FA CUP, 5. jan: Gillingham – West Ham

Prestfield Stadium 5. januar kl 18.15, FA CUP 3. runde: Gillingham – West Ham United

Så er det klart for FA-cup. Lagene i Premier League og Championship entrer turneringen i 3. runde og West Ham har fått bortekamp mot Gillingham fra League One. Det er 40 år siden West Ham sist løftet FA cup trofeet på Wembley kan dette være året vi igjen opplever en sånn fantastisk opplevelse? For å mimre tilbake til mai 1980 viser vi for øvrig til siste utgave av Bubbles hvor dette er behørig omtalt.

Sist gang West Ham møtte Gillingham til obligatorisk kamp var i februar 2005 da klubbene spilte i Championship og West Ham vant 1-0 på Prestfield Stadium i Gillingham. Målscorer i den kampen var Marlon Harewood, som for øvrig også var på scoringslista i hjemmekampen samme sesong som endte med 3-1 seier til West Ham.

Nå spiller Gillingham altså i League One hvor de ligger plassert midt på tabellen ved halvspilt serie og de har ikke tapt på de siste seks seriekampene. Første nyttårsdag klarte de 1-1 mot Portsmouth i en kamp hvor Alex Jakubiak scoret Gillinghams mål da han kom inn fra innbytterbenken. Til tross for at nevnte Jakubiak ofte starter kampene som innbytter er han likevel klubbens toppscorer med syv mål så langt denne sesongen.

I FA cupens to første runder har Gillingham slått ut Sunderland og Doncaster Rovers, men det er nå når klubben skal møte West Ham fra Premier League at den virkelige testen kommer. Stadion er utsolgt for lenge siden til denne kampen og det er store forventninger til kampen hvor hjemmelaget definitivt ikke føler noe press på seg. De har imidlertid ikke tapt på de siste åtte hjemmekampene så det blir en vanskelig kamp for West Ham.

Gillinghams manager heter Steve Evans og han er mest kjent fra sin managerkarriere i Leeds fra oktober 2015 til mai 2016 hvor han overtok etter Uwe Rosler og fikk den gamle storklubben fra rett over nedrykksplass til en sikker plass på tabellen ved sesongslutt. Evans fikk likevel ikke fornyet tillit i Leeds og har etter den tid vært innom Mansfield og Peterborough før han overtok sjefsjobben i Gillingham før denne sesongen.

Evans har ikke de store skadeproblemene å bekymre seg for. Midtbanespilleren Mark Byrne er definitivt ute med en kneskade. En annen midtbanespiller, Matty Willock, har bare spilt en kamp denne sesongen og er på vei tilbake fra sitt skadefravær. Denne kampen kommer imidlertid trolig for raskt for sistnevnte.

West Ham og David Moyes fikk altså en kjempestart på det nye året med en knallsterk 4-0 seier mot Bournemouth første nyttårsdag. Moyes har etter den tid uttalt at klubben vil satse på å gjøre det godt i FA cupen denne sesongen, noe fansen setter stor pris på. Hvordan dette vil påvirke laguttaket på søndag er vanskelig å si, men det er uansett sannsynlig at det vil bli endringer fra laget som slo Bournemouth.

Mange ønsker å se Fabianski i mål mot Gillingham, rett og slett fordi de ikke stoler på Roberto. David Martin er sannsynligvis ikke helt skadefri ennå og med Fabianski tilbake etter et langt avbrekk er det bred enighet om at han bør stå bakerst i denne kampen. Den polske sisteskansen trente ikke med førstelaget på fredag, men det er ikke meldt om noen nye skadeproblemer så forhåpentligvis er han 100% klar på søndag. Moyes antyder i sin pressekonferanse før kampen at Fabianski spiller om han er helt frisk.

Det er en nærmest umulig oppgave å spå hvilken startoppstilling vi vil se fra West Ham søndag kveld. Det er ikke ventet at Michail Antonio vil være spilleklar. Han sto også over mot Bournemouth sammen med Jack Wilshere. En spiller som kan få spilletid nå er Winston Reid. Han var på benken mot Leicester og med et nesten to års avbrekk fra obligatorisk førstelagsfotball vil han trenge verdifull kamptrening om vi skal ha håp om å se han tilbake på banen i Premier League etter hvert. Issa Diop har heller ikke fått mye spilletid de siste ukene og det er mulig han nå vil få sjansen i midtforsvaret.

I tillegg til nevnte Fabianski sto også Aaron Cresswell, Angelo Ogbonna og Mark Noble over fredagens trening. Det er nok sannsynlig at Cresswell og Noble hviler på søndag mens det er usikkerhet knyttet til om Ogbonna er 100% klar. Cresswell fikk seg en smell tidlig i onsdagens kamp. Det er uansett viktig at ikke Moyes gjør for store endringer på laget da vi har sett tidligere i sesongen at det har slått uheldig ut å skifte ut mange på en gang. Blant de andre spillerne som kan få sjansen nå er i tillegg til nevnte Reid og Diop, Arthur Masuaku, Andriy Yarmolenko, Matt Holland og Albian Ajeti.

West Hams spillere må her virkelig brette opp ermene og trå til i alle dueller om de ikke skal bli utkjempet av et hjemmelag som sulter etter å bli en cup-askeladd denne sesongen. Kampen er satt opp som kveldskamp, noe som kan tyde på at de som har bestemt rundens TV-sendinger lukter en overraskelse nettopp her. Dersom David Moyes klarer å få sine spillere til å gå på banen og «blø for drakta» skal det imidlertid være klasseforskjell på lagene. Men dersom West Ham slipper seg ned ett hakk i intensitet og innsats vil dette bli virkelig vanskelig. Vi håper at Moyes’ gutter tar årets andre seier søndag kveld og at vi får se West Ham blant lagene som er med i trekningen av 4. runde. Come on you Irons!

1
0

Legg igjen en kommentar