Før kampen 16. sept: Everton – West Ham

Goodison Park 16. september kl. 17.00: Everton – West Ham United

Etter to ukers landslagspause er det endelig klart for ligafotball igjen og forhåpentligvis kan West Ham sikre seg sesongens første poeng da de reiser til Liverpool for å møte Everton. Forrige sesong ble det stygge sifre for West Ham på Goodison Park da hjemmelaget, anført av tremålsscorer Wayne Rooney, vant hele 4-0.

Forrige sesong var også relativt turbulent på Goodison Park da Ronald Koeman fikk sparken etter en meget svak sesonginnledning. Han ble etter hvert erstattet av velkjente Sam Allardyce. Til tross for et bra poengsnitt fikk ikke Big Sam fornyet tillit etter sesongslutt og Everton ansatte Marco Silva som de for øvrig også var sterkt linket til i fjor høst.

Sommeren ble benyttet godt av manager Silva og nye spillere foran sesongstarten var Bernard (Shakhtar Donetsk), Lucas Digne (Barcelona), Andre Gomes (Barcelona), Yerry Mina (Barcelona), Richarlison (Watford) og Kurt Zouma fra Chelsea. De mest kjente som forsvant fra Evertons lønningslister i sommer var Wayne Rooney, Yannick Bolasie, Davy Klaessen og Ramiro Funes Mori.

Sesongstarten i høst har vært lovende for de blå fra Beatles-byen og etter fire kamper er de ubeseiret. Vi har tatt en prat med lederen for Evertons norske supporterklubb, Helge V. Grunnevåg:

Dere er jo ubeseiret så langt i sesongen og med 6 poeng ligger dere helt oppe på 7. plass etter fire serierunder. Hvordan er dere fornøyd med ligaåpningen?
Jo, helt greit fornøyd med den. hadde vel helst sett at vi ikke slapp inn så mye, men skader har vært en stor del av grunnen til dette i åpningen. Blir nok bedre etterhvert når folk kommer tilbake fra skade. 

Er dere fornøyd med sommerens overgangsvindu?
Ja, absolutt. kan ikke være misfornøyd med det!

Hva tenker dere om Marco Silva som ny manager foran denne sesongen?
Spennende type jeg har ett meget godt inntrykk av så langt. Blir spennende å se fremover. 

Hvilke forventninger har dere til sesongen videre og hvor tror dere Everton vil ende ved sesongslutt?
Vi er i en oppbygningsfase, derfor tror jeg vi havner på en 6-7 plass i år.

Lørdagens motstander West Ham har hatt en fryktelig svak sesonginnledning. Hva tror dere om West Hams muligheter denne sesongen?
West Ham har gjort ett godt overgangsvindu, tror de blir å finne godt oppe på øvre del av tabellen. 

Dersom det er en spiller dere frykter hos West Ham før helgens kamp – hvem er i såfall det?
Yarmolenko har vært linket til Everton mye tidligere, litt typisk at han scorer mot oss. 

Evertons skadeliste så nærmest kritisk ut tidligere i uka, men noen av de skadde kan likevel være i troppen på søndag. De som definitivt er ute er stopperne Phil Jagielka og Michael Keane, høyreback Seamus Coleman, midtbanesliteren James McCarthy og den nyinnkjøpte stopperen Yerry Mina. I tillegg er Richarlison, som imponerte stort i de to første kampene, suspendert. De som må testes nærmere kampstart er Theo Walcott, Idrissa Gana Gueye, Dominic Calvert-Lewin og brasilianske Bernard.

West Ham ligger som kjent helt sist med fire strake tap så langt. Siden forrige ligakamp har Arnautovic, Yarmolenko og Fabianski vært på landslagsoppdrag og heldigvis har ingen av dem pådratt seg skader.

Den siste uka har Jack Wilshere pådratt seg en ankelskade på trening og han er ut mot Everton. Det er foreløpig uklart hvor alvorlig skaden på Wilshere er og det vil ikke komme noe mer informasjon om dette før ut i neste uke. I tillegg har Javier Hernandez vært syk og det meste tyder også på at han er ute av troppen på søndag. Foruten de to er det kun de langtidsskadde Manuel Lanzini, Andy Carroll og Winston Reid som er utilgjengelig.

Forsvarsspillet har utvilsomt vært det store problemet for manager Pellegrini så langt. De to siste kampene har Diop og Balbuena dannet stopperpar. Diop har nok spilt seg inn på laget mens Balbuena fortsatt virker noe uferdig og kan komme til å bli erstattet av Ogbonna denne gang. På høyreback var Ryan Fredericks et friskt pust sist og vil nok fortsatt holde Zabaleta ute av laget. På venstreback står det mellom Cresswell og Masuaku. Cresswell spilte mot Wolves sist, men var tydelig litt ute av kampform.

På midten er altså Wilshere utilgjengelig nå. Dette kan åpne for en retur for kaptein Mark Noble. Carlos Sanches startet i den defensive midtbanerollen sist, men han var uheldig på baklengsmålet. Pellegrini har også Pedro Obiang som et alternativ på en av disse plassene. Felipe Anderson starter temmelig sikkert i en av de offensive posisjonene og han har vist at han gjør mest nytte for seg i en sentral rolle og ikke ute på kanten. Anderson viste mot Arsenal at han og Arnautovic kan utrette ting sammen og forhåpentligvis vil vi se mer av det fremover. På kanten venter mange på at Yarmolenko skal få muligheten fra start. Kanskje han får sjansen denne gang, på bekostning av Michail Antonio eller Robert Snodgrass.

Goodison Park har tradisjonelt vært en vanskelig arena for West Ham. Forhåpentligvis har spillerne nå fått trent og forberedt seg tilstrekkelig godt til at de kan ta med seg poeng tilbake til London søndag kveld. Vi er som alltid optimistiske og satser på borteseier. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar