Før kampen 2. mars: West Ham – Newcastle

London Stadium 2. mars kl. 18.30: West Ham United – Newcastle United

West Ham spiller sin tredje ligakamp på åtte dager når Newcastle kommer på besøk til kveldskamp lørdag. SkySports har valgt oppgjøret på London Stadium som lørdagens siste kamp og det ligger til rette for god stemning når kampen starter kl 18.30 norsk tid. Møtet mellom disse klubbene på St James Park 1. desember endte med 3-0 seier til West Ham etter to scoringer av Chicharito og ett mål av Felipe Anderson. Tilsvarende kamp på London Stadium forrige sesong endte 2-3 etter at blant annet ex-Hammer Mo Diame hadde tegnet seg på scoringslista for The Magpies.

Rafa Benitez gjør utvilsomt en god jobb som manager i Newcastle og selv om de har slitt på nedre halvdel av tabellen hele sesongen har den siste tiden vært oppløftende hvor de nå står med seier i de fire siste hjemmekampene, blant annet mot Manchester City. De to siste kampene har begge endt med 2-0 seier, hjemme mot hhv Huddersfield og Burnley. Før helgens ligarunde ligger de plassert som nummer 13 i Premier League med 31 poeng.

En veldig viktig spiller for Newcastle er den sterke spissen Salomon Rondon som kom fra West Bromwich før inneværende sesong. Rondon scorer ikke veldig mange mål til å være ren midtspiss, men han gjør utvilsomt mye bra også utenom det å score mål. De siste to kampene har han hatt med seg Ayoze Perez og Miguel Almiron som raske kantspillere. Sistnevnte kom fra Atlanta United siste dagen i januar for hele 20 mill pund, men basert på de siste kampene kan han vise seg å være god valuta for pengene.

Andre nøkkelspillere hos Newcastle er stopperne Lascelles og Fabian Schar. Sistnenvte har også vist seg målfarlig den siste tiden og scoringen han satte inn mot Burnley tirsdag denne uka var et skikkelig «kremmerhus» av et langskudd. Keeperen Martin Dubravka er noe uortodoks da han er svært uredd i feltarbeidet, men mot Burnley var han solid og trygg. På sentral midtbaneplass har den lokale unggutten Shaun Longstaff fått tillit de siste kampene og i midtuka tegnet han seg dessuten på scoringslista for første gang i Premier League. Han spås en stor fremtid blant Newcastle-fansen.

Skadelista til Newcastle er ikke dramatisk stor. Stopperen Ciaran Clark som tidligere har spilt for Aston Villa er ute med kneskade mens reservekeeper Rob Elliott også er utilgjengelig. Jonjo Shelvey som var en del av West Hams ungdomsakademi for mange år siden er på vei tilbake fra skade. Shelvey er imidlertid ikke aktuell for spill på lørdag.

West Ham gikk på et hederlig tap borte mot Manchester City i midtuka, i en kamp hvor Manuel Pellegrini hadde valgt å hvile blant andre Mark Noble og Robert Snodgrass.

Etter at Aaron Cresswell pådro seg en skade rett i forkant av kampen på Etihad fikk vi se unggutten Ben Johnson få sin debut som venstreback. Johnson klarte seg meget bra i kamp mot stjernespillere som Ryhad Mahrez og Bernardo Silva. Cresswell skal imidlertid være spilleklar på lørdag og mest sannsynlig spiller han da fra start til tross for Johnsons imponerende spill. På høyreback ser det ut til at Ryan Fredericks omsider har henvist Pablo Zabaleta til innbytterbenken etter imponerende spill både mot Fulham og Manchester City.

På onsdag var det hyggelig å registrere at Samir Nasri igjen var tilbake i spill. Han spilte første omgang og ble erstattet av Manuel Lanzini ved pause. Det er viktig å matche begge de to litt forsiktig nå etter skadefraværene deres og vi gleder oss veldig til vi etter hvert vil få se de sammen på banen i West Ham-drakt. En annen gladnyhet i West Ham-leiren denne uka var at Felipe Anderson ble tatt ut i Brasils landslagstropp. Det er ikke nødvendigvis heldig å ha spillere av gårde på landslagsoppdrag, men det er en stor anerkjennelse for at Anderson har imponert i West Ham-trøya denne sesongen og en positiv sak for spilleren personlig.

Det var ventet at Marko Arnautovic ville starte på topp mot Manchester City, men han ble dessverre syk og Pellegrini valgte å spille med Andy Carroll som enslig spiss. Carroll fikk ingen enkel oppgave mot Citys sterke forsvar, men han kom til en stor sjanse da han styrte Lanzinis flotte pasning mot mål. Dessverre for Carroll og West Ham vartet Citys keeper Ederson opp med en god redning og forhindret scoring. Det meste tyder på at Arnautovic er frisk igjen på lørdag og mest sannsynlig spiller han da fra start, selv om også Chicharito også er spillesugen og klar.

Fabian Balbuena og Winston Reid er begge tilbake i trening med førstelaget, men ingen av de to er kampklare ennå. Det skal imidlertid ikke være lenge før vi får se Balbuena tilbake i kamp. De andre som fortsatt utgjør West Hams skadeliste er Jack Wilshere, Andriy Yarmolenko og Carlos Sanchez.

Til tross for varierende resultater totalt sett de to første månedene i 2019 har West Ham ennå ikke tapt en hjemmekamp etter nyttår. Uavgjort mot Liverpool ble etterfulgt av seier mot Fulham i siste hjemmekamp og forhåpentligvis vil den positive statistikken fortsette inn i mars. Newcastle blir ingen enkel motstander og det må full tenning til dersom det skal bli tre poeng til hjemmelaget lørdag kveld. Vi krysser imidlertid fingrene for at Noble & co klarer å mobilisere tilstrekkelig for å få til akkurat det. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar