Før kampen 12/11: West Ham – Leicester

London Stadium 12. november kl. 16.00 (norsk tid): West Ham United – Leicester City

Lørdag spilles siste seriekamp før det er pause mens VM avvikles fra 20. november og frem til finalen 18. desember. Premier League starter deretter opp igjen 26. desember. Leicester gjester London Stadium til en sjelden lørdagskamp denne gang, et oppgjør som forrige sesong endte med 4-1 seier til West Ham. Returoppgjøret på King Power Stadium senere i sesongen endte 2-2 etter at Craig Dawson utlignet på overtid.

Leicester åpnet inneværende sesong meget svakt og har inntil de siste to ukene vært plassert på nedrykksplass i Premier League. De har imidlertid vist fin form de siste ukene og forrige lørdag beseiret de Everton med 2-0 på bortebane. Siste hjemmekamp endte med 0-1 tap mot Manchester City. Før kampen mot West Ham ligger de som nummer 14 på Premier League tabellen med 14 poeng. Det er forøvrig like mange poeng som West Ham har. Den store forskjellen mellom de to lagene hittil i sesongen er at Leicester har scoret og sluppet inn mange mål, mens West Hams kamper har vært betydelig mer målfattige.

Manager Graham Rodgers måtte se et par nøkkelspillere forlate klubben i det siste overgangsvinduet. Keeperlegenden Kasper Schmeichel reiste til den franske rivieraen for å spille for Nice mens den unge svært lovende stopperen Wesley Fofana skrev under for Chelsea, I tillegg lot klubben midtbanespilleren Hamza Choudhury gå på lån til Watford. Inn kom en ny midtstopper i Wout Faes fra den franske klubben Reims. Etter en litt vanskelig start har den 24 år gamle belgieren vist seg mer og mer som en solid stopper de siste ukene.

Denne sesongen har Jamie Vardy slitt med å finne nettmaskene, men andre har steppet inn som målscorere i hans sted. Den som har imponert aller mest er James Maddison som har vært fantastisk de siste ukene. Hans prestasjoner ble denne uken også kronet med plass i VM-troppen til England. I tillegg har Youri Tielemans vært meget god og scoret noen fantastiske mål, senest mot Everton for en uke siden. Harvey Barnes har også fått spillet til å stemme den siste tiden og han har så langt i sesongen tegnet seg for fem scoringer. Den plassen hvor de slet mest i starten av sesongen var keeper. Danny Ward skulle gå fra å være reservekeeper til plutselig å stå som klubbens faste førstevalg. De siste ukene har imidlertid også Ward vist solid og godt spill.

På skadelista til Leicester har backene Ricardo Pereira og Ryan Bertrand vært navn som har figurert hele sesongen og i ligacup-oppgjøret mot Newport onsdag denne uka pådro en ny back, James Justin, seg en achilles-skade som trolig vil holde han utenfor i store deler av sesongen. Han ble torsdag operert for skaden han pådro seg i en kamp han selv åpnet scoringskontoen før Jamie Vardy scoret to mål slik at sluttresultatet ble 3-0 til Leicester.

Etter en god West Ham-periode med solide seire i Conference League, hjemmeseire i ligaen mot Fulham og Bournemouth samt sterke prestasjoner mot både Liverpool og Manchester United på bortebane har den siste uka bydd på noen solide nedturer. Først presterte laget en meget svak hjemmekamp mot Crystal Palace som endte med tap på overtid før det ble tap mot Blackburn i Carabao Cup på straffespark, også det på London Stadium.

Før helgens runde er West Ham nummer 15 på tabellen med 14 poeng og en seier mot Leicester vil være sårt tiltrengt både for klubbens poengfangst, plassering på tabellen når lagene tar VM-pause og ikke minst for David Moyes som nå har fått mange supportere imot seg etter høstens prestasjoner og svake poengfangst i Premier League.

West Ham: Behind-the-scenes David Moyes update emerges at London Stadium

Forsvaret har prestert brukbart så langt i sesongen og i Premier League har klubben bare sluppet inn 15 mål på 14 kamper, noe som må sies å være godkjent. Det er imidlertid i den andre enden av banen at problemene ligger så langt. Kun 12 mål er blitt scoret i ligaen, til tross for at klubben har styrket spillerstallen i den enden av banen med blant annet Gianluca Scamacca, Maxwell Cornet og Lucas Paqueta. Det skal dog sies at både Cornet og Paqueta har slitt med skader deler av høsten.

Nevnte Paqueta var tilbake i lagoppstillingen mot Palace sist og vi kunne se glimt av hva han kan. Blant annet ga han pasningen som førte til scoring fra Benrahma. Scamacca ble byttet ut i pausen mot Antonio mens målscorer Benrahma også ble byttet ut i andre omgang til en massiv pipekonsert i retning Moyes.

Det er vanskelig å spå hvordan lørdagens lagsoppstilling blir, men at Kehrer, Dawson, Zouma og Cresswell danner bakre firer er nok ganske sikkert. Fabianski var tilbake mot Palace og var relativt sjanseløs på de to scoringene, men likevel har Moyes hintet om at Areola er nært ved å ta over som førstekeeper ganske snart. Kanskje får vi et keeperbytte her?

Hvem som starter lengre frem blir mer gjetting, men det blir nok Rice og Soucek sentralt. Forhåpentligvis lar Moyes siste ukes målscorer Said Benrahma få ny tillit fra start sammen med Paqueta. Om han velger å la Bowen få starte på benken denne gang så er nok det helt greit og han vil i såfall bli erstattet av Fornals eller Lanzini. Lengst fremme ligger det nok i kortene at Antonio nå vil få starte til fordel for Scamacca, men vi får uansett bare vente og se..

På skadelista til West Ham finner vi definitivt Maxwell Cornet mens Emerson brakk nesa i kampen mot Blackburn og han vil bli sjekket nærmere kampstart. I tillegg er det et par spillere som sliter med noen smeller, men mest sannsynlig er ikke det noe som hindrer dem i å spille den viktige kampen på lørdag.

Det er ekstra mange Scandinavian Hammers på tribunen denne helgen og vi krysser fingrene for at de får en fin opplevelse med seier til West Ham. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar