FA cup 5. runde: West Ham – Doncaster

London Stadium 23. januar kl. 16.00, FA cup 5. runde: West Ham United – Doncaster Rovers

FA-cupens 4. runde spilles denne helgen og West Ham har fått hjemmekamp mot Doncaster fra League One (nivå 3 i England). West Ham måtte slite i 3. rundekampen mot Stockport, men gikk videre etter at Craig Dawson headet inn seiersmålet syv minutter før slutt. Doncaster tok en sterk borteseier mot Championship-klubben Blackburn Rovers i 3. runde og vil definitivt ikke bli en enkel motstander for West Ham.

Doncaster har hatt en bra sesong så langt. I tillegg til avansementet i FA-cupen ligger de på 4. plass i League One hvor de er tre poeng bak direkte opprykksplass og har en kamp til gode. De er også i god form og har vunnet fem av de seks siste ligakampene. I likhet med West Ham har også Doncaster vunnet alle sine kamper hittil i 2021. Tirsdag denne uka vant de 1-0 hjemme mot Rochdale mens de beseiret Swindon Town med 2-1 i siste bortekamp.

Manager hos Doncaster er Darren Moore som også har spilt i klubben på midten av 1990-tallet. Moore fikk sin debut som manager i West Bromwich da han overtok på kort varsel når klubben valgte å gi Alan Pardew sparken i april 2018. Klubben lå nesten håpløst plassert i Premier League da Moore tok over, men han klarte å få til en så god rekke med resultater at han fikk utmerkelsen månedens manager i Premier League i sin første måned i jobben. Moore fikk jobben som permanent manager i West Bromwich, men fikk etter hvert sparken til tross for at klubben hadde gjort det brukbart i Championship. I juli 2019 tok han over Doncaster i stedet.

Manager of the Month: Darren Moore - News - EFL Official Website

Det finnes ingen spillere i Doncasters tropp som er kjent for spill på øverste nivå i England. De har en god og målfarlig midtbanespiller i Ben Whiteman. Han har en fortid i Sheffield United og står denne sesongen med hele 8 scoringer. Venstrebacken Reece James har opprinnelig en fortid i Manchester United, men har vært innom både Huddersfield, Wigan og Sunderland før han signerte for Doncaster i juli 2019. Helt på topp finner vi klubbens toppscorer Fejiri Okenabirthie som står med 9 mål denne sesongen.

For West Ham sin del har de nettopp gjennomført to sliteseire mot Burnley og West Bromwich. Det er sterkt å ta seks poeng i de kampene selv om det har vært mot lag langt nede på tabellen. David Moyes var også klar i sin tale etter kampen på tirsdag at de var godt fornøyd med resultatet, men ikke med spillet.

Moyes har i sin pressekonferanse før cupkampen på lørdag gjort det helt klart at han ønsker å satse på FA-cupen. Det var også lett å se i forrige runde hvor han stilte et meget sterkt mannskap i møtet med lille Stockport. Han er også tydelig på at han må gjøre noen vurderinger basert på at det er ny seriekamp allerede førstkommende tirsdag mot Crystal Palace, som på sin side ikke spiller kamp denne helgen.

West Ham 'set to offer David Moyes new deal' after strong start to the  season | Daily Mail Online

Selv om Moyes ikke har sagt noe konkret om lørdagens lagoppstilling er det forventet at Darren Randolph starter i mål. I backrekka er det spillere som sikkert er sultne etter å vise seg frem, Fredericks, Diop, Balbuena, Johnson og den nye stopperen Alvez. Hvor mange av disse som får sjansen i cupkampen er usikkert, men ganske sikkert får minst to av dem spille.

Lengre frem på banen er det ikke fullt så mange valgmuligheter som i forsvaret. Mark Noble starter rimelig sikkert da han stort sett har sittet på benken i ligaen den siste tiden. I tillegg er det ventet at både Lanzini og Yarmolenko starter. Det blir spennende å se om Moyes velger å bruke noen unggutter som eksempelvis Coventry og Holland eller om han går for det mer trygge med Fornals, Rice, Soucek eller Benrahma.

Helt på topp har ikke klubben mange valgmuligheter i øyeblikket. Michail Antonio har blitt matchvinner i begge de to siste ligakampene og det er sikkert fristende å gi han litt hvile og samtidig spare han for eventuelle nye skader. På den annen siden har klubben i øyeblikket i realiteten kun unggutten Mipo Odubeko som rent spissalternativ. Odubeko er imidlertid usikker da han har vært smittet med covid-19 og det er ikke klart om han er 100% frisk ennå. Dersom Odubeko ikke blir klar og Moyes skulle ønske å hvile Antonio kan han selvsagt spille med Jarrod Bowen som spiss. Han har gjort det tidligere og har også vist fra sin kantrolle at han er målfarlig, senest mot West Bromwich denne uka.

Michail Antonio Tipped to Return for West Ham Sooner Than Expected

Vinneren av denne kampen møter Manchester United eller Liverpool i 5. runde. Vi håper det blir West Ham som får en tur til Old Trafford eller Anfield rundt 10. – 11. februar, men da må det først legges ned en solid innsats lørdag ettermiddag for å beseire et sultent Doncaster-lag. Come on you Irons!

Kommentarer

  1. Per Inge Anthi Åsen

    Takk for god info, nå er jeg mer klar og klok før kamp enn noensinne, COYI👍

Legg igjen en kommentar