Før kampen 23/9: West Ham – Chelsea

London Stadium 23. september kl. 14.30: West Ham United – Chelsea

Søndag tar West Ham imot Chelsea til sesongens andre lokaloppgjør. Forrige sesongs møte endte med 1-0 seier til hjemmelaget da Marko Arnautovic ble matchvinner med sitt første mål for klubben etter overgangen fra Stoke. Som kjent var dette bare starten på en lang rekke scoringer fra østerrikeren.

I forkant av helgens kamp har vi tatt en prat med lederen av Chelseas norske supporterklubb Øystein Vinje:

Dere har jo full poengpott og topper Premier League etter fem serierunder. Har ligaåpningen vært over all forventning eller er det ventet at dere skulle være så gode?
Ligaåpningen har på èn måte vært over forventningene, iom at vi har ny manager, nytt system og noen nye spillere. Men på en annen side så har det også vært en start som vi må kunne forvente, med tanke på motstanderne vi har hatt. Arsenal hjemme er alltid vanskelig, men de resterende 4 er kamper vi skal, og bør, vinne. Det som er mest gledelig er at systemet til Sarri ser ut til å ha blitt godt mottatt, og spillerne virker komfortable med systemet alt etter kun 5 kamper.

Er dere fornøyd med sommerens overgangsvindu?
Siden sommeren var VM sommer så blir alltid overgangsvinduet vanskelig. Vi mistet ikke noen av våre viktigste spillere, der selvfølgelig Hazard var viktigst å beholde, og vi har fått inn noe som kan vise seg å bli årets kjøpt, Jorginho. Han kjenner systemet til Sarri, og har tatt PL med storm. En utrolig god spiller som vil bli enda bedre når resten av laget også får spilt seg inn i dette systemet. Vi mistet Courtois til Real som ventet. Hans trang til å være nær sine små barn er forståelig, men vi er noe skuffet over måten dette skjedde på. Vi ble da nødt til å betale ny verdensrekord for en keeper. Vi har enda ikke sett Kepa i aksjon der han har hatt mye å gjøre, så det er veldig tidlig å bedømme han opp mot Courtois. Ellers har vi fått inn Kovacic på lån. Dette er en spiller med enorm rutine til tross for ung alder, og han vil være viktig for oss fremover. Ellers kan man nesten kalle Barkley for en ny spiller, iom at han ikke har spilt fast på godt og vel 2 år. Han har fått trent skikkelig i sommer, og er i bedre form enn noen gang.

Hva tenker dere om Mauricio Sarri som ny manager foran denne sesongen?
Når det ble som det ble med Conte så var Sarri den mannen jeg personlig ønsket. Han står for en fantastisk fotball, og med den stallen vi har så tror jeg han vil passe godt inn. Starten virker i hvertfall lovende, og vi gleder oss til fortsettelsen. Vi har gått fra å ha under 50% possession i så og si alle kamper, til nærmere 70% i alle kamper under Sarri, der kampen mot Newcastle var ekstrem i den statistikken. Jorginho hadde ballen i 15% av kampen, mens Newcastle til sammen hadde den i 18%. Det er krevdes dog et selvmål for at vi vant den kampen, så uttellingen må bedres fremover.

Hvilke forventninger har dere til sesongen videre og hvor tror dere Chelsea vil ende ved sesongslutt?
Jeg håper og tror (kall det gjerne forvente) at vi ender i topp 4, og er tilbake i Champions League igjen. Å snakke om seriegull alt i Sarri`s første år er nok i overkant optimistisk. Jeg tipper 1 og 2 plass står mellom City og Liverpool (krysser fingrene for City) mens Chelsea kjemper med Spurs og United om 3. plassen. Jeg har også et håp om at vi når langt i FA cupen, og ikke minst i Europa League.

Søndagens motstander West Ham har hatt en fryktelig svak sesonginnledning, men fikk en etterlengtet seier sist. Hva tror dere om West Hams muligheter denne sesongen?
West Ham ble av mange nevnt som en overgangsvinner i sommerens vindu, men det er mange lag før West Ham som har slitt med å få det til å stemme i starten etter store omveltninger. Det krever endel å få mange nye til å fungere sammen, og selv om man kjøper gode navn/spillere, så er det ikke alltid at alle slår til i England. Dette har ført til en svak start for West Ham, men kampen mot Everton viser vel at det bor noe i dette laget, og at Chelsea som vanlig vil få en tøff kamp på Søndag. Jeg tipper West Ham ender opp rundt midten (7-10.)

Dersom det er en spiller dere frykter hos West Ham før helgens kamp – hvem er i såfall det?
Det er to spillere på West Ham som av en eller annen grunn alltid spiller eksepsjonelt mot oss, og det er Andy Carroll og Marko Arnautovic. Nå er jo Carroll skada, så han kan ikke skade oss søndag, mens Arnautovic sin «late fitness-test» garantert er vellyket, så han må vi se ekstra opp for.

Torsdag denne uka var Chelsea i Hellas og spilte første gruppespillskamp i Europa League mot PAOK. Det endte med 1-0 seier til Chelsea i en kamp hvor de dominerte stort og burde vunnet mer komfortabelt.

Et skår i gleden over seieren mot PAOK var at Pedro pådro seg en skulderskade mot slutten av kampen. I tillegg ble det problemer med flyturen hjem til England og de måtte bli i Hellas til utpå fredagen. Denne forsinkelsen har neppe noen betydning for søndagens kamp da dette er en profesjonell gruppe spillere som helt sikkert klarer å lukke disse omstendighetene ute. Nevnte Pedro er usikker før møtet med West Ham mens midtbanespilleren Mateo Kavacic som kom fra Real Madrid i sommer også er usikker. Eden Hazard og David Luiz ble hjemme i midtuken for å hvile, men begge er spilleklare på søndag.

West Ham fikk endelig sesongens første ligaseier mot Everton sist helg. Selv om det selvsagt er enkelte saker å rette på som for eksempel markeringen i forsvaret da Everton sto med to spisser alene innenfor West Hams sekstenmeter noen minutter før slutt. Heldigvis endte den muligheten i tverrliggeren, og forhåpentligvis har Pellegrini & co jobbet med den defensive delen av spillet også den siste uka.

Marko Arnautovic pådro seg en liten kneskade i samme moment som han scoret West Hams siste mål mot Everton. Det er foreløpig noe usikkert om han er frisk nok til å starte mot Chelsea som følge av den skaden, men han vil mest sannsynlig være i troppen. Marko er utvilsomt en særdeles viktig brikke i alt West Ham foretar seg offensivt og forhåpentligvis er han spilleklar.

En annen spiller som fikk sitt gjennombrudd i West Ham-trøya sist var Andriy Yarmolenko. Med to scoringer er det ingen tvil om at han har spilt seg inn i førsteelleveren. Storspillet og scoringene må definitivt også ha gitt styrket selvtillit for ukraineren.

Foruten usikkerhetsmomentet rundt Arnautovic er det ingen nye skadeproblemer i West Ham-troppen. Det betyr mest sannsynlig at det blir få eller ingen endringer fra startoppstillingen mot Everton. Om det er usikkerhet rundt et par av plassene kan det muligens være spørsmål om Zabaleta skal fortsette som høyreback eller om Fredericks kommer inn med høyere hurtighet mot Chelseas fotrappe angripere. Rice, Obiang og Noble jobbet og slet sist samtidig som de var kreative i den offensive delen av spillet. De starter derfor igjen på midtbanen om ikke noe uforutsett skjer før kampstart.

De som fremdeles er ute med skader er Jack Wilshere, Andy Carroll, Winston Reid og Manuel Lanzini. Chicharito var ute med sykdom sist og det er ting som tyder på at han fremdeles ikke er spilleklar.

Dette blir altså en skikkelig test for West Hams mannskap. Etter to hjemmetap så langt i sesongen hadde det smakt utrolig godt om vi kunne få poeng mot ligalederen. Det er derbyoppgjør og alt kan skje. Vi er som alltid optimister og gleder oss til søndag. Come on you Irons!!!

Legg igjen en kommentar