Før kampen 20. okt: West Ham – Tottenham

London Stadium 20. oktober kl. 16.00 (norsk tid): West Ham United – Tottenham Hotspur

Etter to ukers landslagspause er det endelig klart for Premier League igjen og hvilken kamp vi kan se frem til på London Stadium lørdag ettermiddag! Et skikkelig lokaloppgjør venter da Tottenham kommer den korte veien fra Nord-London. Forrige sesongs tilsvarende møte endte 2-3 etter at Cheikou Kouyate og Chicharito scoret målene for West Ham. Ligakampen på Wembley endte 1-1 etter at Pedro Obiang ga West Ham ledelsen med det som ble sesongens fineste scoring for The Hammers. Klubbene møttes også på Wembley i ligacupen forrige sesong og da var det West Ham som vant 3-2 og hvor Andre Ayew ble stor helt med to scoringer (den siste ble satt inn av Angelo Ogbonna).

Etter åtte serierunder ligger Tottenham pent plassert som nummer 5, kun to poeng bak ligaleder Manchester City. De tre siste ligakampene har endt med seier mens de i Champions League så langt står med to tap mot hhv Inter og Barcelona.

Vi har snakket med Bjørnar Valen som er leder av Tottenhams Venner (Tottenhams norske supporterklubb) og her er hans svar på våre spørsmål:

Etter at dere hadde mange spillere med i VM og at disse mistet mye av oppkjøringen til sesongen er dere likevel godt med i toppen av Premier League. Er dere selv fornøyd med sesongstarten?
– Poengfangsten gjør det vanskelig å være misfornøyd, vi hadde en svak september, men 18 poeng på 8 kamper og kun 2 poeng unna toppen. Det er enda tidlig i sesongen, og alt kan fremdeles skje.

Det ble et rolig overgangsvindu for Tottenham i sommer. Er dere skuffet over det, eller mener dere at dere er godt nok dekket på alle plasser?
– Noen er nok litt skuffet, mens andre ser det positive i at vi heller ikke solgte noen, og det kan vise seg vel så viktig. Våre viktigste signeringer i sommer ble Mauricio Pochettino og Harry Kane, begge på lange kontrakter.

Har det påvirket lagets prestasjoner så langt (positivt eller negativt) at den nye stadion er forsinket og at dere fortsatt spiller hjemmekampene på Wembley?
– Det er klart at innflytting på fantastisk ny stadion kan gi spillerne en ekstra boost, men vi spilte 19 PL-kamper på Wembley i fjor, hvorav det ble 13 seiere, 4 uavgjort og kun 2 tap. Spillerne er profesjonelle og takler det bra, så det har nok ikke noen negativ påvirkning i alle fall.

Vi vet at dere har slitt med noen skader de siste ukene, blant annet på Vertongen, Eriksen og Alli. Vil noen av de skadde være tilbake nå til helgen?
– Lite trolig, Eriksen er vel den som kanskje er nærmest en mulig retur foreløpig.

Hvis det er en eller flere spillere hos West Ham dere frykter, hvem vil i såfall det være?
– Arnautović er en målfarlig spiller som det er viktig vi passer på.

De to kampene som er spilt mellom West Ham og Tottenham på London Stadium har endt med en seier til hver av lagene. Hva tror dere om helgens kamp?
– Etter en svak september har Tottenham tatt seg opp resultatmessig, følelsen sier vi utvider seiersrekken til 4 på rad i PL, men det blir nok en spennende kamp.

Etter vår prat med Valen er det kommet nyheter om at Eriksen er spilleklar til helgen. Det er likevel uklart om han spiller fra start ettersom Tottenham går inn i en periode med et ekstremt tøft kampprogram. Mousa Dembele har heller ikke spilt de siste kampene, men skal være klar nå. Dele Alli, Danny Rose og Jan Vertongen er imidlertid ute en liten stund til, mens Victor Wanyama pådro seg en liten skade på landslagsoppdrag og er usikker.

West Ham var skikkelig på gang med syv poeng på tre kamper, men fikk en nedtur rett før landslagspausen da det ble 0-1 tap mot Brighton. Spillemessig hadde West Ham definitivt fortjent å få med seg poeng fra den kampen, men ballen ville ikke i mål og da ble det dessverre tap. Før helgens kamper er West Ham på 15. plass, men det er ennå veldig jevnt både oppover og nedover på tabellen.

Av spillerne som har vært på landslagsoppdrag var det mest spenning til om Marko Arnautovic hadde kjent noe til kneskaden han har slitt med denne høsten. Marko spilte kun den ene landskampen for Østerrike og der scoret han kampens eneste mål mot Nord-Irland. Han er tilbake på West Hams treningsfelt nå og Manuel Pellegrini bekrefter at Arnautovic er klar for kamp til helgen. Det er viktig for West Ham at klubbens toppscorer er spilleklar.

Bilderesultat for marko arnautovic west ham

Pellegrini fikk på torsdagens pressekonferanse spørsmål rundt venstre back posisjonen. Bakgrunnen for spørsmålet var nok at Arthur Masuaku hadde en relativt svak kamp mot Brighton og hans manglende mannsoppdekking var direkte medvirkende til at Brighton scoret kampens eneste mål. Pellegrini fortalte at han er glad for å ha god dekning på denne plassen og han skryter av både Masuaku og Aaron Cresswell, men han sa samtidig at Cresswell er best defensivt av de to. Det vil ikke komme som noen stor overraskelse om vi får se Cresswell fra start mot Tottenham.

Foruten venstre backplass er det neppe noen endring fra startoppstillingen sist. Andy Carroll er tilbake i full trening med laget, men denne kampen kommer nok litt for tidlig for han. Chicharito er også tilbake etter sin sykdomsperiode og kanskje vil vi få se han på benken denne gang. Robert Snodgrass har slitt med en liten skade som har holdt han utenfor Skottlands landskamper, men han skal være klar for kamp på lørdag.

På West Hams skadeliste finner vi fremdeles Jack Wilshere, Manuel Lanzini og Winston Reid. Alle tre gjør bra fremskritt i sin opptreningsperiode. Carlos Sanches pådro seg en stygg kneskade i ligacupkampen mot Macclesfield for noen uker siden og han er mest sannsynlig ute resten av sesongen.

For West Ham-fansen er dette sesongens mest prestisjetunge kamp mens Tottenham nok vurderer kampene mot Arsenal som hakket viktigere enn West Ham. Likevel står det mye på spill og det kommer garantert til å bli tøffe tak på banen. En spiller som Mark Noble bruker vanligvis å løfte seg enda mer enn vanlig i slike kamper. Med nærmere 100 skandinaviske West Ham-fans på tribunen håper vi virkelig på en severdig kamp og at hjemmelaget sitter igjen med poengene. Etter denne kampen er det for øvrig ikke mer enn 10 dager til disse to møtes på samme arena igjen, da i ligacupen. Men først er det kampen om tre poeng. Lykke til alle med hjerte for West Ham. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar