FA CUP 4. runde: Liverpool – West Ham

Liverpool-Vs-West-Ham

Anfield 30. januar kl. 18.30: FA CUP 4. runde: Liverpool – West Ham United

Etter å ha slått ut Wolverhampton med 1-0 på hjemmebane i 3. runde trakk West Ham bortekamp mot Liverpool i FA-cupens 4. runde. I utgangspunktet er det et av de verst tenkelige utfallene av trekningen for West Ham sin del, men ikke denne sesongen. Etter å ha beseiret Liverpool to ganger i ligaen allerede er det bortelaget som har det psykiske overtaket før lørdagens cupkamp. Som alle West Ham-fans husker reiste Slaven Bilic og hans spillere fra Anfield med 3-0 seier i august og hjemmekampen 2. januar endte 2-0. Det er i år 10 år siden klubbene møttes i FA cup finalen. Som kjent endte den kampen med straffespark etter 2-2 ved ordinær tid og 3-3 etter ekstraomgangene. En fantastisk finale hvor West Ham hadde fortjent mer. Sentrale spillere for West Ham den gang var blant annet Dean Ashton og Yossi Benayoun.

Liverpool måtte ha omkamp for å beseire Exeter i 3. runde. Jurgen Klopp stilte med et rent reservelag og klarte så vidt 2-2 på bortebane før Exeter ble sendt hjem med 0-3 i omkampen på Anfield. En svært varierende sesong nådde et høydepunkt denne uka for «de røde» da de ble klare for finalen i Capital One Cup. Stoke ble beseiret på straffesparkkonkurranse etter to jevne semifinaleoppgjør.

West Ham og Liverpool er «naboer» på Premier League-tabellen ved utgangen av januar med West Ham to poeng foran «The Reds». Liverpool har vist veldig varierende form de siste ukene og etter tapet for West Ham andre nyttårsdag har de en sterk 3-3 kamp mot Arsenal, tap 0-1 mot Manchester United og sist seier borte mot Norwich i et vanvittig drama som endte med 5-4 seier.

Mange har forventet at Jurgen Klopp ville gjøre store endringer i spillertroppen nå når overgangsvinduet er åpent. Med noen få dager igjen av januar har overgangene imidlertid latt vente på seg. Den eneste nye spilleren som har kommet så langt i januar er stopperen Steven Caulker som er kommet på lån fra QPR. Det er imidlertid mye rykter knyttet til Liverpool og det er sannsynlig at det vil komme forsterkninger før vinduet stenger.

Skadelista til Klopp er blant de verste i hele England. I forsvaret mangler Martin Skrtl og Joe Gomez, mens Nathan Clyne er usikker. Dejan Lovren er nå spilleklar igjen etter et avbrekk også på han. På midtbanen er Philippe Coutinho usikker mens helt fremme mangler Danny Ings, Daniel Sturridge og Divock Origi. I tillegg ble kaptein Jordan Henderson tatt av banen i andre omgang mot Stoke på tirsdag. Henderson ble tatt ut fordi han kjente litt til en liten skade og han kan bli spart også mot West Ham. Backen Jon Flanagan har vært ute lenge, men var tilbake i spill mot Stoke hvor han spilte nesten hele kampen.

West Ham spilte en sterk hjemmekamp mot Manchester City sist helg og spillerne var etter kampen skuffet over at det kun ble ett poeng. Hele laget storspilte og spesielt hyggelig var det å se at Alex Song var tilbake i virkelig storform. I tillegg var det også gledelig at Enner Valencia fikk to nye mål på sin Premier League-statistikk. Forrige bortekamp i ligaen endte med 1-2 tap mot Newcastle i en ikke altfor bra opptreden fra gutta i vinrødt og lyseblått.

I overgangsvinduet så langt har Sam Byram kommet fra Leeds mens Mauro Zarate har forlatt West Ham til fordel for italienske Fiorentina. Byram kom inn allerede etter ti minutter mot Manchester City da Carl Jenkinson pådro seg en kneskade. Sam Byram klarte seg meget bra og bidro i likhet med de andre spillerne til den sterke lagprestasjonen. De siste dagene har det versert sterke rykter om at den nigerianske spissen Emmanuel Emineke vil komme å lån ut sesongen fra Fenerbache. Bilic har bekreftet at ryktene stemmer, men understreker at det er noen praktiske utfordringer knyttet til at Emineke allerede er utlånt til en annen klubb fra tidligere i sesongen.

Slaven Bilic har sagt at de ønsker å prioritere FA cupen denne sesongen og derfor er det forventet at han stiller med et tilnærmet toppet lag på lørdag. Han understreker samtidig at det vil bli gjort endringer fra forrige helgs storkamp, også med tanke på at det er ny ligarunde allerede førstkommende tirsdag. Dette kan bety at Darren Randolph starter i mål, noe han også gjorde i ligakampen mot Liverpool i høst (da Adrian var suspendert). I tillegg kan spillere som Pedro Obiang, Victor Moses og Nikica Jelavic komme til å få spilletid fra start.

Sam Byram er ikke spilleberettighet ettersom han allerede har spilt FA cup for Leeds denne sesongen. Ettersom Carl Jenkinsons kneskade mest sannsynlig holder han ute resten av sesongen betyr det mest sannsynlig at James Tomkins kommer inn på høyre backplass igjen. Tomkins måtte stå over mot Manchester City grunnet en smell han pådro seg mot Newcastle. Mark Noble har vært syk den siste uka og det er usikkert om han blir helt frisk i tide til lørdag. På skadelista finner vi fremdeles Manuel Lanzini, Diafra Sakho og Andy Carroll. Alle de tre vil bli spilleklare i nær fremtid og Carroll kan komme til å være i troppen allerede til kampen mot Southampton 8. februar.

Kan West Ham klare det samme mot Liverpool denne sesongen som de gjorde mot Tottenham for to sesonger siden, nemlig tre seire av tre mulige i en og samme sesong? Det hadde vært helt fantastisk. Liverpool har fått en liten opptur den siste uka med ligaseier mot Norwich og avansement til finalen i Capital One Cup. Det blir uansett en knalltøff kamp, men West Ham har ingen grunn til å ikke gå for seier. Ingen av lagene har heller lyst på omkamp om 1,5 uke så det ventes offensiv fotball. Lykke til, og husk «cup er cup». Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar