Før kampen 24/11: West Ham – Manchester City

London Stadium 24. november kl. 16.00: West Ham United – Manchester City

Etter nok en landskamppause er det klart for Premier League igjen og West Ham får besøk av ligaleder Manchester City. Forrige gang City var på besøk på London Stadium var i slutten av april og den gang ble sluttresultatet 1-4. West Ham var i grunnen sjanseløse i det oppgjøret og forhåpentligvis vil det bli en jevnere kamp denne gang.

Med 10 seire og 2 uavgjorte på 12 spilte kamper har City i år igjen fått en knallstart på sesongen. De topper tabellen to poeng foran Liverpool og fire foran Chelsea. I tillegg er de i praksis videre fra gruppespillet i Champions League hvor de for øvrig møter Lyon i Frankrike førstkommende tirsdag. I ligacupen er de også fortsatt med og skal spille kvartfinale mot Leicester eller Southampton 18. desember.

Vi har stilt noen spørsmål til lederen i Manchester Citys norske supporterklubb, Tor Sønsteby:

I likhet med forrige sesong har dere innledet inneværende sesong strålende og ikke overraskende tatt ledelsen i Premier League. Hva er dere mest fornøyd med så langt i sesongen?
Det defensive spillet viser ny dimensjon.

Er det noe dere ikke er fornøyd med denne høsten?
Skader på Mendy og De Bruyne. Ikke score mot Liverpool på straffe med 0-0 fem minutter før slutt. Stadig bli rakket ned på i media.

Hvordan er dere fornøyd med de nye spillerne som ble hentet i sommer?
Er vel bare 1 spiller, Mahrez, og han har levert bortsett fra å misse straffe på Anfield mot Liverpool. 

Bilderesultat for riyad mahrez man city

Hvilke spillere i Manchester City har imponert deg mest så langt denne sesongen?
David og Bernardo Silva og Laporte.

Er det noen grunn til å tro at Guardiola vil spare enkeltspillere mot West Ham på grunn av Champions League-kampen mot Lyon tirsdag neste uke?
Spiller ingen rolle, vi har et jevnt godt lag nå uten noen store stjerner.

West Ham har jo den tidligere Manchester City-manageren Manuel Pellegrini som sjef denne sesongen. Hvordan vil dere beskrive Pellegrini og hvordan vurderer du den jobben han gjorde i City?
Jeg har ikke mulighet for å uttale meg, skjønte meg aldri helt på fyren, men han virker hyggelig.

Hva tror du om West Hams muligheter denne sesongen?
Alltid hatt sansen for West Hams fans og klubb siden 70 tallet, men ca midt på tabellen.

Dersom det er en spiller hos West Ham dere frykter – hvem er i såfall det?
Angriperne 

Hva tror du om resultatet i lørdagens kamp?

2-1 til City

Skadelista til Pep Guradiola inneholder i øyeblikket navn som Mendy, De Bruyne og Bernardo Silva. Ingen av de tre er med mot West Ham. I tillegg har Otamendi slitt med skade en stund og han er ennå ikke i kampform. Som Sønsteby sier over har de imidlertid så mange klassespillere at det merkes ikke altfor mye at tre av de faste mangler nå.

West Ham kommer fra uavgjort borte mot Huddersfield og seier hjemme mot Burnley før landskamppausen. Kampen mot Huddersfield var ikke veldig imponerende, men hjemmekampen mot Burnley var meget bra og selv om det var spenning i kampen lenge var West Ham hele tiden det beste laget. Selv om det nå blir en helt annen kamp mot ligaens beste lag så har Pellegrinis spillere vist tidligere i sesongen at de kan være vanskelig å slå på London Stadium. Kampen mot Chelsea er et godt bevis på akkurat det.

Noen spillere har vært på tur med sine respektive landslag, men heldigvis har verken Arnautovic, Fabianski eller Balbuena kommet tilbake med skader. Det har vært en del skriving i media om at Arnautovic skal ønske seg til en større klubb i januar-vinduet, men det har Marko selv avvist gjennom egne uttalelser på sosiale medier. Stjerneskuddet Grady Diangana har fått sin debut på Englands U20 landslag den siste uka og han imponerte også der. Forhåpentligvis vil Diangana få den oppfølgingen han trenger når en unggutt plutselig slår igjennom på høyt nivå. Vi har hatt lignende eksempler hvor spilleren har imponert stort i enkelte kamper, men aldri fått noen stor karriere av ulike årsaker. En slik spiller var Zavon Hines som snurret rundt med hele Liverpools forsvar i en kamp, men som likevel aldri slo helt igjennom.

Bilderesultat for grady diangana west ham

Mark Noble er nå ferdig med sin tre-kampers karantene og ettersom Robert Snodgrass nå må stå over grunnet for mange gule kort er det grunn til å tro at Noble gå rett inn i startoppstillingen. Andy Carroll og Jack Wilshere er tilbake i full trening og Carroll spilte også en omgang i treningskampen mot Brentford for en drøy uke siden. Den store spissen kan nok være på benken mot City, mens Wilshere mest sannsynlig spares en uke til.

Mot ligalederne må forsvar og midtbane henge sammen og samtidig ha en god dag. Fabianski er selvskreven i mål selv om han ikke var sjanseløs på baklengsmålet mot Huddersfield. Foran han spiller med all sannsynlighet Zabaleta, Diop, Balbuena og Cresswell. Diop har den siste tiden uttalt at han ikke er fornøyd med egne prestasjoner i sesonginnledningen. Dette til tross for at mange mener han har vært «man of the match» i flere av de siste kampene. Dette lover jo veldig godt for hva vi kan forvente av han fremover. På midtbanen har Rice vært strålende så langt i sesongen og det vil være overraskende om han denne gang ikke får med seg Obiang og Noble.

Bilderesultat for issa diop west ham

Med Carroll og Wilshere tilbake består West Hams skadeliste nå av Carlos Sanchez, Andrey Yarmolenko, Manuel Lanzini, Winston Reid og Ryan Fredericks. Ingen av de fem vil være tilbake på denne siden av nyttår.

Det er neppe mange som har West Ham som favoritt i denne kampen. All statistikk taler egentlig for borteseier, men det er også her West Hams mulighet kan ligge. Manchester City vil etter alle solemerker pådra seg ett eller flere tap i ligaen i løpet av sesongen og hvorfor kan ikke det første komme her? West Ham har også kreative spillere i Felipe Anderson og Arnautovic, samtidig som Pellegrini nå har både Chicharito og Carroll å kaste innpå dersom det er behov for en sen scoring. Vi krysser fingrene for at samtlige i claret&blue har en god dag på lørdag og har de det så kan det bli poeng mot Englands beste klubblag. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar