FA cup 7. jan: Shrewsbury – West Ham

Bilderesultat for fa cup 2018

FA cup 3. runde, Montgomery Waters Meadow 7. januar kl. 15.00: Shrewsbury Town – West Ham United

Første helgen I januar er det som vanlig klart for FA-cupens 3. runde og det er da klubbene fra de to øverste divisjonene gjør sin inntreden i turneringen. West Ham har fått bortekamp mot Shrewsbury fra League One denne gang. Sist gang de to klubbene møttes var i gamle 2. divisjon da West Ham rykket opp i 1981. West Ham vant begge oppgjørene den sesongen mens Shrewsbury for øvrig vant begge møtene de to imellom sesongen før..

Shrewsbury har hatt en god sesong så langt og ligger i øyeblikket på 2. plass hvor de har kun Wigan foran seg på tabellen. De har dessuten med seg en god porsjon selvtillit med fire seire og to uavgjorte på de seks siste ligakampene.

Nøkkelspillere hos Shrewsbury denne sesongen har vært keeper Dean Henderson, stopperne Nat Sadler og Aristote Nsiala, de målfarlige midtbanespillerne Shaun Whalley og Jon Nolan samt spissen Stefan Payne. Sistnevnte er også klubbens toppscorer.

Foran søndagens cupkamp er keeper Dean Henderson forhindret i å spille ettersom han er på lån fra Manchester United og moderklubben hans ønsker å ha han tilgjengelig i cupen til eventuelle senere runder. Han blir derfor erstattet i mål av Craig MacGilivray.

Sist gang Shrewsbury møtte et lag fra Premier League var i 2003 da de sendte Everton ut av den gjeve cupturneringen.

For West Ham er dette ukas tredje kamp etter seier mot West Bromwich og uavgjort mot Tottenham i ligaen. Det er ventet at Moyes vil rotere noe på laget, men at det fremdeles vil være en stamme med faste og rutinerte spillere i startelleveren.

De to ligakampene tidligere i uka har vært krevende og med kun 48 timer mellom de to oppgjørene var det behov for å hvile et par av spillerne som slet med småsmeller etter den første kampen. Marko Arnautovic var ikke i troppen mot Tottenham mens Andy Carroll var plassert på benken og kom inn helt på tampen av oppgjøret.

Etter et par kamper i jula hvor West Ham har sluppet inn skuffende mange baklengsmål var det igjen solid og oppofrende forsvarsspill i de to kampene denne uka. Adrian hadde etter flere sterke kamper også noen mindre gode kamper i juleprogrammet, men spesielt mot Tottenham viste han hvorfor han i øyeblikket er førstekeeper hos West Ham. I cupkampen vil imidlertid Joe Hart få spille mot klubben han startet sin proffkarriere i 2003.

Det er ventet at flere unggutter er i troppen og at noen av dem også spiller søndagens kamp. Josh Cullen og Reece Burke er tilbake fra sine låneopphold i Bolton og begge de to kan komme til å starte mot Shrewsbury. I tillegg er det nok ingen overraskelse om Declan Rice også er blant de som starter. Rice har vært strålende de siste kampene i ligaen. Andre unggutter som kan være i troppen er Quina, Martinez, Martin Samuelsen, Haksabanovic, Makasi, Diangana og Neufville. Spesielt hyggelig at Martin Samuelsen kan få smake på førstelagsspill igjen.

På skadelista til West Ham finner vi Aaron Cresswell etter smellen han fikk mot West Bromwich. I tillegg finner vi fremdeles Jose Fonte, Sam Byram og Edimilson Fernandes på lista over langtidsskadde mens James Collins og Michail Antonio er på vei tilbake. Nevnte Arnautovic og Diafra Sakho er usikre. Sistnevnte er sannsynligvis på vei bort fra West Ham i løpet av januar.

Det er 11 år siden siste gang West Ham spilte FA cup finale og 37 år siden klubben kunne ta med seg trofeet hjem til Øst-London. Kan 2018 være året hvor triumfen gjentas? Om det blir seier mot Shrewsbury på søndag er det uansett ytterligere fem hinder før en eventuell finale. Forhåpentligvis vil ikke en av rundens overraskelser komme i Shrewsbury søndag ettermiddag. Kampen sendes for øvrig direkte på Viasat 4. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar