Før kampen 1. sep: West Ham – Wolves

London Stadium 1. sept kl 16.00: West Ham United – Wolverhampton Wanderers

Med null poeng etter tre ligakamper er det et revansjelystent West Ham-mannskap som entrer London Stadium lørdag ettermiddag. Motstander er nyopprykkede Wolverhampton som for første gang i historien skal besøke West Hams nye «storstue». Sist de to klubbene møttes var i FA cupens tredje runde i 2016 da West Ham vant 1-0 på Upton Park. Siste ligamøte mellom de to var første nyttårsdag 2011 og resultatet ble også da 1-0 til West Ham i London.

Wolverhampton vant Championship overlegent sist sesong og har et meget interessant lag og en spennende manager i Nuno Espirito Santo fra Portugal. Han har hentet flere av sine landsmenn til Wolves de siste par årene og denne sommeren hentet han blant annet Joao Moutinho som har hele 113 landskamper for Portugal.

I ligaen så langt har de spilt uavgjort mot både Everton og Manchester City på hjemmebane mens de tapte 0-2 borte mot Leicester. I Carabao Cup avanserte de denne uka til tredje runde etter å ha vunnet 2-0 borte mot Sheffield Wednesday.

Wolves har kun en spiller som ikke er aktuell på lørdag. Det er midtbanespilleren Ivan Cavaleiro som sliter med en ryggskade.

For mer informasjon om Wolves sjekk egen sak på scandinavianhammers.com hvor vi har snakket med VikingWolves.

West Ham fikk en etterlengtet opptur tirsdag denne uka da Wimbledon ble slått med 3-1 i Carabao Cup. Issa Diop og Angelo Ogbonna dannet stopperpar i cupkampen og de scoret dessuten hvert sitt mål. Javier Hernandez satte inn det siste målet på overtid. I neste runde venter forøvrig Macclesfield på London Stadium.

Bortekampen mot Arsenal sist helg var spillemessig et langt steg i riktig retning for West Ham. Sjansemessig var det en jevn kamp hvor 3-1 ikke ga noe rettferdig bilde. Spesielt i første omgang hadde West Ham mange gode muligheter til å score flere mål.

Marko Arnautovic måtte ut med en skade i kneet i et stykke ut i andre omgang og måtte bytte med Javier Hernandez. At Arnautovic måtte ut betød at West Ham mistet den store spissen som kunne holde på ballen og «plage» Arsenals stoppere på egenhånd. Heldigvis viser det seg nå at østerrikerens skade ikke var alvorlig og Arnatuovic var på trening med førstelaget allerede tirsdag. Om ikke noe uventet skjer før kampstart starter derfor klubbens toppscorer som toppspiss også mot Wolverhampton.

Manuel Pellegrini gjorde ni forandringer på startoppstillingen i cupkampen sammenlignet med ligakampen mot Arsenal. Det var bare Issa Diop og Robert Snodgrass som startet begge kampene og spesielt for Diop var det godt å få en opptur i midtuka. På flere plasser er det usikkerhet knyttet til hvem som får starte på lørdag, blant annet på venstre back hvor Cresswell gjorde sine saker bra mot Wimbledon. Felipe Anderson var en av banens beste mot Arsenal og han var også sentral i West Hams snuoperasjon i cupen da han kom inn ved pause. Anderson vil garantert bli en svært viktig brikke i West Hams offensive spill fremover.

Skadelista til West Ham teller fremdeles de langtidsskadde Carroll, Reid og Lanzini mens Mark Noble er usikker med den ryggskaden som holdt han ute sist. Om Noble blir spilleklar er det imidlertid ikke gitt at han tar en plass i startelleveren.

Selv om sesongen fremdeles er ung sier det seg selv at West Ham trenger en seier raskt nå. Etter helgens ligarunde er det landslagspause og dermed to uker til det er seriekamp igjen. Vi krysser fingrene for at Pellegrini og hans stab får sesongens første seriepoeng på lørdag og at West Ham klatrer bort fra sisteplassen på tabellen. Lykke til alle Hammers der ute! Come on you Irons!

0
0

Legg igjen en kommentar