Før kampen 12. mai: Watford – West Ham

Vicarage Road 12. mai kl. 16.00: Watford – West Ham United

Da er det klart for sesongens siste ligarunde og alle kampene i Premier League spilles søndag kl. 16.00 norsk tid. Manuel Pellegrini tar med seg sin spillertropp til den andre siden av London for å møte Watford. Forrige sesong måtte gutta i «claret & blue» reise hjem fra Vicarage Road med 0-2 tap mens Andre Ayew utlignet og sørget for poengdeling for to år siden. Kampen på London Stadium rett før jul denne sesongen endte også med seier til Watford, 2-0.

Watford er i ferd med å avslutte en meget sterk sesong og før siste runde er de nummer 10 på tabellen. Neste helg skal de dessuten til Wembley for å spille finale i FA-cupen mot Manchester City. Javi Gracia har utvilsomt gjort en god jobb som manager og han har fått mye ut av den spillerstallen han rår over.

De to siste ligakampene har endt med tap for «The Hornets» mot hhv Wolves (1-2) og Chelsea (0-3) og om de skal klare å beholde en plassering på øvre halvdel av tabellen må de ta poeng mot West Ham på søndag.

Det har vært mange spillere som har stått frem hos de gul/sorte denne sesongen. I mål har Ben Foster vært solid, bortsett fra et par tabber, etter overgangen fra West Bromwich sist sommer, i forsvaret er Holebas og Cathcart sentrale, mens på midtbanen har både Deulofeu, Doucoure og Pereyra hjulpet klubben til mange poeng. Pereyra var sensasjonelt god i starten av sesongen, men har ikke glimret like mye etter nyttår. Helt på topp har Troy Deeney hatt en av sine beste sesonger og er nok en gang klubbens toppscorer (sammen med Deulofeu). Deeney var utestengt for kort tid siden etter et unødvendig rødt kort tidlig i kampen mot Arsenal i april, men han er nå ferdig sonet.

Om manager Gracia velger å spare noen av nøkkelspillerne for å ha alle friske og klare til FA-cupfinalen er usikkert. På skadefronten er Etienne Capoue tilbake nå mens stopperen Sebastian Prodl, tidligere West Ham-spiller Domingos Quina og Jerome Sinclair er uaktuelle.

West Ham har vist god form de siste ukene og kommer fra 1-0 borte mot Tottenham og 3-0 hjemme mot Southampton sist. Ikke bare har det blitt to seire på rad, men poengene har også kommet etter godt spill.

Mange spillere har stått frem på imponerende vis de siste kampene og best av alle har kanskje vært vår rutinerte kaptein Mark Noble. Selv med Declan Rice og Felipe Anderson ute med sykdom sist ble det en komfortabel seier mot Southampton og Marko Arnautovic sto frem slik vi vet han kan med to scoringer. Den siste målscoreren i den kampen, Ryan Fredericks, hadde en prikkfri kamp og også han var også svært god mot Tottenham.

West Ham arrangerte tidligere denne uka den årlige kvelden hvor kåringer av beste spiller, beste nysignering, beste scoring osv ble utdelt. Vår meget solide keeper Lukasz Fabianski stakk der avgårde med flere priser – fullt fortjent. Det var også tydelig etter hjemmekampen at årets resverekeeper Adrian er ferdig i klubben etter å ha kommet i skyggen av Fabianski hele sesongen. Også Declan Rice fikk sin fortjente anerkjennelse under prisutdelingen.

Mot Southampton var Robert Snodgrass utilgjengelig da han sonet en kamps karantene etter en episode med en dopingkontrollør på treningsfeltet for noen uker siden. «Snoddy» er imidlertid klar igjen nå og han kjemper om en startplass på midtbanen sammen med Jack Wilshere, Samir Nasri, Manuel Lanzini, Declan Rice, Mark Noble, Carlos Sanchez og Pedro Obiang. Sistnevnte var også god sist mens Wilshere kom inn de siste 20 minuttene og var strålende den tiden han fikk på banen. Det er usikkert hvem Pellegrini velger å starte med nå, men med både Nasri og Rice tilbake så har han en «luksusproblem» hvor det er mange kvalitetsspillere å velge blant.

Marko Arnautovic starter rimelig sikkert på topp igjen mens han trolig får Felipe Anderson og Michail Antonio på hver sin kant. Skadelista er mindre enn noen gang denne sesongen og før sesongavslutningen inneholder den kun navnene til Andy Carroll, Andriy Yarmolenko og Winston Reid. Yarmolenko er forøvirg i trening, men han vil ikke bli risikert i kampsituasjon før i sesongoppkjøringen i juli/august.

Vi håper på den tredje seieren på rad for West Ham og en fin sesongavslutning. Med seier mot Watford vil nettopp den klubben passeres på tabellen og Pellegrini kan notere en plass på øvre halvdel. Dersom Leicester også skulle tape mot Chelsea samtidig som West Ham vinner så blir sluttplasseringen nummer 9. Skulle vi derimot ende med å se at West Ham taper den siste ligakampen så kan plasseringen bli 12 om vi er riktig uheldige.

Lykke til folkens! Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar