og Javier Hernandez snudde kampen i andre omgang.

AFC Wimbledon som ble startet på nytt da det «gamle» Wimbledon endret navn til MK Dons og etablerte seg på et helt annet sted i London. AFC Wimbledon har på imponerende vis klart å etablere seg i ligasystemet igjen, men denne sesongen sliter de tungt helt sist i League One. De har ikke vunnet i ligaen siden andre juledag og har den siste uka gått på to stygge hjemmetap (1-4 mot Barnsley og 0-3 mot Fleetwood Town). Fleetwood Town var for øvrig klubben som måtte se seg slått av Wimbledon i forrige runde av FA-cupen. Da kunne Wimbledon reise hjem med 3-2 seier etter at spissen Kwesi Appiah ble matchvinner på overtid.

Vi har vært i kontakt med Endre Kleiven som er leder for den norske supporterklubben til AFC Wimbledon, Norsedons:

AFC Wimbledon sliter i ligaen denne sesongen. Hva mener du er hovedårsaken til at klubben befinner seg i bunnen av tabellen så langt?
Økonomi og lojalitet. Vi er ein klubb eigd av fansen, som dermed påverkar størrelsen på pengesekken. Med særs gode resultat siste åra, som f.eks opprykk til League one, så blei lojaliteten til manageren sterk, men til slutt måtte Ardley vike plass for ny manager, også han tidlegare spelar, i håp om å redde plassen. 
Hva er klubbens målsetting for denne sesongen slik du vurderer det?
Vi må ta fleire poeng enn kamper spelt, det vil statistisk sett ofte vere nok til å halde plassen. I år må vi kanskje klare to-tre poeng meir enn det. Skal bli tøft. 

Hvilke spillere er de viktigste hos dere for å kunne få til et godt resultat på lørdag?
Pigott scora mot West Ham i august, blir viktig sjølvtillit å ha mot eit forsvar som sjeldan klarer å halde nullen. 

Tror du klubben deres vil hente noen forsterkninger nå i januar-vinduet?
Vanskeleg økonomisk for ein klubb som oss å handle spelarar som kan gje resultater umiddelbart. 

Hva vet du om West Ham denne sesongen? Disse to klubbene har jo møtt hverandre en gang allerede tidligere i høst. 
Følger West Ham ein del analytisk gjennom Fantasy. Arnautovic ødela min OR (overall ranking på 462 i haust). Eg kontrollerer også fadern sitt lag som akkurat no er nummer 156, med Fabianski i mål. Felipe Anderson er på radaren, han vil treffe form på nytt, burde scora mot Arsenal. 

Hva tror du resultatet blir på lørdag?
1-1!

Før lørdagens kamp får Wimbledon tilbake nevnte Appiah fra skade, det samme er tilfelle med den tidligere Charlton-spilleren Scott Wagstaff. To som definitivt er ute med skader er forsvarsspilleren Rob McDonald og spissen James Hanson, mens stopperen Steve Seddon ikke får lov til å spille FA-cup ettersom han er utlånt fra Stevenage.

West Ham har opplevd en varierende januar-måned så langt med alt fra den strålende kampen mot Arsenal til en heller svak opptreden mot Bournemouth sist helg. Forrige runde i FA-cupen var solid gjennomføring da Birmingham ble beseiret komfortabelt på London Stadium.

Fansen er sulteforet på cupsuksess og med 39 år siden forrige cuptriumf hadde det smakt utrolig godt med en ny pokal i 2019. Så langt har i hvert fall trekningen vært gunstig for West Ham, selv om ingen cupkamper i England er enkle. Dersom Wimbledon beseires på lørdag er det kun 15 andre lag igjen i turneringen og da kan vi så smått starte å drømme igjen.

For West Ham sin del er det to ligakamper også kommende uke med Wolves borte på tirsdag og Liverpool hjemme neste mandag. Dette vil nok bety at Pellegrini vurderer ekstra nøye hvordan han komponerer førsteelleveren til Wimbledon-kampen.

Det som er rimelig sikkert er at Adrian vokter målet, som han har gjort i de tidligere cupkampene denne sesongen. I backrekka er Ryan Fredericks endelig tilbake etter skaden han har hatt i beinet og han spilte en omgang av en treningskamp mot Gillingham tidligere denne uka. Fredericks vil nok ganske sikkert være i troppen på lørdag, men om han starter er mer usikkert. Det vil helt sikkert være gunstig om Zabaleta får hvile og om ikke Fredericks starter vil kanskje Antonio igjen bli trukket ned som back. På venstreback er det naturlig å tro at Masuaku starter nå ettersom Cresswell har spilt de siste ligakampene i den posisjonen. I midtforsvaret er det få alternativer til Diop og Ogbonna, dersom det ikke skulle være duket for Reece Oxford.

Lenger frem på banen er det grunn til å tro at begge de to ungguttene Diangana og Silva får spilletid. Om Nasri får hvile frem mot tirsdag gjenstår å se og kanskje også Rice skal få slippe å spille 90 minutter for en gangs skyld. Det er mange som mener at laget må toppes for å satse på FA-cupen i år, men på den annen side bør spillerstallen være god nok til at noen av de som vanligvis starter på benken ikke skal svekke laget vesentlig.

Det er knyttet stor spenning til om Marko Arnautovic vil spille helgens cupkamp. Han var ikke i troppen mot Bournemouth sist helg, men det er nå mange rykter som går på at han likevel ikke vil forsvinne fra West Ham i dette overgangsvinduet. Dersom Arnautovic er aktuell for spill vil Pellegrini har både han, Chicharito, Carroll, Perez og Silva å velge mellom som spisser.

Kampen spilles lørdag kveld og vises på Viasport 1. Vi krysser fingrene for at West Ham er påskrudd fra start og går i duellene med spillerne fra to divisjonsnivåer lenger ned. En sånn type kamp vil ikke kunne vinnes om spillerne ikke går ut med 100% innsats. Pellegrini går helt klart offensivt ut og sier at FA-cupen er et mål denne sesongen. Da kan vi ikke risikere å bli gjenstand for 4. rundes store overraskelse. Vi satser på at West Ham er i hatten når 5. runde trekkes på mandag.

Legg igjen en kommentar