Før kampen 19. jan: Bournemouth – West Ham

Vitality Stadium 19. januar kl. 16.00: Bournemouth – West Ham United

Lørdag tar Manuel Pellegrini med seg sin tropp til sørkysten og Premier Leagues minste arena. Vitality Stadium i Bournemouth har en kapasitet på drøyt 11 300 tilskuere, men stemningen der er normalt meget god. West Ham-fansen har både hatt gode og dårlige opplevelser her de tre gangene de har reist hit etter at Bournemouth rykket opp til Premier League i 2015. I fjor ble sluttresultatet 3-3 etter at dommeren feilaktig hadde godkjent hjemmelagets utligningsmål på overtid.

Bournemouth har imponert på nytt denne sesongen og har hele høsten befunnet seg i midtsjiktet av tabellen. I øyeblikket er de nummer 12 med 27 poeng. Eddie Howe gjør en meget god jobb med et budsjett som naturlig nok ikke er i nærheten av de virkelig store lagene. Etter å ha avsluttet 2018 med et par stygge tap (0-5 mot Tottenham og 1-4 mot Manchester United) har de åpnet det nye året med 3-3 hjemme mot Watford og 0-2 tap borte mot Everton. I FA-cupen ble det også tap, 1-3 mot Brighton. Det er med andre ord et lag som er litt ute av form og som slipper inn mange baklengsmål som West Ham skal møte denne gang.

Joshua King er som de siste sesongene en sentral spiller hos Bournemouth, men den norske kraftspissen har slitt en del med skader denne høsten og det er andre spillere som har bidratt i større grad til å skaffe sørkyst-laget poeng. Callum Wilson er klubbens toppscorer og har i tillegg fått sin engelske landslagsdebut denne sesongen. I tillegg har unggutten David Brooks imponert med totalt 5 scoringer, det samme som den offensive midtbanespilleren Ryan Fraser har oppnådd.

Andre nøkkelspillere hos Bournemouth er keeper Asmir Begovic, den sterke stopperen Nathan Ake og den tidligere West Ham-vingen Junior Stanislas. Bournemouth er også en av de klubbene som har vært ute og hentet spillere i januar. Spissen Dominic Solanke ble kjøpt fra Liverpool for 19 mill pund mens backen Nathaniel Clyne har kommet på lån fra samme klubb.

Før helgens kamp er nevnte Solanke ute med en strekkskade og han har ennå ikke fått sin debut i Bournemouth-drakt. I tillegg er Simon Francis, Adam Smith og Lewis Cook ute med langtidsskader. Toppscorer Wilson var ute mot Everton sist og han er usikker før lørdagens kamp mot The Hammers.

West Ham gjennomførte en meget solid kamp mot Arsenal sist helg og vant til slutt fullt fortjent. Declan Rice var en av banens absolutte giganter og scoret sitt første mål i Premier League, men hele laget gjennomførte en imponerende forestilling.

Denne uka har Marko Arnautovic vært den West Ham-spilleren som har fått desidert mest oppmerksomhet grunnet måten han forlot banen på mot Arsenal og alle ryktene som verserer om en mulig overgang til kinesisk fotball. All denne støyen har ført til at Arnautovic denne helgen ikke er i West Hams spillertropp som møter Bournemouth. Meningene om dette er delte blant West Ham-fansen, men flere understreker at klubben i desember hadde 4 seire på rad mens Arnautovic var ute med skade store deler av denne perioden. Hva som konkret skjer med Arnatuovic nå er uvisst, men vi stoler på at Pellegrini gjør de grepene som er best for klubben.

Mens det «stormer» rundt Arnautovic er det imidlertid gledelig at Chicharito er tilbake i full trening etter å ha vært ute etter smellen han fikk mot Watford 22. desember. Han er i troppen som har reist til Bournemouth og mest sannsynlig starter han på benken. Hvem som begynner kampen som spiss når Arnautovic er ute er litt usikkert, men i tillegg til Chicharito er både Andy Carroll, Lucas Perez og Michail Antonio aktuelle i den posisjonen.

Den sterke prestasjonen mot Arsenal gjør at Pellegrini trolig gjør minimalt med endringer i startoppstillingen. Bortsett fra at Arnautovic ikke spiller så vil nok de andre som startet sist igjen være på banen når kampen blåses i gang i Bournemouth. Pablo Zabaleta fylte 34 år denne uka, men han slutter ikke å imponere. En ny sterk kamp av den rutinerte argentineren sist og han er selvskreven på høyre back. Det er likevel veldig positivt at Ryan Fredericks også er tilbake i trening, noe som på sikt vil bedre dagens situasjon ettersom Zabaleta en god stund nå har vært klubbens eneste friske høyreback. Angelo Ogbonna spilte også meget bra sist mens han stopperpartner Issa Diop må være en av Premier Leagues beste signeringer denne sesongen.

På midtbanen starter nok Mark Noble sammen med Rice igjen mens det blir spennende å se om Samir Nasri orker enda mer enn de 70 minuttene han var på banen sist. Det er viktig å ikke matche Nasri for hardt ettersom han har vært ute lenge. Han var nesten sensajonelt god sist og forhåpentligvis blir han bare enda bedre fremover. Michail Antonio og Felipe Anderson tar de to kantplassene om da ikke Antonio blir plassert som spiss. I sistnevnte tilfelle får vi nok se Snodgrass eller Diangana på høyre kant. Det er uansett positivt at Pellegrini fortsatt har valgmuligheter til tross for de mange skadene han sliter med.

De som fremdeles er ute med langtidsskader er Manuel Lanzini, Andrey Yarmolenko, Jack Wilshere, Carlos Sanchez, Winston Reid og Fabian Balbuena. Fredericks er heller ikke kampklar ennå.

West Ham ligger i øyeblikket på 9. plass og med Bournemouth tre plasser og fire poeng bak sier det seg selv at denne kampen er viktig med tanke på plasseringene på øvre halvdel av tabellen. For begge disse klubbene er 7. plass det som er mulig å oppnå realistisk sett og for West Ham skiller det bare ett poeng opp til Watford som innehar den posisjonen nå. Vi håper de spillerne som tar på seg West Hams fine bortedrakter på lørdag har lagt støyen med Marko Arnautovic fra seg og at de spiller med hjertet utenfor drakta gjennom 90 minutter. Da vil det i såfall være gode muligheter for å ta med 3 nye poeng tilbake til Øst-London lørdag kveld. Lykke til og come on you Irons!

Legg igjen en kommentar