FA CUP kvartfinale: Man Utd – West Ham

FA CUP kvartfinale, Old Trafford, 13. mars kl. 17.00: Manchester United – West Ham United

Kvartfinale i FA-cupen er stort og det blir ikke mindre stort når West Ham reiser til selveste Old Trafford for å møte Manchester United. Sist gang de to klubbene møttes i FA-cupen var i 2013 da trekningen førte de mot hverandre allerede i 3. runde. Den gang scoret James Collins to mål for The Hammers og det så ut til å gå mot avansement hjemme på Upton Park helt til Robin van Persie utlignet til 2-2 på overtid. Omkampen på Old Trafford endte med 1-0 seier til hjemmelaget. Sist West Ham var i kvartfinale i FA-cupen var 2011 da Stoke ble for sterke og vant 2-1 på sin hjemmebane.

West Ham har møtt van Gaals mannskap på Old Trafford i ligaen tidligere denne sesongen. Da endte oppgjøret mellom de to klubbene 0-0 etter at West Ham hadde de største sjansene til å score mål. I Premier League er de to jevne med West Ham på 5. plass og Manchester United på plassen bak. Det er derfor all grunn til å tro at det blir en nytt jevnt oppgjør denne gang.

«The Red Devils» har ikke hatt noen enkel sesong og manager Luis van Gaal har lenge vært under stort press. De siste ukene har imidlertid resultatene vært brukbare, helt til de måtte se seg slått med 1-0 av West Bromwich på The Hawthorns forrige helg. Den store spilleren den siste tiden er den unge spisskometen Marcus Rashford som på sine to første kamper for førstelaget scoret fire mål. I øyeblikket er altså klubben plassert som nummer 6 på Premier League tabellen mens de foreløpig også henger med i Europaligaen. Den første åttedelsfinalen mot Liverpool torsdag denne uka endte imidlertid med 0-2 tap i en kamp hvor van Gaals mannskap skal være glad for at tapet ikke ble større. Keeper David de Gea storspilte og den tyske midtbanekrigeren Bastian Schweinsteiger var tilbake fra skade og kom inn i andre omgang i den kampen.

På søndag er Juan Mata utestengt for hjemmelaget etter at han pådro seg rødt kort sist helg. I tillegg til Mata må van Gaal også klare seg uten Wayne Rooney som sliter med en kneskade. Med Mata og Rooney ute mangler noe vesentlig i de rødes offensive spill. I tillegg til Rooney består hjemmelagets skadeliste av Phil Jones, Luke Shaw, og Ashley Young.

West Ham ble tildelt en kvote på 9 000 billetter til søndagens kvartfinale og de billettene ble i løpet av veldig kort tid revet bort blant klubbens sesongkortinnehavere. Dette tyder jo bare på at fansen er fornøyd med det som er prestert hittil og at de har tro på at det er mulig å avansere til semifinalen fra denne, på papiret, meget vanskelige bortekampen.

Etter å gått videre på bekostning av Wolves, Liverpool og Blackburn så langt ble det for tredje gang bortekamp i kvartfinalen. På den annen side har West Ham vist så god borteform denne sesongen at søndagens kamp på forhånd blir ansett som åpen. Forrige helgs fantastiske snuoperasjon borte mot Everton viste også at ingen ting er umulig for West Ham denne sesongen.

På skadelista til Slaven Bilic er det lyspunkter, men Winston Reid er en av dem som ennå ikke er helt kampklar. I tillegg er både James Tomkins og James Collins ute 2-3 uker til. Positive tegn denne uka har vært at Enner Valencia, Victor Moses og Joey O’Brien har vært tilbake i trening. Alle de tre kan være med i troppen på søndag, så får vi se om en eller flere av dem spiller fra start. Sam Byram er som kjent «cup-tied», dvs ikke spilleberettiget i FA-cupen, men etter at Michail Antonio har storspilt som høyreback de siste kampene vil det være overraskende om O’Brien likevel kommer inn i startoppstillingen på søndag.

Bilic har bekreftet at Darren Randolph starter i mål som han har gjort i de tidligere cuprundene så langt. Reece Oxford startet som stopper sammen med Angelo Ogbonna mot Everton, men han ble byttet ut halvveis da Bilic ønsket å satse mer offensivt. Det er uvisst om Oxford får en startplass denne gang eller om Cheikou Kouyate starter som stopper. Alex Song hadde et meget godt innhopp sist og kan starte sentralt på midtbanen sammen med Noble. Dimitri Payet er selvskreven i sin offensive midtbanerolle og med seg får han mest sannsynlig Manuel Lanzini. Det er uvisst hvordan plassene på offensiv kant / spiss blir komponert. Både Victor Moses, Enner Valencia, Diafra Sakho, Andy Carroll og Emmanuell Emenike er spilleklare, noe som viser hvilken bredde klubben nå har i troppen.

Et eventuelt avansement fra kvartfinalen betyr at klubben vil være klar for Wembley ettersom både semifinaler og finale spilles der. Det hadde vært fantastisk å se West Ham på Wembley for første gang siden opprykksfinalen mot Blackpool i 2011. Vi krysser fingrene for at det blir en aften preget av vinrødt og lyseblått på Old Trafford søndag. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar