Før kampen 16. apr: West Ham – Stoke

London Stadium 16. april kl. 20.45: West Ham United – Stoke City

En ny spennende kamp venter West Hams spillere, ledere og fans. Mandag kveld kommer Stoke på besøk i det som kan bli en veldig avgjørende kamp mtp begge klubbenes sesongavslutning. West Ham er i øyblikket på 14. plass, men det er kun 6 poeng ned til nedrykksplass mens Stoke står med begge beina i «gjørma» ettersom de ligger nest sist og har fire poeng opp til trygg plass før helgens kamper. Møtet mellom de to på Bet365 Stadium i høst endte med 3-0 seier til bortelaget i en kamp hvor Marko Arnautovic briljerte mot tidligere lagkamerater.

Stoke har før denne sesongen 9 strake sesonger i Premier League hvor klubben har variert på å ende mellom 9. og 14. plass på tabellen. Denne sesongen har imidlertid blitt langt vanskeligere og de har kjempet i bunnen av tabellen så å si hele sesongen. Mark Hughes hadde vært manager i klubben siden 2013, men 6. januar i år måtte ledelsen gjøre grep og Hughes fikk sparken. Inn kom den tidligere Norwich- og Aston Villa-manageren Paul Lambert, men så langt står han med kun en ligaseier for de rød-hvite.

Det store problemet for Stoke denne sesongen har vært den defensive delen av spillet. De har sluppet inn flest mål av samtlige lag i Premier League (63 mål etter 33 spilte kamper), til tross for at de har en av Englands landslagskeepere, Jack Butland, i mål. Mandagens kamp er på mange måter «vinn eller forsvinn» for Stoke, men formen er alt annet enn god. Siste ligaseier kom 20. januar (2-0 mot Huddersfield) og etter det har de spilt 9 kamper uten seier.

Toppscorer for Stoke denne sesongen er lagets store stjernespiller Xherdan Shaqiri. Sveitseren står med syv mål så langt i sesongen og er en spiller som kan gjøre det uventede. I tillegg har Joe Allen hatt en god sesong på midtbanen mens Mame Biram Diouf og Peter Crouch også kan score mål dersom de får spilletid.

Manager Lambert har ikke de helt store skadeproblemene å bekymre seg for. Midtbanespilleren Eric Maxim Choupo-Moting er skadd mens Charlie Adam er utstengt etter å ha pådratt seg rødt kort mot Everton. Han soner sin siste av totalt tre kamper mot West Ham. Den spanske angriperen Jese som er på lån fra Paris SG ryktes å ha uteblitt fra trening etter å ha vært i Spania for å besøke familien. Han har heller ikke spilt de to siste kampene for Stoke og muligens er han heller ikke med på mandag.

Etter en svak periode hvor bunnivået ble nådd med 0-3 hjemme mot Burnley har West Ham reist seg og tatt fire poeng på de to siste kampene. Mot Southampton i siste hjemmekamp var West Ham klart best og 3-0 seieren var ikke et mål for lite. Mot Chelsea på Stamford Bridge sist helg hadde imidlertid West Ham litt marginer med seg og fikk 1-1 etter at Chicharito kom inn og med et kvarter igjen å spille.

West Ham har 34 poeng og vil med seier mot Stoke kunne ta et langt steg unna nedrykksstriden. Et eventuelt tap på mandag vil imidlertid bety at klubben igjen er i bunnstriden med fare for nedrykk. Ettersom det gjenstående kampprogrammet til West Ham er vanskelig er mandagens kveldskamp ekstra viktig.

Forhåpentligvis er Manuel Lanzini tilbake for hjemmelaget denne gang. Han har stått over de to siste kampene etter å ha pådratt seg en kneskade i landskamp for Argentina. Dersom «Manu» blir erklært spilleklar denne gang så kan han fort ta en startplass da han er viktig for West Hams offensive spill. Mot Chelsea sist ble Arnautovic litt for alene på topp, men det hjalp da Chicharito kom inn og bidro.

Joe Hart spilte trolig sin beste kamp i West Ham-drakt sist og spiller garantert igjen nå. Det er heller ingen grunn til å tro at det blir andre endringer i de bakre rekker, såfremt Aaron Cresswell blir spilleklar. Han måtte gå ut med en vond ankel i andre omgang sist. Edimilson Fernandes spilte fra start sist, men hadde ikke sin beste dag og ble etterhvert erstattet av Chicharito. Kanskje får vi se Chicharito fra start mot Stoke dersom Moyes velger en mer offensiv startoppstilling?

På skadelista til West Ham finner vi fremdeles Winston Reid, Sam Byram, Michail Antonio og Pedro Obiang. James Collins og Andy Carroll er på vei tilbake. Kanskje kan vi få se en av de to på benken denne gang?

Blir dette laget som starter mot Stoke? Om Cresswell ikke er klar går sikkert Evra inn der?

Med kveldskamp under flomlysene på London Stadium og med så mye på spill kan dette bli kamp som vil bli husket. Vi håper publikum klarer å gjenskape det trykket og stemningen som var tilstede mot Southampton i siste hjemmekamp og at spillerne legger ned den samme innsatsen som vi så den gang. Det burde ikke være noe problem å motivere de som skal utpå banen og forsvare klubbens ære når fornyet Premier League-kontrakt står på spill. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar