FA cup: Brentford – West Ham

Gtech Community Stadium 7. januar kl. 18.30, FA cup 3. runde: Brentford – West Ham United

FA cup står på programmet denne lørdagen og West Ham reiser den korte veien til Brentford på andre siden av hovedstaden. Forrige sesong endte West Hams cupferd i 5. runde mot Southampton etter at de hadde beseiret Leeds og Kidderminster i hhv 3. og 4. runde.

Klubbene møttes sist for bare åtte dager siden og da vant som kjent Brentford 2-0 på London Stadium. Etter den kampen har Brentford også beseiret Liverpool med 3-1 på hjemmebane.

Til cupkampen mot West Ham er Brentfords toppscorer Ivan Toney ute etter at han pådro seg en skade helt på tampen av oppgjøret på London Stadium, men klubben har hentet en ny spiss allerede i januar. Det er Kevin Schade som kommer fra tyske Freiburg og han er trolig i troppen allerede denne lørdagen. Schade er en 21 år gammel spiller som spås en stor fremtid. Han er på lån hos Brentford ut sesongen, men det foreligger en avtale på at overgangen blir gjort permanent til sommeren.

For øvrig er Kristoffer Ajer nå tilbake i spillertroppen etter å ha vært ute med skade siden oktober mens Pontus Jansson, Shandon Baptiste og Frank Onyeka er uaktuelle grunnet skader.

West Ham fikk et etterlengtet poeng borte mot Leeds på onsdag og det var flere ting å glede seg over, blant annet scoringer av Paqueta og Scamacca. Forsvarsspillet var imidlertid ikke helt patent og spesielt Thilo Kehrer har fått kritikk etter oppgjøret.

David Moyes kommer garantert til å mønstre et sterkt mannskap da FA cupen definitivt vil være et turnering West Ham prioriterer denne sesongen. På keeperplassen vil han nok fortsette med å bruke Areola i cupturneringene, selv om mange også roper høyt om å få han inn i Premier League.

Nayef Aguerd spilte hele kampen mot Leeds og klarte seg greit. Han trenger nok fortsatt noe tid før han er helt fortrolig med tempoet i Premier League, men han viste mye bra og kommer nok også til å spille på lørdag. Utenom det er det vanskelig å spå noen startellever, men Flynn Downes og Manuel Lanzini burde få minutter på banen nå. De holder neppe noe lavere nivå enn f.eks. Soucek og dessuten bør de få spilletid etter mye bankesliting den siste tiden.

Sears: I think West Ham fans are going to love Flynn Downes | West Ham  United F.C.

Vladimir Coufal spilte en god kamp mot Leeds, men pådro seg en kraftig smell i duell med Leeds’ Summerville og måtte forlate banen like etterpå. Det er usikkert om Coufal blir spilleklar til cupkampen. Foruten tsjekkeren så er fortsatt Cornet og Zouma ute, selv om sistnevnte nærmer seg come-back etter kneoperasjonen sin.

Brentford har hatt to dager ekstra hvile sammenlignet med West Ham fra forrige kamp, men forhåpentligvis vil ikke det ha noen betydning. Vi minner om at siste FA cupfinale for West Hams del var i 2006 da det ble et surt tap for Liverpool etter straffesparkkonkurranse, mens siste cuptriumf kom i 1980. Vi ønsker hvert år en god cup-run fra West Ham og selv om motstanderen i 3. runde er sterk så lever håpet et trofe like sterkt som hvert eneste av de foregående årene. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar