FA cup 5. runde: Man Utd – West Ham

Old Trafford 9. februar kl. 20.30: FA cup 5. runde, Manchester United – West Ham United

FA cup 5. runde er det samme som 8. delsfinale. Sist West Ham møtte Manchester United i FA cupen var i kvartfinalen i 2016. De fleste West Ham fans (og sikkert også David De Gea) husker frisparket til Dimitri Payet på Old Trafford som var limt helt oppe i krysset fra nesten 30 meters hold. Uheldigvis klarte ikke West Ham å holde ledelsen helt inn og kampen endte 1-1 før de røde fra Manchester avanserte gjennom å vinne 2-1 i omkampen på Upton Park. Sist gang West Ham slo ut Manchester United av den gjeveste av cupturneringene i England var for ganske nøyaktig 20 år siden da Paolo Di Canio scoret kampens eneste mål på Old Trafford i det som den gang var 4. runde.

Bilderesultater for paolo di canio scores vs manchester united

Manchester United har vist en fantastisk form gjennom vintermånedene og frem til de gikk på et sensasjonelt tap hjemme mot tabelljumbo Sheffield United for to uker siden var de ubeseiret i ligaen siden 1. november. De har riktignok gått på et par smeller i Champions League i mellomtiden, men i Premier League og i FA cupen har de vist storform. Avansementet fra 4. runde i FA cupen var en sterk 3-2 seier mot Liverpool. Forrige uke vant de først 9-0 mot Southampton i en kamp hvor bortelaget fikk to spillere utvist før de måtte nøye seg med 3-3 mot Everton lørdag kveld etter å ha sluppet inn utligningsmålet i siste sekund av overtiden.

Det er mange spillere som har stått frem for «The Red Devils» denne sesongen og det er vanskelig å komme utenom Bruno Fernandes. Han er borti veldig mye av det de skaper offensivt og får mange målpoeng. Paul Pogba har også vært god i vinter og han var direkte avgjørende i at kampen mellom disse klubbene på London Stadium i desember snudde til bortelagets favør da han utlignet på et flott langskudd. Nå er imidlertid Pogba ute med skade, men også Scott McTominay og Fred er viktige spillere på midtbanen.

Forsvaret til tirsdagens hjemmelag er det fullt mulig å trenge igjennom. Vi så det igjen mot Everton på lørdag da de slapp inn tre baklengsmål på hjemmebane. David De Gea har spilt bra i lang tid, men på lørdag virket han igjen passiv, spesielt på Evertons utligningsmål.

Som nevnt over er Paul Pogba uaktuell som følge av en lårskade. Foruten Pogba er det kun stopperen Eric Bailly som sliter med en liten skade og er usikker til kampen.

Den store positive nyheten for West Ham er at Tomas Soucek er spilleklar til cupkampen. Han fikk som kjent rødt kort på overtid mot Fulham på lørdag, men heldigvis er det røde kortet trukket tilbake av FA i ettertid og Soucek slipper dermed å sone karantene.

Bilderesultater for tomas soucek west ham

Kampen mot Fulham var definitivt ikke noe stor prestasjon fra West Ham som kom fra en strålende bortekamp mot Aston Villa bare tre dager tidligere. Det ble likevel ett poeng også på lørdag og for å belyse hvor god sesong West Ham er i ferd med å gjennomføre så har klubben nå like mange poeng som under hele forrige sesong.

David Moyes har vist i begge de to foregående cuprundene at han prioriterer å komme så langt som mulig her. Det har ikke vært spart nøkkelspillere og det vil heller ikke skje på tirsdag. Noen endringer i lagoppstillingen blir det likevel. Jesse Lingard er ikke spilleberettiget ettersom han har spilt FA cup for nettopp Manchester United tidligere i januar. I tillegg ville han neppe vært klar mot klubben som eier han likevel. Moyes har ellers vanligvis brukt Darren Randolph i mål i cupkampene, men nå har Randolph vært ute med skade de siste ukene og han vil neppe starte på tirsdag heller. Det er mest nærliggende å tro at det blir Fabianski som da spiller i en meget vanskelig og tøff bortekamp.

Michail Antonio ble byttet ut 15 minutter før slutt på lørdag og han sliter tydeligvis litt med å finne toppformen. Moyes er i pressekonferansen før cupkampen usikker på om Antonio blir spilleklar. Om han må stå over er det selvsagt uheldig når klubben tross alt ikke har mange alternativer helt på topp. Andrey Yarmolenko spiller trolig dersom Antonio må stå over, men Jarrod Bowen er også et alternativ som spiss.

I Lingards fravær blir det spennende å se hvordan midtbanen nå komponeres. Rice og Soucek spiller selvsagt sentralt. De tre litt mer offensive rollene vil bekles blant disse; Noble, Benrahma, Lanzini, Fornals, Fredericks og Bowen. Det er ikke helt utenkelig at Moyes velger å starte med Fredericks for å styrke den defensive delen av laget og ettersom Fredericks har høy fart vil han kunne være nyttig i møtet med Marcus Rashford og Mason Greenwood.

Om det står uavgjort etter 90 minutter i denne kampen vil det bli spilt ekstraomganger før det eventuelt vil bli straffesparkkonkurranse. Med det tette kampprogrammet spillerne er inne i er det vel ingen som ønsker seg ekstraomganger, men West Ham virker i hvert fall godt trent under David Moyes så det er muligens en situasjon de eventuelt vil takle bra.

Vi som er West Ham-fans er sulteforet på cupsuksess og det hadde vært utrolig morsomt med en skikkelig «cup-run» i år. Dersom det blir avansement fra denne runden er selvsagt alt mulig. Moyes sa det så fint på pressekonferansen: «dersom vi skal bli cupmestere må vi slå flere gode lag på veien til Wembley» – så hvorfor ikke starte med Manchester United i 5. runde? Vi tar på oss de fine West Ham-fargene og krysser fingrene for en fin tirsdagskveld. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar