Før kampen 10. nov: Huddersfield – West Ham

John Smiths Stadium 10. november kl. 16.00: Huddersfield Town – West Ham United

Etter en meget godt gjennomført kamp og seier 4-2 mot Burnley sist reiser Pellegrini og hans tropp til Huddersfield denne helgen før de går inn i en periode med landskamper og det er to uker til klubben skal spille Premier League igjen.

Forrige sesongs møte mellom Huddersfield og West Ham endte 1-4 etter at Manuel Lanzini avgjorde kampen med to mål etter at Marko Arnautovic og Mark Noble hadde satt inn de to første West Ham-scoringene.

Bilderesultat for huddersfield vs west ham

Huddersfield rykket opp til Premier League foran fjorårssesongen og gjorde det overraskende bra, spesielt i starten. Inneværende sesong har vist at det kan være vanskelig å følge opp en god førstesesong. Sesongens første ligaseier kom mandag denne uka da Fulham måtte reise hjem fra John Smiths Stadium med 0-1 tap. For å forstå mer om siuasjonen i Huddersfield har vi stilt noen spørsmål til lederen for den norske supporterklubben, Mike Kristiansen:

 1. Etter en imponerende førstesesong i Premier League har Huddersfield slitt mer i innledningen av denne sesongen, selvom dere fikk en etterlengtet seier mot Fulham på mandag. Hva er hovedårsakene til at det har blitt dårlig med poeng i starten av denne sesongen?
  Vi har, i motsetning til fjoråret – møtt veldig tøff motstand i åpningskampene. I fjor hadde vi i tillegg en veldig positiv boost med opprykk, som vi manglet i år.
 1. Hvordan er dere fornøyd med de spillerne som ble hentet inn foran inneværende sesong? Jeg tenker da både på overgangsvinduet generelt og hvordan nykommerne har spilt så langt i høst.
  Skuffet. Jeg trodde flere av spillerne ville gå rett inn på laget, men de har dessverre skuffet stort, og da spesielt vingene. De har fått noe spilletid, men hatt store problemer med å vise at de er en styrke for laget. Det er noen som kan bli bra med tiden, men pr dags dato ser det tungt ut.

 2. Hva er forventningene til årets sesong for dere i Huddersfield?
  Vi håper at vi klarer å holde oss denne sesongen også, alt annet vil være en bonus.

 3. Har dere noen spennende unggutter som vi kan vente å få se på førstelaget i løpet av sesongen?
  Vi har fått opp Philip Billing, en dansk ungdom som har lagt i kortene flere år, men først i år har blomstret. Utenom dette er det tynt, og det ser ikke ut som noen ungdommer skal ta steget opp inneværende år.

 4. Forrige sesongs oppgjør mellom Huddersfield og West Ham og Burnley på John Smiths Stadium endte med 4-1 seier til bortelaget. Hva tror dere om resultatet denne gang?
  Vi fikk en forløsende første seier på Mandag, og den tror jeg styrker laget mye. Jeg har god tro på 3 poeng – og skal selv ned for å se kampen. Husker med skrekk kampen i fjor, hvor vi ble filleristet av et naivt forsvar, og Lanzini & Arnautovic i storform.

 5. Dersom det er en spiller dere frykter hos West Ham – hvem er i såfall det?
  Arnautovic – igjen. Sterk, god med ballen – arrogant. Han kan score på de fleste, og da er jeg ikke trygg på at Lossl klarer å holde nullen denne helgen.

 Huddersfield har forøvrig ingen skadefravær etter at midtbanespilleren Danny Williams er friskmeldt etter sin kneskade.

Hos West Ham er det god stemning etter forrige helgs hjemmeseier, men det er ingen grunn til å ta lett på denne helgens kamp. Med kun 11 poeng på like mange kamper er West Ham et godt stykke unna der de burde være poengmessig så langt i sesongen og hittil er det kun mot Everton klubben har kunnet reise hjem med seier fra en bortekamp.

Det er ingen endringer fra sist helg når det gjelder de spillere Pellegrini kan velge blant. Det betyr at Mark Noble fremdeles soner karantene mens Andy Carroll, Jack Wilshere, Winston Reid, Manuel Lanzini, Andrey Yarmolenko og Carlos Sanchez er uaktuelle med skader. Carroll og Wilshere er for øvrig i full trening og vil være disponible til kampene som kommer om to uker. Det vil utvilsomt bli kjærkomment å få de to klare igjen etter en høst hvor skadelista stort sett har økt for hver uke som har gått.

Selv om de som kom fra benken sist gjorde sine saker bra er det ingen grunn til å tro at det blir endringer i startoppstillingen fra kampen mot Burnley. Samtlige spillere gjorde manns jobb og vil få tillit på nytt. Det er spesielt morsomt å se hvilken innsats og vilje til å «blø for drakta» en spiller som Robert Snodgrass legger ned. Når Pablo Zabaleta viser seg fra sin beste side så langt i West Ham-drakt og de nye stopperne blomstrer må det være tegn på at Pellegrini og hans støtteapparat gjør mye riktig. I tillegg har de to unggutta Declan Rice og Grady Diangana storspilt de siste kampene og begge er i øyeblikket i udiskutable i startoppstillingen. Antonio og Chicharito kom inn og satte «spikeren i kista» med den fjerde scoringen mot Burnley, men begge starter nok på benken igjen denne gang.

Før helgens serierunde er West Ham nummer 13 på tabellen mens lørdagens motstander Huddersfield er nummer 18. Det skiller imidlertid ikke mer enn 5 poeng mellom de to klubbene noe som viser hvor viktig denne kampen er. I tillegg går vi inn i en to-ukers periode uten ligafotball og det vil utvilsomt være en god følelse å starte den perioden med et godt resultat. Vi krysser fingrene for at West Ham fortsetter storspillet fra sist helg og tar med seg tre poeng hjem til London. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar